Τεράστιο ιατρικό κέντρο σε γη της Αρχιεπισκοπής

InBusinessNews  26/02/2021 10:33
Τεράστιο ιατρικό κέντρο σε γη της Αρχιεπισκοπής

Τεράστιο ιατρικό κέντρο σε γη της Αρχιεπισκοπής

InBusinessNews  26/02/2021 10:33

Μεγάλη επένδυση στον τομέα της υγείας στην Έγκωμη βρίσκεται στα σκαριά. Ομάδα Κυπρίων και ξένων ιατρών από διάφορες χώρες, όπως Αυστρία, Γαλλία και Ντουμπάι σχεδιάζουν την ανέγερση μεγάλου κέντρου αποκατάστασης και νοσοκομειακής φροντίδας.

Την ίδια ώρα, το Δημοτικό Συμβούλιο Έγκωμης αποφάσισε ομόφωνα να εκφέρει θετικές απόψεις για την προτεινόμενη ανάπτυξη η οποία σχεδιάζεται να γίνει σε υπό διαμόρφωση τεμάχια που βρίσκονται δυτικά της Διεθνούς Κρατικής Έκθεσης, έναντι των γραφείων του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Διαβάστε ακόμα:

Μεγάλο deal GAP Vassilopoulos με DSV PANALPINA A/S

Τι αλλάζει στην κατάταξη των ξενοδοχείων βάσει νέου νομοσχεδίου

Παράταση εννέα μηνών για το καζίνο-θέρετρο

Τα τεμάχια στα οποία σχεδιάζεται η ανάπτυξη έχουν συνολικό δομήσιμο εμβαδό 13.000 τ.μ. και εμπίπτουν στην ζώνη ΕΠ4 (ειδική περιοχή) του Τοπικού Σχεδίου Λευκωσίας, επιτρέποντας την ανέγερση νοσοκομείου. Πρόκειται για γη η οποία περιλαμβάνεται σε μεγαλύτερη έκταση ιδιοκτησίας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου (ΙΑΚ), συνολικού δομήσιμου εμβαδού 96.000τ.μ. για το οποίο είχαν εκδοθεί πολεοδομικές άδειες για εμπορικά οικόπεδα προ μερικών ετών. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, έχουν υπογράψει μακροχρόνια συμφωνία ενοικίασης της γης από την ΙΑΚ.   

Αναβάθμιση της περιοχής
Οι επενδυτές προχωρούν σε διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους φορείς προτού υποβάλουν αίτηση για πολεοδομική άδεια και στη συνέχεια άδεια οικοδομής από τον Δήμο Έγκωμης.

Σε δηλώσεις του στο InBusinessNews ο δήμαρχος Έγκωμης, Ζαχαρίας Κυριάκου επεσήμανε ότι ο Δήμος βλέπει θετικά την ανάπτυξη, η οποία, όπως είπε, αναμένεται να τονώσει την οικονομία της περιοχής και γενικότερα, συμβάλλοντας στην καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών. «Η ανάπτυξη, η οποία εμπίπτει σε ζώνη ειδικών αναπτύξεων, αναμένεται να αναβαθμίσει την περιοχή και τον δήμο», ανέφερε σχετικά.

Χωρίζονται τα οικόπεδα
Μετά την εξασφάλιση άδειας διαίρεσης, σε εξέλιξη βρίσκεται ο διαχωρισμός των οικοπέδων, στην περιοχή της Διεθνούς Κρατικής Έκθεσης, στα οποία θα πραγματοποιηθεί το προτεινόμενο έργο.

Το έργο θα περιλαμβάνει ιατρεία, χειρουργεία, χώρους αναμονής, χώρο Πρώτων Βοηθειών, θαλάμους ασθενών, τμήμα εντατικής, ενδοσκοπικό τμήμα, τμήμα αιμοδιάλυσης, καρδιολογικό, υδρομασάζ, φυσιοθεραπευτήρια κ.α., καθώς και 349 χώρους στάθμευσης.

Για την ανάπτυξη θα ετοιμασθούν κυκλοφοριακές και περιβαλλοντικές μελέτες, για τις οποίες θα υποβάλει τις απόψεις του ο Δήμος Έγκωμης, αφού προηγηθεί η έκδοση πολεοδομικής άδειας για την οποία η αίτηση κατατέθηκε στο τέλος του 2020. Αξίζει να σημειωθεί πως τον σχεδιασμό του έργου ανέλαβαν αρχιτεκτονικά γραφεία από τις ΗΠΑ με εξειδίκευση σε τέτοιου είδους έργα σε συνεργασία με τοπικό αρχιτεκτονικό γραφείο.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας