H ΕΥ εκπλήρωσε τη δέσμευσή της για μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το τέλος του 2020

Η ΕΥ υλοποίησε τον στόχο που είχε θέσει στις αρχές του 2020 να πετύχει μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το τέλος του έτους. Τη δέσμευση είχε ανακοινώσει ο CEO της ΕΥ, Carmine Di Sibio, στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ τον Ιανουάριο του 2020. 

Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι η ΕΥ σε παγκόσμιο επίπεδο, εφεξής θα αφαιρεί ή θα αντισταθμίζει εκπομπές άνθρακα ισοδύναμες με το ετήσιο συνολικό της αποτύπωμα.

Κατά το 2020, το αποτύπωμα άνθρακα της ΕΥ μειώθηκε δραματικά. Εκτός από τη μείωση των πτήσεων που πραγματοποίησαν τα στελέχη της εταιρείας, λόγω του COVID-19, η μείωση αυτή προήλθε και από μια σειρά πρωτοβουλιών, όπως η μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στα γραφεία, αλλά και η αύξηση του ποσοστού της ηλεκτρικής ενέργειας που προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.

Επιπλέον, στην επίτευξη του φιλόδοξου αυτού στόχου συνέβαλε η συνεργασία με τον profit-for-purpose οργανισμό South Pole, ο οποίος επενδύει σε λύσεις που βασίζονται στη φύση και σε τεχνολογίες που αφαιρούν ή αντισταθμίζουν τις εκπομπές άνθρακα.

 

Οι επενδύσεις της ΕΥ μέσω της South Pole που θα συμβάλουν στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος περιλαμβάνουν:  

  • Η προστασία του δασικού οικοσυστήματος Kariba στη Ζιμπάμπουε, έκτασης που υπερβαίνει τα 7.800 τετραγωνικά χιλιόμετρα, η οποία ετησίως αποτρέπει την εκπομπή περισσότερων από 3,5 εκατ. τόνων διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα.
  • Η αποκατάσταση του δασικού οικοσυστήματος Guanaré στην Ουρουγουάη, μέσω της αναδάσωσης βοσκοτόπων, για τη βελτίωση της ποιότητας του εδάφους και της βιοποικιλότητας.

 

Η ΕΥ παγκοσμίως, έχει επενδύσει, επίσης, στην αιολική, ηλιακή και υδροηλεκτρική ενέργεια, μεταξύ άλλων στο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο στον ποταμό Renun στη Βόρειο Σουμάτρα της Ινδονησίας, και στο αιολικό πάρκο Koru στην Τουρκία.

Υποστήριξη προς τους πελάτες

Παράλληλα, η ΕΥ στηρίζει τους πελάτες της στην πορεία μετασχηματισμού τους για να καταστούν πιο βιώσιμοι, πραγματοποιώντας σημαντική πρόοδο ειδικά από τότε που διορίστηκε ο Steve Varley ως πρώτος Αντιπρόεδρος για την Αειφορία ανά το παγκόσμιο. Υπό την προεδρία του, το S30 forum που συγκλήθηκε από τον Πρίγκηπα Κάρολο της Αγγλίας, συγκεντρώνει 30 από τους κορυφαίους υπεύθυνους για την αειφορία στον κόσμο και αναπτύσσει ήδη την πρότασή μας που θα βοηθήσει τους πελάτες να δημιουργήσουν αξία μέσα από την αειφόρο ανάπτυξη.

Αναφερόμενος στην επίτευξη του στόχου για μηδενικό ισοζύγιο άνθρακα μέσα στο 2020, ο Σταύρος Παντζαρής, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΥ Κύπρου, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σημαντικό επίτευγμα για το οποίο όλοι πρέπει να αισθανόμαστε περήφανοι. Η αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής είναι μια πρόκληση που όλοι μας στην EY αντιμετωπίζουμε πολύ σοβαρά. Δεσμευόμαστε να εντείνουμε τις προσπάθειές μας, θέτοντας ακόμη πιο φιλόδοξους στόχους για το μέλλον. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τους πελάτες μας σε όλον τον κόσμο στις προσπάθειές τους να υλοποιήσουν τους δικούς τους στόχους για την αειφορία.»

Δειτε Επισης

Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett
25 χρόνια για το Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου-Τι έλεγε κατά τα εγκαίνια ο Μιχαλάκης Α. Τριανταφυλλίδης
H γαλλική AXERIA εισέρχεται στην κυπριακή ασφαλιστική αγορά
Επίσκεψη ομάδας εργαζομένων της Gordian στο Κέντρο Υπηρεσιών «ΣΕΑΝΑ»
Την Τρίτη η 63η ετήσια γενική συνέλευση της ΟΕΒ