Οφέλη για εταιρείες και φοιτητές μέσω του Έργου των Γραφείων Διασύνδεσης

Πολυδιάστατα είναι τα οφέλη για φοιτητές και επιχειρήσεις που προκύπτουν μέσα από την λειτουργία των Γραφείων Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων. Συμβάλλοντας στην καταπολέμηση της ανεργίας ανάμεσα στους νέους, τα Γραφεία Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων δημιουργούν συνθήκες ευκολότερης πρόσβασης και ένταξης της νέας γενιάς στην αγορά εργασίας. Στο Έργο συμμετέχουν τα τρία δημόσια και τα πέντε ιδιωτικά Πανεπιστήμια που δραστηριοποιούνται στην Κύπρο, και συγκεκριμένα: το Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Νέαπολις Πάφου και το UCLan Cyprus. 

Στο πλαίσιο του Έργου των Γραφείων Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων με την Αγορά Εργασίας, τοποθετήθηκαν στην εταιρεία AmaDema φοιτητές από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του πανεπιστημίου Frederick όπου τους δόθηκε η ευκαιρία να συμμετέχουν ενεργά στους τομείς που δραστηριοποιείτε η εταιρεία. 

«Με την συμμετοχή τους στην κατασκευή προηγμένων συνθέτων υλικών, οι φοιτητές μελέτησαν πρακτικά και από πρώτο χέρι τις διάφορες μεθόδους παρασκευής αυτών των υλικών, μερικές από τις οποίες έχουν διδαχτεί και κατά τη διάρκεια των σπουδών τους» ανέφερε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Δρ Βασίλειος Δρακωνάκης.

Με τη συμμετοχή τους στο εν λόγω Έργο, οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία εκμάθησης διαφόρων βημάτων που ακολουθούνται κατά το σχεδιασμό και την κατασκευή συνθέτων υλικών και εξαρτημάτων. Παράλληλα, παρακολούθησαν την ανάπτυξη διαφόρων πρωτότυπων προϊόντων που διερευνώνται στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της AmaDema. Όπως υπογράμμισε ο Διευθύνων Σύμβουλος της AmaDema, για έναν υποψήφιο μηχανολόγο μηχανικό, είναι πολύ σημαντικό να έχει εργασιακή εμπειρία κατά τη διάρκεια των σπουδών του, ώστε να είναι καλύτερη η κατανόηση της θεωρίας.

Η συμμετοχή των φοιτητών στην εταιρεία ήταν αρκετά εποικοδομητική, αφού εκτός από την εργασιακή εμπειρία την οποία απέκτησαν, επωφελήθηκε και η ίδια η εταιρεία με μια μικρή άνοδο της παραγωγής. 

«Οι φοιτητές ήταν ενεργοί μέσα στο εργοστάσιο, υποστηρίζοντας το μόνιμο προσωπικό όπου ήταν εφικτό».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AmaDema, Δρ Βασίλειος Δρακωνάκης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή «2 be connected» παρουσιάζει την εμπειρία των φοιτητών αλλά και τους τρόπους που η εταιρεία επωφελήθηκε μέσα από την συγκεκριμένη συνεργασία.

«Δρομολογούμε επιπλέον τοποθετήσεις για το 2021 όχι μόνο για μηχανικούς, αλλά και για φοιτητές από τα πεδία της διοίκησης επιχειρήσεων και του μάρκετινγκ».

Οι δραστηριότητες της AmaDema
Η AmaDema, είναι μια καινοτόμος εταιρεία με έδρα την Λευκωσία, που έχει αναπτύξει μια νέα τεχνολογία μεταποίησης τεχνικών υφασμάτων. Δημιουργήθηκε το 2013 από δύο μηχανολόγους και ένα οικονομολόγο με σκοπό την εξέλιξη της βιομηχανίας των συνθέτων υλικών στην Κύπρο. Χρησιμοποιώντας τη νανοτεχνολογία και άλλες τεχνικές που έχει αναπτύξει εσωτερικά και κατοχυρώσει πνευματικά σε παγκόσμιο επίπεδο, η AmaDema επικεντρώνεται στη βελτίωση και ενίσχυση τεχνικών υφασμάτων που χρησιμοποιούνται σε σύνθετα υλικά. Η AmaDema ασχολείται επίσης, με το σχεδιασμό και την κατασκευή πολύπλοκων εξαρτημάτων, χρησιμοποιώντας τα προηγμένα σύνθετα υλικά που αναπτύσσει, τα οποία προσφέρουν ιδιαίτερα αυξημένη μηχανική αντοχή σε συνδυασμό με δραματική μείωση του βάρους. Τέτοια εξαρτήματα χρησιμοποιούνται σε μία πληθώρα εφαρμογών σε διάφορα βιομηχανικά πεδία όπως: η αεροναυτική, το διάστημα, η ενέργεια, ο αθλητικός εξοπλισμός, η αυτοκινητοβιομηχανία, η ναυτιλία κα.

Η συμμετοχή στο Έργο των Γραφείων Διασύνδεσης
Όσον αφορά την τοποθέτηση φοιτητών στην εταιρεία, στο πλαίσιο του έργου των γραφείων διασύνδεσης των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας, δύο φοιτητές από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του πανεπιστημίου Frederick, δούλεψαν κοντά μας για έξι μήνες, από τον Ιανουάριο 2020 μέχρι τον Ιούνιο 2020, και συμμετείχαν ενεργά στην κατασκευή των προηγμένων αυτών υλικών.

Η εμπειρία των φοιτητών
Με την συμμετοχή τους στην κατασκευή προηγμένων συνθέτων υλικών, οι φοιτητές μελέτησαν πρακτικά και από πρώτο χέρι τις διάφορες μεθόδους παρασκευής αυτών των υλικών, μερικές από τις οποίες έχουν διδαχτεί και κατά τη διάρκεια των σπουδών τους. Επιπλέον, συμμετείχαν ενεργά στη διαδικασία παραγωγής πάντα με καθοδήγηση από το έμπειρο προσωπικό της AmaDema και με όλα τα μέτρα ασφαλείας που τηρούνται στις εγκαταστάσεις μας. Συμμετέχοντας, έμαθαν τα διάφορα βήματα που ακολουθούνται στο σχεδιασμό και την κατασκευή συνθέτων υλικών και εξαρτημάτων. Επίσης, παρακολούθησαν την ανάπτυξη διαφόρων πρωτότυπων προϊόντων που διερευνώνται στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της AmaDema. Για έναν υποψήφιο μηχανολόγο μηχανικό, είναι πολύ σημαντικό να έχει εργασιακή εμπειρία κατά τη διάρκεια των σπουδών του, ώστε να είναι καλύτερη η κατανόηση της θεωρίας. Προς αυτή την κατεύθυνση, η AmaDema προσέφερε σε αυτούς τους φοιτητές αυτή την ευκαιρία,  σε μία βιομηχανία που αναπτύσσεται με γνώμονα την καινοτομία και την υψηλή τεχνολογία στον τομέα των υλικών.

Η συνεργασία με τα Γραφεία Διασύνδεσης
Η AmaDema γνωρίζοντας πόσο σημαντική είναι για τους φοιτητές η πρακτική εκπαίδευση κατά την διάρκεια της φοίτησης τους, αποφάσισε να συνεισφέρει σ’ αυτή την προσπάθεια με το να ανοίξει τις πόρτες του εργοστασίου της σε φοιτητές των τμημάτων Μηχανολόγων Μηχανικών των Πανεπιστημίων της Κύπρου. Από την πρώτη στιγμή υπήρχε άψογη συνεργασία με τα Γραφεία Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων, όπου βοήθησαν την εταιρεία κατά την κατάθεσή της αίτησης και την επιλογή των φοιτητών. Επίσης, τα Γραφεία Διασύνδεσης ήταν δίπλα στην εταιρεία και στους φοιτητές καθ’ όλη την διάρκειά αυτής της συνεργασίας προσφέροντας την υποστήριξη τους .

Τα οφέλη για την εταιρεία
Μέσα από αυτή την συνεργασία επωφεληθήκαμε και εμείς σαν εταιρεία, με μικρή άνοδο της παραγωγής μας αφού οι φοιτητές ήταν ενεργοί μέσα στο εργοστάσιο, υποστηρίζοντας το μόνιμο προσωπικό όπου ήταν εφικτό. Παράλληλα, τα μέλη του προσωπικού μας απέκτησαν σημαντική εμπειρία στην εκπαίδευσή νέων ατόμων, κάτι το οποίο θα τους φανεί πολύ χρήσιμο στο μέλλον.

Το μήνυμα του CEO
Στην AmaDema, αντιλαμβανόμαστε πόσο σημαντική είναι η εργασιακή εμπειρία για κάθε νέο, ώστε να μπορέσει να εξελιχθεί στην επαγγελματική του καριέρα. Μετά από την επιτυχή έκβαση των περιπτώσεων τοποθέτησης φοιτητών στην εταιρεία, σε συνεργασία με τα Γραφεία Διασύνδεσης των Πανεπιστημίων, δρομολογούμε επιπλέον τοποθετήσεις για το 2021 όχι μόνο για μηχανικούς, αλλά και για φοιτητές από τα πεδία της διοίκησης επιχειρήσεων και του μάρκετινγκ.

 

Δειτε Επισης

Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά