Βιώσιμη ανάπτυξη από την σκοπιά των επιχειρηματιών

InBusinessNews  14/04/2021 10:13
Βιώσιμη ανάπτυξη από την σκοπιά των επιχειρηματιών

Βιώσιμη ανάπτυξη από την σκοπιά των επιχειρηματιών

InBusinessNews  14/04/2021 10:13

Η επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης προϋποθέτει συνεργασίες μεταξύ κυβερνήσεων, ιδιωτικού τομέα καθώς και της κοινωνίας των πολιτών. Οι εν λόγω συνεργασίες, οι οποίες βασίζονται σε αρχές, αξίες, κοινό όραμα, κοινούς στόχους και οι οποίες τοποθετούν τους ανθρώπους και τον πλανήτη στο επίκεντρο, είναι απαραίτητες, σε παγκόσμιο, περιφερειακό, εθνικό και τοπικό επίπεδο.

Οι μακροχρόνιες επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένων των άμεσων ξένων επενδύσεων, είναι αναγκαίες σε κρίσιμους τομείς, μεταξύ των οποίων, η βιώσιμη ενέργεια, οι υποδομές και οι μεταφορές καθώς και η πληροφόρηση και οι τεχνολογίες της επικοινωνίας.

Ο ιδιωτικός τομέας και η επιχειρηματικότητα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην αναπτυξιακή διαδικασία, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά επενδύσεις σε καινοτομικές δραστηριότητες, τεχνολογική αλλαγή και οικονομική ανάπτυξη, συμβάλλοντας έτσι στον εκσυγχρονισμό της παραγωγικής διαδικασίας και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας.

Η υγειονομική κρίση έχει επιφέρει ανατροπές στην οικονομική δραστηριότητα με τις επιχειρήσεις να αναπροσαρμόζουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα στα νέα δεδομένα. Η επαναξιολόγηση και η δημιουργία νέων συνθηκών αποτελούν προτεραιότητα για τις επιχειρήσεις ώστε να υπάρχει σωστός προγραμματισμός για ανάκαμψη και βελτίωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Μεγάλοι εργοδότες προτείνουν

Η επιτυχής βιώσιμη οικονομική ανάπτυξης προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή, όχι μόνο κρατικών φορέων αλλά και επιχειρηματικών ηγετών από όλο το φάσμα οικονομικών δραστηριοτήτων. Στο πλαίσιο του 11ου Nicosia Economic Congress μεγάλοι επιχειρηματικοί ηγέτες της Κύπρου καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις και εισηγήσεις για το πως μπορεί να επιτευχθεί βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη.

Τις προτάσεις τους καταθέτουν οι:

- Κυριάκος Χρυσοχός, ιδρυτής του Cyfield Group

- Λύσανδρος Ιωάννου, CEO της PHC Franchised Restaurants Public Ltd

- Φοίβος Στασόπουλος, Interim CEO της Ελληνική Τράπεζας

- Κώστας Ζορπάς, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Ζορπάς

Το 11th Nicosia Economic Congress που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Απριλίου 2021, παρουσιάζουν ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) και το περιοδικό GOLD.

Το συνέδριο θα διεξαχθεί στην αγγλική και την ελληνική γλώσσα. Για το πρόγραμμα του συνεδρίου, κάντε κλικ εδώ.

Στο «11th Nicosia Economic Congress» θα συμμετέχουν επιχειρηματίες, CEOs, διευθύνοντες σύμβουλοι, διευθυντές και μέλη διοικητικών συμβουλίων των μεγαλύτερων κυπριακών εταιρειών απ’ όλους τους κλάδους, καθώς και ξένων επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Κύπρο. Απευθύνεται επίσης σε οικονομολόγους, ακαδημαϊκούς και εκπρόσωπους του δημόσιου τομέα.

Η συμμετοχή στο Nicosia Economic Congress είναι κατόπιν πρόσκλησης. Ωστόσο, διατίθεται περιορισμένος αριθμός θέσεων επί πληρωμή για μη προσκεκλημένους, με προϋπόθεση έγκρισης του σχετικού αιτήματος εγγραφής το οποίο μπορείτε να συμπληρώσετε εδώ.

Πληροφορίες Συνεδρίου

Οργανωτές: ΣΕΛΚ και περιοδικό GOLD

Κύριος Χορηγός: Ελληνική Τράπεζα

Χορηγοί: KPMG Κύπρου, SAP

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: CIM

Υποστηρικτής: Invest Cyprus

Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, Περιοδικό IN Βusiness και πόρταλ REPORTER

Συντονιστής: IMH

Για περισσότερες πληροφορίες: ΙΜΗ, Τηλέφωνο: 22505555,

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας