Στο draftworks*architects το βραβείο «Πράσινο» έργο περιβαλλοντικής εμπειρίας

Στο αρχιτεκτονικό γραφείο draftworks*architects και τους αρχιτέκτονες Χριστιάνα Ιωάννου και Χρίστο Παπαστεργίου απονεμήθηκε το βραβείο «Πράσινο Έργο Περιβαλλοντικής Συνείδησης» στην κατηγορία Αρχιτεκτονική για τον σχεδιασμό του έργου «Κατοικία με Τέσσερις Κήπους».

Ο σχεδιασμός της κατοικίας βασίζεται στην αντίληψη των τεσσάρων εσώκλειστων κήπων ως μέρος της οικιακής ζωής, σε στενή σχέση πάντα με την οικιακή καθημερινότητα.

Μέσα σε ένα τετράγωνο κουτί 16 επί 16 μέτρα, περιλαμβάνονται όλοι οι απαραίτητοι για μια μικρή οικογένεια χώροι, όπως καθιστικό, κουζίνα, τρία υπνοδωμάτια και ένας μικρός χώρος παιχνιδιού. Ταυτόχρονα όμως, το κουτί περιλαμβάνει και κομμάτια φύσης, τα οποία θεωρούνται εξίσου σημαντικά με τους βασικούς χώρους, υπό την μορφή τεσσάρων κήπων: Τριών ανοιχτών, οι οποίοι διαμορφώνουν την ενδιάμεση ζώνη μεταξύ του εσωτερικού χώρου και της περιφέρειας του εξωτερικού τοίχου, αλλά και ενός εσωτερικού κήπου στο κέντρο του σπιτιού.

Καθώς οι ένοικοι εκτιμούν τη στενή επαφή με διαφορετικές μορφές φύσης, οι κήποι σε διαφορετικά μέρη του σπιτιού συνεισφέρουν και σε πρακτικό επίπεδο στην καθημερινή ζωή, αφού φιλτράρουν τον ήλιο, ελέγχουν τη θερμοκρασία και επιτρέπουν τη ροή αέρα στο εσωτερικό.

 

 

 

Δειτε Επισης

Απορρίφθηκε νέα αγωγή κατά της Δημοκρατίας για το κούρεμα
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας