Πανεπιστήμιο Νεάπολις: Διασύνδεση επιστημονικού δυναμικού με τον επιχειρηματικό κόσμο

Κομβικό σημείο στη βελτίωση της συνεργασίας μεταξύ ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας με την επιχειρηματική κοινότητα και την αγορά εργασία, καθώς και την αφομοίωσης της νέας τεχνογνωσίας που αναπτύσσεται στις επιχειρήσεις, συνιστά η λειτουργία Γραφείων Διασύνδεσης σε οκτώ Πανεπιστημιακά Ιδρύματα της Κύπρου.

Βασικός στόχος των Γραφείων Διασύνδεσης είναι η ενεργή υποστήριξη των φοιτητών στην προσέγγιση της μελλοντικής τους σταδιοδρομίας και η ομαλότερη είσοδός τους στην αγορά εργασίας. Αποδέκτες των υπηρεσιών είναι οι φοιτητές των Πανεπιστημίων από τη μια και ο επιχειρηματικός κόσμος από την άλλη.

Προτεραιότητα των Γραφείων Διασύνδεσης είναι η προσέγγιση επιχειρήσεων, οργανισμών και, κατ’ επέκταση, της αγοράς εργασίας με σκοπό τη δημιουργία σχέσεων συνεργασίας. Παράλληλα, τα Γραφεία Διασύνδεσης παρέχουν πληροφορίες στους φοιτητές σχετικά με ευκαιρίες τοποθέτησης σε οργανισμούς κι επιχειρήσεις για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, μέσα από τα προγράμματα σπουδών τουςαξιοποιώντας τις επαφές τους με την επιχειρηματική κοινότητα.. Μέσα από την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν εργασιακές δεξιότητες παράλληλα με την επιστημονική κατάρτιση που λαμβάνουν. Η τοποθέτηση σε επιχειρήσεις και οργανισμούς γίνεται μέσω σχετικού μαθήματος, στο οποίο αποδίδονται διδακτικές μονάδες οι οποίες προσμετρώνται στα απαιτούμενα για την απόκτηση πτυχίου.

Η επαφή της φοιτητικής κοινότητας με τον κόσμο των επιχειρήσεων, για σκοπούς απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, αποφέρει τεράστιο όφελος και για τις επιχειρήσεις καθώς έρχονται σε επαφή με τις τελευταίες τεχνολογικές και επιστημονικές εξελίξεις στον χώρο της δικής τους οικονομικής δραστηριότητας, ενώ μπορούν να εντοπίσουν και να προσελκύσουν νέα ταλέντα, κάτι που αποτελεί μια συνεχή πρόκληση για όλους τους οργανισμούς και τις επιχειρήσεις.

 

Γραφείο Διασύνδεσης Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου

Το Γραφείο Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου ξεκίνησε να προσφέρει υπηρεσίες το 2014 και έχει ως σκοπό τη διασύνδεση των φοιτητών και των ακαδημαϊκών του Πανεπιστημίου με τον επιχειρηματικό κόσμο της Πάφου αλλά και της Κύπρου. Μέσω της λειτουργίας του, έχει πετύχει να εντατικοποιήσει την επικοινωνία του με τον επιχειρηματικό κόσμο, ώστε να λαμβάνει ανατροφοδότηση για τα προγράμματα σπουδών του και να προσφέρει στους φοιτητές του την πρώτη επαφή τους με επαγγελματικούς χώρους, συναφείςή με το αντικείμενο σπουδών τους, μέσω των τοποθετήσεων σε φορείς του ιδιωτικού, δημοσίου και ημικρατικού τομέα.

Παράλληλα, οι συνεργαζόμενοι φορείς έχουν τη δυνατότητα να εξετάσουν σε πραγματικές συνθήκες εργασίας (on the job) το νέο καταρτισμένο ανθρώπινο δυναμικό της Κύπρου, συμβάλλοντας μακροπρόθεσμα στη μείωση της ανεργίας στη χώρα και λαμβάνοντας ενημέρωση και στήριξη, από καινοτόμα προγράμματα, ιδέες και projects, που προέρχονται από την ακαδημαϊκή έρευνα.

 

Ανάπτυξη Δικτύου

Μέσα στο πλαίσιο δράσεων του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου πραγματοποιείται ενημερωτική Ημερίδα με στόχο η επιχειρηματική και η πανεπιστημιακή κοινότητα να ενημερωθούν για το μέχρι τώρα έργο του Γραφείου, μέσα από την εμπειρία των συνεργαζόμενων μερών (ΕΣΕ, ακαδημαϊκοί, φορείς, φοιτητές). Παράλληλα, στοχεύει στην περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου συνεργαζόμενων φορέων του Πανεπιστημίου Νεάπολις Πάφου, συνεισφέροντας, τόσο στην προβολή και ενδυνάμωση της ανταγωνιστικότητας της επαρχίας Πάφου, αλλά και στην μακροπρόθεσμη ανάπτυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021, στις 10:00. Πληροφορίες για το πρόγραμμα της Ημερίδας, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η συμμετοχή στην Ημερίδα είναι δωρεάν με απαραίτητη την εγγραφή. Για ηλεκτρονικές εγγραφές πατήστε εδώ.

 

Πληροφορίες Ημερίδας

Οργανωτές: Έργο «Γραφεία Διασύνδεσης Πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας», Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου

Συντονισμός: ΙΜΗ

Χορηγοί επικοινωνίας: IN Business magazine, REPORTER

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ, τηλ.: +357 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com,  ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης