Στο Παρθεναγωγείο Φανερωμένης η Αρχιτεκτονική Σχολή;

Το ΕΒΕ Λευκωσίας και η ΕΤΑΠ Λευκωσίας στηρίζουν τη μεταφορά της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου στο κτίριο του σχολείου Φανερωμένης, στην παλιά πόλη της Λευκωσίας

Σε ανακοίνωσή τους εκφράζουν την ιδιαίτερη ικανοποίηση τους για τη θετική πορεία των συζητήσεων που διεξάγονται σε σχέση με τη μεταφορά της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κύπρου στο κτίριο του σχολείου Φανερωμένης, στην παλιά πόλη της Λευκωσίας.

Η μεταφορά της Αρχιτεκτονικής σχολής στην εντός των τειχών πόλη αποτελεί πάγιο αίτημα του ΕΒΕ Λευκωσίας το οποίο προωθεί από καιρό. Πρόκειται για εξαιρετικά σημαντική απόφαση ικανή να αλλάξει άρδην τα οικονομικά και κοινωνικά δεδομένα στην περιοχή.

Διαχρονικός στόχος των ΕΒΕΛ και ΕΤΑΠ Λευκωσίας είναι να επιστρέψει η ζωή στην παλιά Λευκωσία και η επαναδραστηριοποίηση επιχειρήσεων στην περιοχή. Η μεταφορά της Αρχιτεκτονικής Σχολής, αναδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ένα από τα ομορφότερα και σημαντικότερα κτίρια της εντός των τειχών, το «Παρθεναγωγείο Φανερωμένης». Ταυτόχρονα δημιουργεί εκείνη την κρίσιμη μάζα που χρειάζεται η περιοχή για ανάκαμψη αφού αναμφίβολα η μεταφορά της έδρας της Αρχιτεκτονικής σχολής θα προσελκύσει φοιτητές και νέους ανθρώπους, που με την σειρά τους θα προσελκύσουν ιδιωτικές επενδύσεις που θα αναζωογονήσουν την περιοχή.

ΕΒΕΛ και ΕΤΑΠ εκφράζουν τη αισιοδοξία τους ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ολοκληρωθούν με επιτυχία οι σχετικές διαβουλεύσεις, όπως διαμήνυσε και ο Υπουργός Οικονομικών, με την υπογραφή σχετικού μνημονίου μεταξύ της Αρχιεπισκοπής, του Πανεπιστημίου Κύπρου, του Υπουργείου Οικονομικών και του Δήμου Λευκωσίας.

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands