CIM – UWL: Το success story μέσα από μακροχρόνια συνεργασία

InBusinessNews  22/02/2021 08:10
CIM – UWL: Το success story μέσα από μακροχρόνια συνεργασία

CIM – UWL: Το success story μέσα από μακροχρόνια συνεργασία

InBusinessNews  22/02/2021 08:10

Πρόκειται για την μακροβιότερη και πιο επιτυχή συνεργασία μεταξύ Κυπριακού Ανώτερου Εκπαιδευτικού Ιδρύματος και Βρετανικού Πανεπιστημίου η οποία είναι σε ισχύ από το 2011. Ο λόγος για την συνεργασία μεταξύ του Cyprus Institute of Marketing και του University of West London και αφορά την προσφορά δύο ακαδημαϊκών προπτυχιακών προγραμμάτων: το BA(Hons) in Business Studies with Marketing (3 years) και το BA(Hons) Accounting & Finance (3 years) καθώς επίσης και του μεταπτυχιακού προγράμματος, MSc Digital Marketing (1 Year FT/2 Years PT), με βραδινά μαθήματα σε Λευκωσία και Λεμεσό.

Το University of West London ανακηρύχθηκε ως “34ο Πανεπιστήμιο στην Βρετανία” από τον εγνωσμένου κύρους θεσμό «Guardian University Guide 2021». Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι το University of West London ανέβηκε 23 θέσεις από το 2020 στο 2021, αποδεικνύοντας περίτρανα την σημαντική ανάπτυξή του. Επίσης, ανακηρύχθηκε ως το «1ο Πανεπιστήμιο στην Αγγλία σε ό,τι αφορά την ικανοποίηση των φοιτητών του με βάση το National Student Survey 2020». Τέλος, το Claude Littner Business School του University of West London βραβεύτηκε ως “Best Business School 2019” από τα Times Higher Education Awards.

Η συνεργασία με το University of West of London δεν είναι καθόλου τυχαία, αλλά ήταν προϊόν στρατηγικής μελέτης και ενδελεχούς ανάλυσης της κυπριακής ανώτερης εκπαίδευσης. Τα προγράμματα είναι αναγνωρισμένα από το ΚΥΣΑΤΣ και λαμβάνουν κρατικής χορηγίας.

Το University of West London ιδρύθηκε το 1860. Με πέραν των 25.000 φοιτητών κατατάσσεται στα πιο αναπτυσσόμενα και δυναμικά Πανεπιστήμια της Βρετανίας. Είναι σημαντικό να τονιστεί ότι σύμφωνα με το Times Higher Education Μagazine, το UWL έχει το υψηλότερο ποσοστό εργοδότησης όσον αφορά τους απόφοιτους του, αφού το 96% των αποφοίτων του εργοδοτούνται εντός 6 μηνών από την αποφοίτησή τους.

Τα τελευταία 10 χρόνια, γύρω στα 15 Βρετανικά Πανεπιστήμια σύναψαν παρόμοιες συνεργασίες με κυπριακά ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα και απέτυχαν να έχουν διάρκεια και συνέπεια στην επιτυχία τους, με αποτέλεσμα να αποσυρθούν.

Η οποιαδήποτε συνεργασία χρειάζεται υπομονή και επιμονή αλλά και ταύτιση οράματος μεταξύ των δύο εταίρων. Το CIM θεωρεί πως είχε την τύχη σαν Ίδρυμα να συνεργαστεί με ένα Πανεπιστήμιο που έχει το ίδιο όραμα, δηλαδή την μέγιστη απόσβεση στην επένδυση προσφέροντας πτυχία με αξία στην αγορά εργασίας και γι’ αυτό υπερπηδήθηκαν τα όποια εμπόδια, με αποτέλεσμα σήμερα CIM και UWL να γιορτάζουν την μακροβιότερη και πιο πετυχημένη συνεργασία μεταξύ Κυπριακού Ιδρύματος Ανώτερης Εκπαίδευσης και Βρετανικού Πανεπιστημίου.

Επιπλέον, πίσω από κάθε συνεργασία χρειάζονται άτομα τα οποία να παραμένουν σταθερά επικεντρωμένα στους μακροπρόθεσμους στόχους και όχι σε εφήμερες επιτυχίες. Για παράδειγμα, με την έναρξη της συνεργασίας τον Ιανουάριο 2011 και την προσφορά του πρώτου προγράμματος με μόλις 6 φοιτητές, τόσο τα στελέχη του CIM αλλά και η ηγεσία του University of West London πίστευαν ακράδαντα ότι επρόκειτο για την αρχή μιας πετυχημένης και μακροπρόθεσμης συνεργασίας. Σήμερα 10 χρόνια μετά έχουν αποφοιτήσει πέραν των 500 φοιτητών από προγράμματα του University of West London και σήμερα οι εγγεγραμμένοι φοιτητές ξεπερνούν τους 150.

Στην κρίσιμη συγκυρία του «Brexit» η συνεργασία μεταξύ Cyprus Institute of Marketing και του University of West London αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική επιλογή για την απόκτηση Βρετανικού πτυχίου και μεταπτυχιακού, με προσιτά δίδακτρα, και χωρίς την ανάγκη για μετάβαση στην Βρετανία.

Για παράδειγμα εάν συνυπολογίσει κανείς το κόστος απόκτησης του προγράμματος «BA (Hons) Accounting & Finance» στο Λονδίνο, λαμβάνοντας υπόψη τόσο τα νέα δίδακτρα όσο και το κόστος διαμονής και συντήρησης, ανέρχεται πέραν των €70.000. Το ίδιο πτυχίο αυτούσιο μπορεί να αποκτηθεί μέσω της συνεργασίας CIM – UWL, και πάλι με 3 χρόνια σπουδές, με συνολικά δίδακτρα €19.500. Επιπλέον, ο φοιτητής μπορεί να εργάζεται παράλληλα με τις σπουδές του και θα απολαμβάνει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση αφού τα μαθήματα παραδίδονται σε μικρές ομάδες που δεν υπερβαίνουν τα 20 άτομα.

H συνεργασία του CIM με ένα από τα κορυφαία Βρετανικά Πανεπιστήμια αποτελεί ένα από τα ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά του. Από την μια παρέχεται η δυνατότητα σε αυτούς που το επιθυμούν να αποκτήσουν Βρετανικό πτυχίο με χαμηλό κόστος και χωρίς να διαταράξουν την επαγγελματική τους σταδιοδρομία και από την άλλη σαν πιο μικρό Ίδρυμα έχει αξιοποιήσει στο έπακρο την τεχνογνωσία του να συνεργάζεσαι με ένα πολύ μεγάλο Πανεπιστήμιο και εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών προς όφελος όλων των φοιτητών και του ακαδημαϊκού προσωπικού του.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας