Ξενοδοχειακά/τουριστικά επαγγέλματα

  01/03/2021 08:00
Ξενοδοχειακά/τουριστικά επαγγέλματα

Ξενοδοχειακά/τουριστικά επαγγέλματα

  01/03/2021 08:00

Διεύθυνση Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΔΜΤΕΕΚ), ΥΠΠΑΝ

Του Μιχάλη Τσιάρλιστου, Επιθεωρητή ΜΤΕΕ

Σου αρέσει να έρχεσαι σε επαφή με κόσμο και να γνωρίζεις νέες κουλτούρες; Αγαπάς να δημιουργείς μέσω της μαγειρικής και της ζαχαροπλαστικής; Τότε η ειδικότητα «Μάγειροι-Τραπεζοκόμοι» του κλάδου Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επαγγελμάτων της Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΜΤΕΕ) είναι για εσένα! 

Οι κλάδος Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επαγγελμάτων της ΜΤΕΕ, προσφέρει στους/στις μαθητές/μαθήτριες πέραν της γενικής μόρφωσης, επαγγελματική κατάρτιση υψηλού επιπέδου με στόχο να αποκτήσουν όλα τα εφόδια για την επαγγελματική αποκατάσταση και καταξίωση στη ξενοδοχειακή, επισιτιστική και γενικότερα τουριστική βιομηχανία του τόπου μας η οποία αποτελεί κεντρικό πυλώνα ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας, µε σημαντική συνεισφορά στο Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν, στην απασχόληση και στις επενδύσεις. Συνεπώς, οι κλάδοι του τουρισμού και του επισιτισμού αποτελούν συνεχώς αναπτυσσόμενους τομείς με ποικιλία επιλογών για επαγγελματική αποκατάσταση.

Στην ειδικότητα «Μάγειροι-Τραπεζοκόμοι» προσφέρονται τεχνολογικά και εργαστηριακά μαθήματα στους τομείς της μαγειρικής, της ζαχαροπλαστικής, της αρτοποιίας, του μπαρ και της τραπεζοκομίας, ενώ προσφέρει στον/στην απόφοιτο/η όλα τα εφόδια, ώστε να μπορεί με επιτυχία να αντιμετωπίσει τις επαγγελματικές προκλήσεις στην ξενοδοχειακή και επισιτιστική βιομηχανία. Ο απόφοιτος/η είναι ικανός/ή να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στην παρασκευή και παράθεση φαγητού και ποτών/ροφημάτων, καθώς και στην εξυπηρέτηση πελατών.

Η διασύνδεση της θεωρίας με την πράξη κατά τη διάρκεια της φοίτησης στην ειδικότητα «Μάγειροι-Τραπεζοκόμοι» είναι μεγίστης σημασίας, γι’ αυτό και το πρόγραμμα αποτελείται από ένα συνδυασμό  θεωρητικών μαθημάτων με πρακτική εργαστηριακή εκπαίδευση, τόσο στον σχολικό χώρο όσο και σε βιωματικές συνθήκες στη βιομηχανία του τουρισμού και του επισιτισμού.

Οι απόφοιτοι/ες της ειδικότητας «Μάγειροι-Τραπεζοκόμοι» έχουν την δυνατότητα πρόσβασης σε ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου (ΑΑΕΙ) και του εξωτερικού, έχοντας ήδη αποκτήσει τα βασικά εφόδια για σταδιοδρομία στην τουριστική βιομηχανία. Μπορούν επίσης να διεκδικήσουν, θέση για περαιτέρω σπουδές σε ΑΑΕΙ της Κύπρου ή της Ελλάδας (π.χ. ΑΞΙΚ και ΤΕΠΑΚ), στον/στην κλάδο/ειδικότητά του/της, στο πλαίσιο γενικών ή ειδικών εξετάσεων ή να διεκδικεί θέση σε άλλους τομείς πέραν του/της κλάδου/ειδικότητάς του/της.

Οι απόφοιτοι/ες των κλάδων Λειτουργίας και Διαχείρισης Μονάδων Φιλοξενίας και Ξενοδοχειακών και Επισιτιστικών Επαγγελμάτων της ΜΤΕΕ θα αποκτήσουν όλα τα απαραίτητα εφόδια για μια πετυχημένη καριέρα στον πιο προσοδοφόρο τομέα της Κύπρου!

Για επιπρόσθετες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της ΔΜΤΕΕΚ στον ακόλουθο σύνδεσμο:

http://www.moec.gov.cy/dmteek/mtee_genikes_plirofories.html

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας