Α. Γραμμάτης: Αγκαλιάστηκε από το κοινό της Κύπρου ο Douleutaras

Δυναμικά στην κυπριακή αγορά εργασίας εισήλθε ο Douleutaras.com, με τον CEO Ανδρέα Γραμμάτη να δηλώνει πως ο στόχος είναι η καθιέρωση της πλατφόρμας ως η κορυφαία επιλογή για την εύρεση επαγγελματιών και στην Κύπρο.

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, ο κ. Γραμμάτης εξηγεί τα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας για τους χρήστες, και κυρίως επαγγελματίες που θέλουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους μέσα από το Douleftaras. Η τεχνολογία, όπως σημειώνει, αποτελεί το κύριο συστατικό για αυτή την πετυχημένη συνταγή και η πανδημία φέρνει την εποχή της ψηφιοποίησης ακόμα πιο κοντά.

Όπως αποκαλύπτει ο κ. Γραμμάτης, εξετάζονται η Αγγλία, η Γερμανία και η Πολωνία για περαιτέρω επέκταση της πλατφόρμας, ωστόσο, στο παρόν στάδιο το επίκεντρο βρίσκεται στην κυπριακή αγορά, όπου στην έξι μηνών παρουσία του, ο Douleftaras έχει ήδη αγκαλιαστεί από το κοινό και τους επαγγελματίες.

Διαβάστε ακόμα:

Αυτές είναι οι απολαβές των CEOs μεγάλων εταιρειών της Κύπρου

Σε πλειστηριασμό ξενοδοχείο του Πρωταρά

Έχοντας τεράστια εμπειρία από την Ελλάδα στον τομέα εργασίας, σε ποια σημεία διαφέρει η Κύπρος και πού χρειάζεται ενίσχυση;

Μέσα από την πλατφόρμα εξυπηρετείται όλο το φάσμα εργασιών για το σπίτι, από μικρές εργασίες όπως μία συντήρηση κλιματιστικού μέχρι μεγαλύτερης κλίμακας εργασίες, όπως μία γενική ανακαίνιση σπιτιού. Αυτό που έχει παρατηρηθεί στην κυπριακή αγορά είναι πως 60% των εργασιών που μπαίνουν στην πλατφόρμα απευθύνεται σε βελτιωτικές εργασίες όσον αφορά την αναβάθμιση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων. Επίσης, η μέση αξία των εργασιών που αναρτώνται είναι κατά μέσο όρο 50% υψηλότερη από την αντίστοιχη της Ελλάδας. Επιπλέον, ενώ στην Ελλάδα θα βλέπαμε ζήτηση για επισκευές τεντών και μπαλκονιών, ο αντίστοιχος όγκος παρατηρείται σε εργασίες κυρίως στον κήπο (π.χ. επισκευές σε πέργκολες).

Μετά την δημιουργία τοπικής ομάδας στην Κύπρο, ποιοι είναι επόμενοι οι σχεδιασμοί σας;

Στόχος μας είναι να καθιερωθούμε ως η κορυφαία επιλογή για την εύρεση επαγγελματιών και στην Κύπρο, απαντώντας στις ανάγκες των χρηστών για άριστη και άμεση εξυπηρέτηση από αξιολογημένους επαγγελματίες. Δεδομένης της ένθερμης υποστήριξης από την αγορά, σιγά-σιγά σκοπεύουμε να συμπεριλαμβάνουμε και επιπλέον κατηγορίες επαγγελματιών, ανάλογα με τις ανάγκες που θα εντοπίζουμε. Για παράδειγμα, οι υπηρεσίες όπως η κατασκευή προκατασκευασμένων σπιτιών και η εγκατάσταση φωτοβολταϊκών θα είναι πολύ σύντομα διαθέσιμες στην πλατφόρμα μας, ενώ στο μέλλον θα ακολουθήσουν επιπλέον υπηρεσίες, όπως η διοργάνωση εκδηλώσεων.

Όλα digital...

Ποια διδάγματα έχουν προκύψει από την πανδημία και τι είναι αυτό που ξεχωρίζετε στο δικό σας τομέα;

Η πανδημία και η παρατεταμένη παραμονή στο σπίτι δημιούργησε ισχυρές τάσεις στην αγορά στην οποία δραστηριοποιούμαστε. Καταρχήν, όπως και στους περισσότερους κλάδους, η ψηφιοποίηση του κλάδου των υπηρεσιών επιταχύνθηκε. Ως αποτέλεσμα, παρατηρήσαμε την είσοδο μεγαλύτερων ηλικιακών κοινών που δεν χρησιμοποιούσαν παραδοσιακά το διαδίκτυο για την εύρεση επαγγελματία προ πανδημίας, να επιλέγουν πλέον την πλατφόρμα μας. Τέλος, βλέπουμε μία έντονη ανάγκη των ανθρώπων να βελτιώσουν τα σπίτια τους λόγω της μεγάλης του παραμονής εκεί. Το σπίτι βρέθηκε στο επίκεντρο της προσοχής όλων μας, λαμβάνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα. Όλα τα παραπάνω συνέβαλαν, ώστε ο κόσμος να στραφεί στην πλατφόρμα μας για να βρει αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο σπίτι του.

Πώς το διαδίκτυο και η τεχνολογία γενικότερα ενισχύουν τον τομέα εύρεσης επαγγελματιών;

Μέσω της πλατφόρμας μας, ο χρήστης μέσα σε λίγα κλικ, μπορεί να βρει αξιολογημένο επαγγελματία για κάθε εργασία στο σπίτι του. Η τεχνολογία μας βοηθά στο να μπορεί το σύστημά μας σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα, αναλύοντας δυναμικά δεκάδες παραμέτρους, να εντοπίσει τους κατάλληλους επαγγελματίες για κάθε εργασία. Η τεχνολογία μας βοηθάει επίσης στο να παρακολουθούμε το ταξίδι κάθε εργασίας και να επεμβαίνουμε δυναμικά όποτε αυτό απαιτείται.

Πόσο εξοικειωμένοι είναι οι επαγγελματίες με το διαδίκτυο;

Όπως και στους περισσότερους κλάδους, ένεκα της πανδημίας η ψηφιοποίηση αρκετών δραστηριοτήτων επιταχύνθηκε. Έτσι και με τους επαγγελματίες μας παρατηρούμε ότι υπάρχει γνώση και εξοικείωση από την εκτεταμένη χρήση της τεχνολογίας και στην καθημερινότητά τους. Επιπλέον, έχουμε χτίσει και εμείς μιας πρωτοποριακή πλατφόρμα με εύκολη χρήση προς διευκόλυνση και οργάνωση τους και πολύ σύντομα σκοπεύουμε να λανσάρουμε και την εφαρμογή στο κινητό.

Κερδίζουν όλοι

Ποια τα πλεονεκτήματα για τους επαγγελματίες που θα εγγραφούν στην πλατφόρμα; Τι χρειάζεται για να εγγραφούν;

Βασικός σκοπός της πλατφόρμας μας είναι η ανάπτυξη των επαγγελματιών-συνεργατών μας σε όλα τα επίπεδα. Αυτό επιτυγχάνεται με διάφορους τρόπους. Καταρχήν, δίνουμε τεράστια έμφαση στην εκπαίδευση των επαγγελματιών, σε διάφορους τομείς, όπως η οργάνωση και εξοικείωση με την τεχνολογία. Επιπλέον, μέσω της ψηφιακής βοηθού και άλλων εργαλείων που έχουμε αναπτύξει, παρέχουμε τη δυνατότητα σε κάθε επαγγελματία να μεγιστοποιεί τη χρήση του χρόνου του και να εστιάζει τις προσπάθειες του στους τομείς που παρουσιάζουν τις περισσότερες ευκαιρίες γι’ αυτόν. Τέλος, η ομάδα μας βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τους επαγγελματίες-συνεργάτες μας για την παροχή υποστήριξης και συμβουλών όποτε αυτό χρειάζεται.

Η εγγραφή κάθε επαγγελματία περιλαμβάνει ένα είδος συνέντευξης, όπου μαθαίνουμε περισσότερα για τον τρόπο εργασίας του, το πελατολόγιό του, τις φιλοδοξίες του κτλ. Στη συνέχεια, κάθε επαγγελματίας περνά από αναλυτικό πρόγραμμα εκπαίδευσης, κατά τη διάρκεια του οποίου ενημερώνεται για τις αρχές και αξίες της εταιρείας μας, καθώς και για τις υποχρεώσεις που απορρέουν για τον ίδιο μέσω της συνεργασίας μας.

Από εκεί και πέρα, το σύστημα που έχουμε αναπτύξει κατηγοριοποιεί τους επαγγελματίες βάσει αξιολογήσεων που λαμβάνουν από τους χρήστες και τους προτεραιοποιεί στον χρήστη. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό θετικών αξιολογήσεων που λαμβάνει ένας επαγγελματίας, τόσο αυξάνονται και οι εργασίες που λαμβάνει από εμάς.

Πώς μπορούν να επωφεληθούν οι χρήστες από την πλατφόρμα;

Το μεγαλύτερο όφελος από την χρήση της πλατφόρμας μας προκύπτει από τη δυνατότητα άμεσης εύρεσης αξιολογημένων επαγγελματιών. Συγκεκριμένα, λίγα μόνο δευτερόλεπτα μετά την ανάρτηση της εργασίας του, ο πελάτης βλέπει 1-4 επαγγελματίες, οι οποίοι είναι οι πλέον κατάλληλοι για την εργασία του και συγκρίνοντας τις προσφορές, τα προφίλ και τις αξιολογήσεις του, μπορεί να επιλέξει αυτόν που του ταιριάζει περισσότερο. Φυσικά, παρακολουθούμε την πορεία κάθε εργασίας από την αρχή μέχρι το τέλος, παρέχοντας την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση στον πελάτη, εξαλείφοντας κάθε πιθανό ρίσκο για εκείνον.

Στην πλατφόρμα θέτετε το ερώτημα «Γιατί να χρησιμοποιήσεις το Douleutaras.com.cy;». Ποια απάντηση θα δίνατε εσείς;

Διότι είναι ο πλέον άμεσος και αξιόπιστος τρόπος εύρεσης αξιόπιστων επαγγελματιών, ενώ παράλληλα η ποιότητα της παρεχόμενης υπηρεσίας διασφαλίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Συνεχής εξέλιξη 

Σε εταιρικό επίπεδο, είδαμε πρόσφατα τον όμιλο Olympia να επενδύει στο Douleutaras. Πώς προέκυψε η επένδυση; Να αναμένουμε κι άλλες επενδύσεις στο μέλλον;

Η επένδυση από τον όμιλο Olympia προέκυψε από την επιθυμία και το όραμα για την εξέλιξή μας σε δύο βασικούς άξονες: Ο πρώτος αφορά στην τεχνολογία, όπου στόχος μας είναι να συνεχίσουμε αυτό που ξεκινήσαμε πριν πέντε χρόνια, δηλαδή να εξελίξουμε τον παραδοσιακό κλάδο του σπιτιού. Στόχος είναι με την ίδια ευκολία που παραγγέλνουμε το φαγητό μας ή ένα προϊόν να μπορούμε να υλοποιούμε και μια εργασία για το σπίτι. Ακόμη, επιθυμούμε να εισάγουμε νέες τεχνολογικές λειτουργίες που θα εξελίξουν σημαντικά την εμπειρία που προσφέρουμε τόσο στον καταναλωτή όσο και στον επαγγελματία. Ο δεύτερος άξονας σχετίζεται με την επέκτασή μας στο εξωτερικό σε συνέχεια της πολύ θερμής υποδοχής που λάβαμε στην αγορά της Κύπρου, όπου ήδη δραστηριοποιούμαστε έξι μήνες. Με βάση αυτό και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι δείκτες ικανοποίησης των χρηστών στην Ελλάδα βελτιώνονται συνεχώς θεωρήσαμε σωστό να επεκταθούμε και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Για τις νέες αγορές, αυτή τη στιγμή εξετάζουμε την Αγγλία, τη Γερμανία και την Πολωνία. Όσον αφορά μελλοντικές επενδύσεις ακόμη είναι πολύ νωρίς για να ειπωθεί το οτιδήποτε. Σίγουρα όμως υπάρχει η θέληση από την ομάδα, καθώς και ανάγκη από την αγορά, για συνεχή εξέλιξη.

Ποιοι οι στόχοι για το 2021 και τα επόμενα χρόνια;

Πέραν των προαναφερθέντων κύριων στόχων της εταιρείας και περί των οποίων προέκυψε και η επένδυση του Olympia Group, η εδραίωση της πλατφόρμας στην αγορά της Κύπρου και η προσφορά επιπλέον υπηρεσιών αποτελούν βασικούς στόχους μέσα στο 2021. Ήδη, το κοινό της Κύπρου έχει αγκαλιάσει το πρωτοποριακό μοντέλο της πλατφόρμας μας, κάτι που φαίνεται, τόσο από τη θερμή ανταπόκριση των επαγγελματιών που εντάσσονται στην ομάδα όσο και από τα αιτήματα εργασιών που αυξάνονται καθημερινά.

Δειτε Επισης

Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»
Νέα πρόεδρος του Συμβουλίου «Φωνή» η Κλέα Χατζηστεφάνου Παπαέλληνα
Ρεκόρ συμμετοχών στον «Γύρο της Πάφου 2024»
ΤΕΠΑΚ: Τον Στρατηγικό Προγραμματισμό Ανάπτυξης παρουσίασε ο Πρύτανης-Οι έξι πυλώνες
Νέα διάλεξη της διαδικτυακής δράσης «Μίλα μου Ιστορικά» του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου