Αλλαγή στρατηγικής για αρκετές επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας

InBusinessNews  09/04/2021 14:05
Αλλαγή στρατηγικής για αρκετές επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας

Αλλαγή στρατηγικής για αρκετές επιχειρήσεις λόγω της πανδημίας

InBusinessNews  09/04/2021 14:05

Η κάθε κρίση εμπεριέχει και ευκαιρίες ήταν το μήνυμα που δόθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης στο πλαίσιο του συνεδρίου CIM Summit 2021 – Navigating then future, ενώ παράλληλα έγινε παραδοχή από όλους τους συμμετέχοντες πως η επάνοδος στην κανονικότητα σε ό,τι αφορά το επιχειρείν θα εμπεριέχει ένα μείγμα φυσικής και ψηφιακής παρουσίας, δηλαδή το υβριδικό μοντέλο αναμένεται να κυριαρχήσει σε όλες τις εκφάνσεις.

Στην υιοθέτηση του υβριδικού μοντέλου ζωής αναφέρθηκε ο Jonathan Haslam Chairman και CEO της HaslaMedia, υπογραμμίζοντας πως μπορεί μεν η εργασία και τα διαδικαστικά να γίνονται μέσω της ψηφιακής οδού, αλλά το networking μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο δια της φυσικής παρουσίας και της προσωπικής επαφής. Είμαστε, είπε, κοινωνικά όντα και επιβάλλεται να υπάρχει η προσωπική επαφή και επικοινωνία.

Οι πρακτικές που ακολουθήθηκαν ιδιαίτερα στον τομέα του marketing κατά τη διάρκεια της πανδημίας δεν αναμένεται να επικρατήσουν με την επιστροφή στην κανονικότητα ανέφερε η Jenny Tsai, Founder & CEO της Wearisma, προσθέτοντας πως θα κοιτάζουμε τα πράγματα με περισσότερη ευελιξία, ενώ θα υπάρξει ισορροπία μεταξύ φυσικής και ψηφιακής παρουσίας.

Πεπεισμένος ότι η φυσική παρουσία θα κυριαρχήσει με την επάνοδο στην κανονικότητα παρουσιάζεται ο Randall Peterson, Professor of Organisational Behaviour του London Business School, υπογραμμίζοντας πως θα παραμείνουν οι αλλαγές σε ό,τι αφορά την μεταφορά της πληροφόρησης και το ψηφιακό περιεχόμενο.

Το 71% των επιχειρήσεων έχουν αλλάξει το επιχειρηματικό τους μοντέλο κατά τη διάρκεια της πανδημίας ανέφερε η Catherine Magelssen, Assistant Professor of Strategy & Entrepreneurship του London Business School, προσθέτοντας πως αρκετές επιχειρήσεις έχουν επιταχύνει τις αλλαγές που προωθούνταν κάνοντας περισσότερη χρήση της τεχνολογίας, ενώ αναβάθμισαν τις διαδικασίες τους. Έχουν καταγραφεί αρκετές αλλαγές, είπε για να προσθέσει πως πολλές από αυτές τις αλλαγές θα παραμείνουν ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ταχύτητα διεκπεραίωσης των διαδικασιών. Η ψηφιοποίηση επιταχύνει τις διαδικασίες και λόγο του αυξημένου ανταγωνισμού θα πρέπει να αναμένονται αλλαγές στα κοστολόγια.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας