Διαδικτυακό Συνέδριο με θέμα «Ο ρόλος των «αφηγήσεων ζωής» στην επαγγελματική ταυτότητα του καλλιτέχνη-εκπαιδευτικού και στη διδασκαλία της εικαστικής αγωγής στο σύγχρονο σχολείο»

Το Κέντρο Αριστείας για την Έρευνα & Καινοτομία στις Κοινωνικές Επιστήμες, τις Τέχνες και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου (SOSCIEATH) και η Ομάδα Ειδικού Ενδιαφέροντος «Εικαστικές Τέχνες, Κοινωνία και Πολιτισμός» της Παιδαγωγικής Εταιρείας Κύπρου σας προσκαλούν σε διαδικτυακό συνέδριο με θέμα: «Ο ρόλος των «αφηγήσεων ζωής» στην εξέλιξη της επαγγελματικής ταυτότητας του καλλιτέχνη εκπαιδευτικού και στη διδασκαλία της εικαστικής αγωγής στο σύγχρονο σχολείο»

To συνέδριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά το Σάββατο, 10 Απριλίου 2021 και ώρα 9.30 π.μ -2:30 μ.μ. Σκοπός του συνεδρίου είναι να φέρει σε επαφή καλλιτέχνες εκπαιδευτικούς και εκπαιδευτικούς που διδάσκουν εικαστική αγωγή σε όλες τις βαθμίδες, ούτως ώστε να συζητήσουν και να προβληματιστούν σχετικά με  τους πολλαπλούς τρόπους με τους οποίους οι εικαστικές τέχνες εμπλουτίζουν και εμπλουτίζονται από τη ζωή τους και αποτελούν δημιουργικά εναύσματα για οικοδόμηση εμπειριών και βιωματικών δράσεων που εμπλέκουν αυτούς και τους μαθητές/μαθήτριές τους στα κοινωνικά δρώμενα.

Οι συμμετέχοντες/συμμετέχουσες θα κληθούν να ανακαλέσουν και να χρησιμοποιήσουν τις δικές τους εμπειρίες για να προσεγγίσουν σύγχρονα κοινωνικά θέματα όπως είναι η δημοκρατικότητα στην εκπαίδευση, η κριτική ενσυναίσθηση, η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση αλλά και η σχέση τους με τις εικαστικές τέχνες και τη διδασκαλία σε μια μετά-Covid 19 εποχή.

Το συνέδριο περιλαμβάνει θεωρητικό μέρος, με εισηγήσεις από τους καλλιτέχνες-εκπαιδευτικούς Δρ. Παναγιώτη Δαφιώτη (ΕΔΠ, Τμήμα Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) και Δρ. Σοφία Χατζήπαπα-Gee (Aναπληρώτρια Καθηγήτρια, Τμήμα Τεχνών, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου).

Ακολούθως, θα διεξαχθούν τέσσερα διαδικτυακά βιωματικά εργαστήρια παραγωγής ιδεών μέσα από σύγχρονες εικαστικές πρακτικές. Τα εργαστήρια συντονίζουν οι:

1. Δρ. Τερέζα Μαρκίδου (Εκπαιδευτικός Εικαστικών Τεχνών, Επιστημονικός Συνεργάτης, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου)

2. Δρ. Νικολέτα Αυγουστή (Εκπαιδευτικός Εικαστικών Τεχνών, Λειτουργός Αναλυτικών Προγραμμάτων ΠΙΚ, Σύμβουλος Τέχνης ΥΠΠΑΝ, Εικαστικός)

3. Κα. Αργυρώ Παπουτσή (Εικαστική Παιδαγωγός)

4. Κα. Βάλια Ματσεντίδου (Μουσειοπαιδαγωγός και Επιμελήτρια Μουσειακών Προγραμμάτων).  

Στο τέλος του συνεδρίου θα δοθεί πιστοποιητικό συμμετοχής και υλικό με πρακτικές εισηγήσεις από τα βιωματικά εργαστήρια.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τo πρόγραμμα του συνεδρίου, τη θεματολογία των εργαστηρίων και τη διαδικασία εγγραφής στο συνέδριο, οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες μπορούν να ακολουθήσουν τον πιο κάτω σύνδεσμο:

https://www.cscalab.euc.ac.cy/csca-lab-archive/-?fbclid=IwAR2oHWLfjfCFUqwVJEkaNcz3c2y1D8gkt0bEnwse2yFrVFbFxwNWoxII9A8

 

Δειτε Επισης

Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά
Επίσκεψη ομάδας εργαζομένων της Gordian στο Κέντρο Υπηρεσιών «ΣΕΑΝΑ»
Την Τρίτη η 63η ετήσια γενική συνέλευση της ΟΕΒ
Το EUHeyDay πάει Πάφο