Απονεμήθηκαν τα Βραβεία Επιχειρηματικού Ήθους

Δελτίο Τύπου  12/03/2021 17:30
Απονεμήθηκαν τα Βραβεία Επιχειρηματικού Ήθους

Απονεμήθηκαν τα Βραβεία Επιχειρηματικού Ήθους

Δελτίο Τύπου  12/03/2021 17:30

Με στόχο την προώθηση της διαφάνειας και της καλλιέργειας της σωστής κουλτούρας στο επιχειρείν πραγματοποιήθηκε τηρώντας αυστηρά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για 2η φορά η απονομή των Βραβείων Επιχειρηματικού Ήθους. Η απονομή διοργανώθηκε από το ΚΕΒΕ σε συνεργασία με το Cyprus Integrity Forum και την εταιρεία PwC ως χορηγό.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΚΕΒΕ κ Χριστόδουλος Ε. Αγκαστινιώτης, επισήμανε ότι για το ΚΕΒΕ, το Επιχειρηματικό Ήθος είναι ταυτόσημο με την ύπαρξη του επιχειρείν. Χωρίς ήθος και διαφανείς πρακτικές, καμία επιχείρηση δεν έχει μέλλον στον κόσμο του επιχειρείν. Χωρίς σεβασμό του επιχειρηματικού γίγνεσθαι, καμία επιχείρηση δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά.

Το ΚΕΒΕ, ως η μεγαλύτερη επιχειρηματική οργάνωση της Κύπρου, αναδεικνύει το Επιχειρηματικό ήθος, γιατί πιστεύει στην επιχειρηματικότητα που διέπεται από αρχές και αξίες και όχι με αδιαφανείς πρακτικές κτυπήματα κάτω από τη μέση. Στηρίζουμε και προωθούμε το επιχειρηματικό ήθος, γιατί θέλουμε οι επιχειρήσεις μας να συναγωνίζονται σ’ ένα υγιές επιχειρηματικό περιβάλλον που εκπέμπει αξιοπιστία και αξιοκρατία.

Όπως ανέφερε ο κ Αγκαστινιώτης με τα Βραβεία Επιχειρηματικού Ήθους στοχεύουμε στην προώθηση της διαφάνειας και της καλλιέργειας σωστής κουλτούρας στο κυπριακό επιχειρείν. Στόχος μας είναι να ενθαρρυνθούν οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί να υιοθετήσουν υπεύθυνες πρακτικές, αλλά και σωστές διαδικασίες για κοινωνική και ηθική δέσμευση κατά της διαφθοράς και διαπλοκής, ενισχύοντας τη διαφάνεια στον τρόπο λειτουργίας τους.

Ο πρόεδρος του Cyprus Integrity Forum κ. Μάριος Σκανδάλης τόνισε ότι οι επιχειρήσεις οι οποίες βραβεύτηκαν επέλεξαν να κοιτάξουν πέραν από το κέρδος και την ανταγωνιστικότητα. Να κοιτάξουν πέρα από το πλαίσιο που ήταν συνηθισμένες και ένοιωθαν ασφάλεια  και να εφαρμόσουν πρακτικές που τις κάνουν να ξεχωρίζουν.

Οι επιχειρήσεις αυτές, υπογράμμισε ο κ. Σκανδάλης εφαρμόζουν δεσμεύσεις για την καταπολέμηση της διαφθοράς, παρέχουν κανάλια μέσω των οποίων οι εργαζόμενοι τους μπορούν να ζητήσουν συμβουλές ή βοήθεια αν είναι θύματα διαφθοράς, ή εάν έχουν καταγγείλει πιθανές παραβάσεις ποινικών ή αστικών ή ηθικών πράξεων. Επιπρόσθετα παρέχουν δείκτες επιμέτρησης αυτών των μη-οικονομικών δεικτών και υποστηρίζουν την επιβράβευση όταν αυτοί οι δείκτες επιτευχθούν.

Ο κ. Ευγένιος Ευγενίου, Διευθύνων Σύμβουλος της PwC Κύπρου δήλωσε ότι σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την αμφισβήτηση και την έλλειψη εμπιστοσύνης, όλοι εμείς στην PwC θεωρούμε σημαντικό να ευαισθητοποιηθεί η επιχειρηματική κοινότητα και να προωθήσει αξίες όπως η υπευθυνότητα, η ακεραιότητα και η διαφάνεια, ώστε να ενθαρρυνθεί η υγιής επιχειρηματική δραστηριότητα.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν:
Στην κατηγορία η οποία αφορούσε τις ιδιωτικές επιχειρήσεις με προσωπικό μέχρι 50 άτομα βραβεύτηκε η εταιρεία Lavar Shipping Ltd
Στην  κατηγορία η οποία αφορούσε ιδιωτικές επιχειρήσεις με προσωπικό πέραν των 50 ατόμων βραβεύτηκε η εταιρεία Info Credit Group

 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας