ΤΕΠΑΚ: Ηλεκτρονική υπογραφή από 5 Απριλίου

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) θα γίνει το πρώτο δημόσιο Πανεπιστήμιο της Κύπρου το οποίο θα εφαρμόσει την ηλεκτρονική υπογραφή, από τις 5 Απριλίου 2021.

Ανακοίνωση του Πανεπιστημίου αναφέρει πως, η ηλεκτρονική υπογραφή θα έχει την ίδια νομική
ισχύ με την ιδιόχειρη υπογραφή και θα εφαρμοστεί σε όλες τις εσωτερικές λειτουργίες του Πανεπιστημίου, καθώς και σε συναλλαγές και παροχή υπηρεσιών προς τρίτους.

Θα μπορούν, για παράδειγμα, προστίθεται, να υπογράφονται σημειώματα, αιτήσεις, συμφωνίες και άλλα έγγραφα ή πράξεις συναλλαγών για τις οποίες προηγουμένως χρειαζόταν χειρόγραφη υπογραφή και φυσική παρουσία ατόμων. 

Σε μήνυμά του προς την πανεπιστημιακή κοινότητα, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, αναφέρει ότι «πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός, που δίνει, στην πράξη, ώθηση στην εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης στο Πανεπιστήμιο μας και την επιτυχή του μετάβαση στη νέα ψηφιακή εποχή».

Για την μελέτη, σχεδιασμό εφαρμογής και υλοποίηση αυτής της μεταρρυθμιστικής πρωτοβουλίας, το ΤΕΠΑΚ συνεργάστηκε με τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκο Κόκκινο και στελέχη του Υφυπουργείου.

Επιπρόσθετα, προσθέτει ο Πρύτανης, «με την πλήρη στήριξη των Πρυτανικών Αρχών, η Υπηρεσία Συστημάτων Πληροφορικής και Τεχνολογίας ηγήθηκε της προσπάθειας με αποφασιστικότητα, ενώ πολύτιμη υπήρξε η συνεργασία με άλλες Υπηρεσίες, όπως για παράδειγμα με την Υπηρεσία Οικονομικών».

«Εξαιρετικά σημαντική υπήρξε και η θετική βούληση του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου μας, το οποίο ενστερνίστηκε τον εκσυγχρονιστικό προσανατολισμό που είναι αναγκαίος για την πρόοδο και ανάπτυξη του Πανεπιστημίου», υπογραμμίζει ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ.    

Τις αμέσως επόμενες μέρες, η Υπηρεσία Συστημάτων Πληροφορικής και Τεχνολογίας του ΤΕΠΑΚ θα αποστείλει στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας το απαραίτητο ενημερωτικό υλικό έτσι ώστε να προχωρήσουν στην εξασφάλιση της δικής τους ηλεκτρονικής υπογραφής.  

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Abdulla bin Touq Al Marri: Το οικονομικό μοντέλο των ΗΑΕ και η ισχυρή δυναμική για συνεργασία με την Κύπρο
Διαγωνισμός για εγκατάσταση οδικού φωτισμού σε Λύμπια, Ζύγι, Καλαβασό-Χοιροκοιτία και περιοχή ΓΣΠ
Ηγεσία με πυξίδα την ακεραιότητα και τη στρατηγική
Διαγωνισμός για την «επίπλωση» του νέου Κτηματολογίου στην Αγλαντζιά-Πότε αναμένεται να παραδοθεί (pics)
Πετάνε τα μετρητά οι Κύπριοι... Οι συναλλαγές, η αξία και οι δημοφιλέστερες υπηρεσίες για πληρωμές με κάρτα (γραφήματα)
Οι μεγαλομέτοχοι 30+ εταιρειών της Κύπρου-Οι διαφοροποιήσεις στα μετοχικά κεφάλαια των εισηγμένων
Cyta: Μέτρα στήριξης για κατοίκους και επιχειρήσεις στις πληγείσες κοινότητες από την πυρκαγιά
Πρόσκληση προς έφηβες στην Κύπρο-Πάρε μέρος δωρεάν στο FEM Online Program και ανακάλυψε τη δύναμή σου ως ηγέτιδα
Τρ. Κύπρου: Άμεση κινητοποίηση και ουσιαστική συνδρομή στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς-Το SupportCY κοντά στις πληγείσες περιοχές
Ενισχύει τη θέση της στον ασφαλιστικό τομέα η Τρ. Κύπρου-Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής (Κύπρου)