Ψηφιακός μετασχηματισμός: Σε χαμηλά ευρωπαϊκά επίπεδα η Κύπρος

Αν και η πανδημία επιτάχυνε την μετάβαση προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό, η Κύπρος βρίσκεται αρκετά χαμηλά σε ευρωπαϊκό επίπεδο σε ό,τι αφορά την χρήση ψηφιακής τεχνολογίας και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης. Ο δρόμος προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό και το κτίσιμο ενός σύγχρονου κράτους, ήταν το κύριο θέμα του διαδικτυακού συνεδρίου «E-Governance: Transforming for the New Digital Era» που διοργάνωσε η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων και ο Οργανισμός Νεολαίας Κύπρου, την Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου.

Για την ψηφιακό μετασχηματισμό ο οποίος βασίζεται στην ανθρώπινη γνώση, αναφέρθηκε κατά τον χαιρετισμό του ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος. Πρόσθεσε, πως στην Κύπρο υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας εξειδικευμένων επαγγελματιών πληροφορικής όπως data scientists και project managers.

Για τους στόχους της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων, που δεν είναι άλλοι από την υιοθέτηση ψηφιακής πολιτικής και χρήση τεχνολογιών blockchain, μίλησε η πρόεδρος της Αρχής, Ιωάννα Φιάκκου. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι μ’ αυτόν τον τρόπο, θα διασφαλιστεί η διαφάνεια και θα απλοποιηθούν οι διαδικασίες.

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, Πρόδρομος Αλαμπρίτης, υπογράμμισε ότι υπάρχει κενό δεξιοτήτων στην Κύπρο τονίζοντας την σημαντικότητα να υπάρξουν αλλαγές στην κουλτούρα, νοοτροπία και παιδεία. Ανέφερε επίσης, πως ο οργανισμός προσπαθεί μέσα από προγράμματα και σεμινάρια εκπαίδευσης να συμβάλει στην κάλυψη του κενού δεξιοτήτων.

Σε παρέμβασή του στο συνέδριο, ο Γεώργιος Γιωργαντάς, Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης της Ελλάδας, ανέφερε ότι κατά το 2020 στην Ελλάδα, πραγματοποιήθηκαν τριπλάσιες ψηφιακές συναλλαγές πολιτών με το δημόσιο, συγκριτικά με το 2019.

Το συνέδριο παρακολούθησαν διαδικτυακά αρμόδιοι φορείς του δημοσίου, ευρύτερου δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.

Συντονιστής: ΙΜH

Δειτε Επισης

Σύντομα ο σχεδιασμός για Σχολή Θαλάσσιων Επιστημών ΤΕΠΑΚ στη Λάρνακα
«sCYence Fair 2024»: Με εκατοντάδες χαμόγελα πλημμύρισε η μεγαλύτερη γιορτή της επιστήμης
Οι νικητές των «Stelios Bi - Communal Awards for Business Co-operation 2024»
TELETHON και Κεραυνός Στροβόλου ενώνουν δυνάμεις
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Στην ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Συλλογικότητας Θεατρικών Δημιουργών-Το πρώτο Διοικητικό Συμβούλιο
Στις 16 Μαΐου η ετήσια εκδήλωση «Cisco Experience»
Oι content creators αλλάζουν την όψη της οικονομίας
Με διαδρομές ενθουσιασμού, επιτυχίας και επιδόσεων ο απολογισμός για τον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
ΓεΣΥ: Πώς διατηρείται και ενισχύεται η ποιοτική εξυπηρέτηση ασθενών;