Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

EnterCY: Εξερεύνηση της Κύπρου μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας εικονικής πραγματικότητας

Με γνώμονα την ενίσχυση της εμπειρίας των τουριστών στην Κύπρο, μέσα από την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών Πληροφορικής κι Επικοινωνιών, στο πλαίσιο του έργου EnterCy αναπτύσσεται μια καινοτόμα πλατφόρμα, η οποία διαθέτει πλούσιο digital περιεχόμενο, όπως περιηγήσεις σε περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας, τρισδιάστατα μοντέλα, εικόνες υψηλής ανάλυσης, βίντεο, καθώς και σημαντικές πληροφορίες για διάφορα σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος στην Κύπρο και απευθύνεται σε τουρίστες πριν και κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στην Κύπρο.

Οι δυνατότητες της καινοτόμας πλατφόρμας θα παρουσιαστούν σε διαδικτυακή εκδήλωση την Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021, μεταξύ 14:00- 16:00 και θα απευθύνεται σε Τουριστικούς Πράκτορες σε Κύπρο και εξωτερικό, ώστε να συμπεριλάβουν την εν λόγω πλατφόρμα στις σχετικές πληροφορίες που παρέχουν προς ταξιδιώτες που θα επισκεφθούν την Κύπρο.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει αρχικά παρουσίαση του ευρωπαϊκού έργου EnterCY, με αναφορά στους στόχους του, τις δραστηριότητες και τα αναμενόμενα αποτελέσματα, ενώ στη συνέχεια θα παρουσιαστεί και η πλατφόρμα του EnterCY που θα είναι στη διάθεση των τουριστών.

Η συμμετοχή στην εκδήλωση είναι δωρεάν με απαραίτητη τη δήλωση συμμετοχής. Για ηλεκτρονικές εγγραφές, πατήστε εδώ: https://bit.ly/3mF7FDL

Η εκδήλωση διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Τουριστικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA), το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου, το Ερευνητικό Κέντρο Frederick και την εταιρεία ΙΜΗ.

Η πλατφόρμα EnterCY
H πλατφόρμα EnterCY αποτελείται από διαδικτυακό περιβάλλον εικονικής πραγματικότητας με χωροχρονική πλοήγηση και εφαρμογή επαυξημένης πραγματικότητας, τα οποία υποστηρίζονται από πρωτοποριακές τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, όπως, τεχνητή νοημοσύνη, τεχνικές γεωτοποθέτησης σε εσωτερικούς χώρους, διαχείριση μεγάλων όγκων δεδομένων (big data management) και εμβυθιστική πραγματικότητα (IR).

Η πλατφόρμα θα προσφέρει τα ακόλουθα:

(α) Ενημέρωση των δυνητικών επισκεπτών σχετικά με την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά, την ποικιλία δραστηριοτήτων και τα αξιοθέατα της Κύπρου, μέσα από μια χώρο-χρονική εικονική εξερεύνηση πριν από την επίσκεψή τους.

(β) Ενίσχυση της τουριστικής εμπειρίας αξιοποιώντας σχετική εφαρμογή για κινητά, μέσα από την οποία θα παρέχεται οπτική και ακουστική καθοδήγηση, πλοήγηση, ψυχαγωγία και μάθηση από την αφήγηση ιστοριών μέσω επαυξημένης πραγματικότητας, κατά την επίσκεψή τους τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους.

(γ) Ενίσχυση της τουριστικής εμπειρίας μετά την επίσκεψη, παρέχοντας στους τουρίστες ένα προσωπικό βίντεο 360° για την περιοδεία στην Κύπρο ως ενθύμιο. 

(δ) Παροχή της δυνατότητας στους τουρίστες να μοιραστούν την εμπειρία τους σε πραγματικό χρόνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε όλα τα στάδια της πλατφόρμας EnterCY θα χρησιμοποιηθεί εξατομίκευση για την παρουσίαση περιεχομένου προσαρμοσμένου στα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες των τουριστών.

Το καινοτόμο ευρωπαϊκό έργο EnterCY (INTEGRATED/0916/0020), υλοποιείται από το Ερευνητικό Κέντρο Frederick, στον ρόλο του συντονιστή του έργου, το Πανεπιστήμιο Κύπρου, τις εταιρείες CyRIC, Silversky3D και ΙΜΗ, το Υφυπουργείο Τουρισμού, το Τμήμα Αρχαιοτήτων, τον Σύνδεσμο Ξεναγών Κύπρου και τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας.

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου