Πυλώνας επιτυχίας η ομαδική εργασία και συνεργασία

«Το να βρεθούμε μαζί είναι μια αρχή, το να παραμείνουμε μαζί είναι μια πρόοδος και το να δουλέψουμε παρέα, είναι μια επιτυχία», είχε πει ο Henry Ford, για να τονίσει την αξία της συνεργασίας, της συνεργασίας μέχρι επίτευξης του στόχου. Οι ομάδες εργασίας συχνά αναπτύσσουν και εφαρμόζουν αλλαγές που επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στο εξωτερικό περιβάλλον. Αποτελούν το μεταφορικό μέσο που συνδυάζει τη σιωπηρή γνώση με σκοπό την καινοτομία και βοηθά μια επιχείρηση να ευημερήσει μέσα σε μια απαιτητική αγορά.

Και αυτό γιατί οι ομάδες έχουν το έμφυτο προνόμιο, να αποτελούνται από άτομα που συχνά διαφέρουν ως προς την επιστημονική και επαγγελματική τους προέλευση, την προσωπικότητα, την εκπαίδευση, τις δεξιότητες και εμπειρίες τους, έστω και αν η διαφορά αυτή παρατηρείται σε μία και μόνο παράμετρο. Οι διαφορές τους επιτρέπουν να εισφέρουν διαφορετικές προσεγγίσεις και τρόπους σκέψης, ικανά στοιχεία για να συμβάλουν στην αποτελεσματικότητα και την καινοτόμο συμπεριφορά των ομάδων.

Γιατί η αποτελεσματική ομαδική εργασία και συνεργασία είναι πιο σημαντικές από ποτέ σε ό,τι αφορά το μέλλον της επιχειρηματικής ηγεσίας θα αποτελέσει το αντικείμενο παρουσίασης του Randall S. Peterson, καθηγητή Organisational Behaviour και Director of the Leadership Institute του London Business School στο πλαίσιο του «CIM Summit 2021 Navigating the Future» που διοργανώνει το Cyprus Institute of Marketing – The Cyprus Business School (CIM) για 13η συνεχή χρονιά, την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, στις 11:00 π.μ.

Ο καθηγητής Peterson κατά τη διάρκεια της παρουσίασής του θα καλύψει τρία θέματα. Πρώτον, γιατί οι ομάδες και η συνεργασία είναι το μέλλον των επιχειρήσεων. Δεύτερον, τα τυπικά λάθη και προκλήσεις που βιώνουν όταν συνεργάζονται στο χώρο εργασίας. Τρίτον, συμβουλές στη βάση στοιχείων για αποτελεσματικότερη συνεργασία.

Who is Who

Ο καθηγητής Randall S. Peterson είναι Ακαδημαϊκός Διευθυντής του Ινστιτούτου ηγεσίας. Οι τρέχουσες ερευνητικές του δραστηριότητες περιλαμβάνουν την παρατήρηση: κορυφαίων διαφορετικών ομάδων, πώς η προσωπικότητα του CEO επηρεάζει την συνεργασία και αλληλεπίδραση της διευθυντικής ομάδας, τις αλλαγές ηγεσίας σε οργανισμούς, την αποτελεσματικότητα του Διοικητικού Συμβουλίου, τη διαχείριση συγκρούσεων σε ομάδες και τις επιπτώσεις της προσωπικότητας του μέλους σε ό,τι αφορά τον επηρεασμό και απόδοση της ομάδας.

Ως καθηγητής Organisational Behaviour στο London Business School, διδάσκει Executive Education και προγράμματα MBA σε ηγετικές ομάδες και οργανισμούς, σε ομάδες με υψηλές επιδόσεις, αξιολόγηση ηγεσίας και ανάπτυξη διαπροσωπικών δεξιοτήτων. Ο καθηγητής Peterson έχει προσκληθεί να διδάξει και να παρέχει συμβουλές ανά το παγκόσμιο και σε επιχειρήσεις οι Alcan, AREVA, Barclays, Braxton, Chevron/Texaco, Deutsche Bank, Emirates Bank, E.ON, IBM, Lufthansa, Nestlé, Price Waterhouse Coopers και Roche.

Ο καθηγητής Peterson είναι κάτοχος PhD στην Κοινωνική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας του Μπέρκλεϊ. Πριν από την ένταξή του London Business School, ήταν στη Σχολή του Πανεπιστημίου Northwestern και SC Johnson Graduate School του Πανεπιστημίου Cornell.

Πληροφορίες για το συνέδριο

Το Συνέδριο, το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά, αποτελεί σημείο αναφοράς για όλους όσοι εμπλέκονται στους τομείς της διοίκησης και του μάρκετινγκ στην Κύπρο, αλλά και ευρύτερα στην Ευρώπη.

Έχει ως στόχο να ενημερώσει τις κυπριακές επιχειρήσεις για όλες τις τελευταίες εξελίξεις στον χώρο του μάρκετινγκ και της διοίκησης, και απευθύνεται σε στελέχη επιχειρήσεων, ανώτερους κυβερνητικούς υπαλλήλους, διευθυντές μάρκετινγκ, διευθυντές ανθρώπινου δυναμικού, διευθυντές πωλήσεων, διευθυντές παραγωγής, διευθυντές logistics και γενικότερα, σε κάθε στέλεχος που επιθυμεί να ενημερωθεί για τις τελευταίες τάσεις στον κόσμο των επιχειρήσεων.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

Για εγγραφή, κάντε κλικ εδώ.

Οργανωτής: The Cyprus Institute of Marketing-The Cyprus Business School (CIM)

Πλατινένιος Χορηγός: MetLife

Χρυσοί Χορηγοί: Green Energy, Cablenet

Αργυροί Χορηγοί: McDonalds, Iron Mountain, Gan Direct, C.A. Papaellinas Group

Χάλκινοι Χορηγοί: Zorbas Bakeries, Tototheo, KPMG, Kean, Jamie’s Italian, FXTM, Four Seasons, Alphamega

Υποστηρικτές: Panayiotides Promotional Gifts, Lightblack, Kitchen Studio, DHL, Commercial General Insurance, British High Commission Nicosia

Συνεργάτης: Charalambides Christis

Ειδικός Συνεργάτης: Bank of Cyprus

Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business magazine, GOLD magazine

Συντονιστής: IMH

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την ΙΜΗ, τηλ.: +357 22505555, φαξ: 22679820, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com, ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»