Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας συμβάλλει στην κοινωνική ενσωμάτωση των μεταναστών στην Κύπρο

Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου και τον οργανισμό CARDET υλοποιούν τη δράση ‘Migrant Information Center (MIC) (CY/2020/AMIF/S02.N02.1.3/4)’’, μέσα από τη λειτουργία Κέντρων Πληροφόρησης Μεταναστών (MiHub). Η δράση συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία και υλοποιείται για την περίοδο 15 Δεκεμβρίου 2020 – 14 Ιουνίου 2022.

Σκοπός της δράσης είναι η παροχή υπηρεσιών ψυχολογικής στήριξης σε μετανάστες που κατοικούν στην Κύπρο, με στόχο την ομαλή ένταξή τους στις τοπικές κοινότητες. Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Μεταναστών MiHub λειτουργούν σε Λευκωσία, Λάρνακα, Λεμεσό και Πάφο και προσφέρουν, μεταξύ άλλων, υπηρεσίες πληροφόρησης σχετικά με τα δικαιώματα των μεταναστών και τις υποχρεώσεις τους, υπηρεσίες μεταφράσεων και διερμηνείας, εξεύρεσης στέγασης και εργασίας, ευκαιρίες επιμόρφωσης και παραπομπής σε άλλους οργανισμούς.

Η παροχή των υπηρεσιών αυτών είναι εφικτή μέσα από ένα εύρος μεθοδολογιών, όπως κοινωνική και ψυχολογική υποστήριξη και αξιοποίηση των τεχνολογιών επικοινωνιών και πληροφοριών, άμεσης και έμμεσης επικοινωνίας και εκπροσώπησης σε κυβερνητικούς και άλλους οργανισμούς.

Κλήση για εθελοντές
Τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Μεταναστών MiHub αναζητούν άτομα που επιθυμούν να συμβάλουν εθελοντικά προσφέροντας μαθήματα Ελληνικών ή/και Αγγλικών σε ενήλικες, βοήθεια με τη συγγραφή βιογραφικών σημειωμάτων ή την αναζήτηση στέγασης και εργασίας. Θα παρέχεται σχετική εκπαίδευση και εποπτεία. Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν τη σχετική αίτηση, που βρίσκεται αναρτημένη στη σελίδα www.mihub.eu και να την αποστείλουν ηλεκτρονικά στο email: info@mihub.eu

Στοιχεία επικοινωνίας
Οι ώρες λειτουργίας των Κέντρων Εξυπηρέτησης Μεταναστών είναι από τις 10:00 μέχρι τις 18:00 και τις Κυριακές από τις 10:00 μέχρι τις 17:00.

Τηλέφωνο: 22 080350
Φαξ: 22842222
Ιστοσελίδα: www.mihub.eu
E-mail: info@mihub.eu

Δειτε Επισης

Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα