Στον Μιχαλάκη Λεπτό το βραβείο Life Time Achievement Developer

Στο αείμνηστο Μιχαλάκη Λεπτό απονεμήθηκε το τιμητικό βραβείο Life Time Achievement Developer.

Με καταγωγή από την Κερύνεια, ο Μιχαλάκης Λεπτός, ιδρυτής του ομίλου Λεπτός, συνέδεσε το όνομά του όσο ίσως κανείς άλλος, αρχικά με την ανάπτυξη της Κερύνειας και στην συνέχεια με την ανάπτυξη της επαρχίας Πάφου και με τις πρωτοποριακές ενέργειες στον τομέα του κατασκευαστικού κλάδου και του τουρισμού στην Κύπρο.

Αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας, που αξιοποίησε την επιστημονική του κατάρτιση και τα εφόδια τα οποία απέκτησε ως πολιτικός μηχανικός του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, ανέπτυξε αρχικά έντονη επιχειρηματική δραστηριότητα στην πόλη καταγωγής του, την Κερύνεια, ιδιαίτερα στον τομέα ανάπτυξης γης, με πρωτοποριακά για την εποχή εκείνη έργα.

Η δράση του ομίλου Leptos Estates, ξεκίνησε από το 1960 και επικεντρώθηκε στην αγορά του Ηνωμένου Βασιλείου.  Μετά την τουρκική εισβολή του 1974, ο Μιχαλάκης Λεπτός δραστηριοποιήθηκε στην ανάπτυξη μεγάλων έργων στην Σαουδική Αραβία. Ακολούθως μετέφερε τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες στην Πάφο, ενώ με την διορατικότητα, τον δυναμισμό και την πρωτοποριακή του αντίληψη, δημιούργησε σημαντικές αναπτύξεις και εκτός Κύπρου, όπως στην Κρήτη, Πάρο και στη Σαντορίνη στην Ελλάδα.

Ο Μιχαλάκης Λεπτός υπήρξε πρωτοπόρος στην αγορά των holiday homes, μετατρέποντας την Κύπρο σε πόλο έλξης για  χιλιάδες Βρετανούς, Ρώσους,  Σκανδιναβούς, Ιορδανούς κ.α. που επέλεξαν τη χώρα μας για μόνιμη ή/και παραθεριστική κατοικία.

Η φιλοσοφία του Μιχαλάκη Λεπτού συνοψίζεται στην δημιουργία έργων με ξεχωριστή ταυτότητα, υψηλή αισθητική, ποιότητα και με ευαισθησία στο περιβάλλον.

Ξεχωριστό παράδειγμα πρωτοποριακής κατασκευαστικής αντίληψης, το οποίο εκφράζει τη στρατηγική καινοτομίας που πάντοτε διέκρινε το έργο του Μιχαλάκη Λεπτού, αποτελεί το πολυβραβευμένο έργο του ομίλου, Καμάρες, στην Πάφο, η ολοκλήρωση του οποίου δημιούργησε ένα καινοτόμο οικιστικό-παραθεριστικό θέρετρο με περισσότερες από χίλιες επαύλεις.

Άλλα έργα του που ξεχωρίζουν είναι το μεγαλύτερο ξενοδοχειακό συγκρότημα στην Κύπρο Coral Beach Hotel and Resort και τα Limassol Del Mar και Limassol Blu Marine.  Ιδιαίτερα περήφανος ήταν για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Νεάπολις, του πρώτου Πανεπιστημίου στην Πάφο που λειτουργεί εδώ και μια δεκαετία.

Μεγάλο του όνειρο ήταν η δημιουργία της σύγχρονης πολιτείας Neapolis Smart Eco City στην Πάφο και του πολυσχιδούς θερέτρου Costa Nopia στα Χανιά της Κρήτης.

 

 

 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»