Εγγραφή στο συλλογικό σύστημα πρέπει να κάνουν παραγωγοί και εισαγωγείς χαρτιού

InBusinessNews  25/01/2021 16:30
Εγγραφή στο συλλογικό σύστημα πρέπει να κάνουν παραγωγοί και εισαγωγείς χαρτιού

Εγγραφή στο συλλογικό σύστημα πρέπει να κάνουν παραγωγοί και εισαγωγείς χαρτιού

InBusinessNews  25/01/2021 16:30

Το Τμήμα Περιβάλλοντος καλεί όλους τους παραγωγούς και εισαγωγείς χαρτιού μη συσκευασίας όπως εγγραφούν άμεσα στο Συλλογικό Σύστημα προς εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους που απορρέουν από τους Κανονισμούς, για την ανάληψη του κόστους συλλογής και διαχείρισης των αποβλήτων χαρτιού μη συσκευασίας, στη βάση της αρχής της διευρυμένης ευθύνης του παραγωγού.

Πιο αναλυτικά, σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος σημειώνει ότι στο πλαίσιο της εφαρμογής των περί Αποβλήτων (Απόβλητα Χαρτιού Μη Συσκευασίας) Κανονισμών του 2017, έχει εκδοθεί η Άδεια Λειτουργίας του συλλογικού συστήματος της Εταιρείας Διαχείρισης Χαρτιού Μη Συσκευασίας (ΔΙ.ΧΑ) από τον Υπουργό Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος.

Σύμφωνα με την Άδεια Λειτουργίας, η συλλογή του χαρτιού μη συσκευασίας οικιακής προέλευσης θα γίνεται στη βάση συμφωνίας μεταξύ της Εταιρείας Διαχείρισης Αποβλήτων Χαρτιού Μη Συσκευασίας (ΔΙ.ΧΑ.) και της Green Dot Cyprus. Η συλλογή θα  καλύπτει όλες τις περιοχές που δραστηριοποιείται το Συλλογικό Σύστημα της Green Dot. Τα τέλη που θα καταβάλλονται από τους παραγωγούς και εισαγωγείς χαρτιού μη συσκευασίας καθορίζονται στα €18/τόνο χαρτιού που τοποθετείται στην αγορά.

Εγγραφή στο Συλλογικό Σύστημα μπορεί να γίνει μέσω του ακόλουθου συνδέσμου https://greendot.com.cy/el/node/6140, ή καλώντας την Green Dot Cyprus στο 22586025 ή στο 22586024.

Παράληψη εκπλήρωσης της υποχρέωσης παραγωγού ή εισαγωγέα για συμμετοχή σε συλλογικό ή ατομικό σύστημα διαχείρισης των αποβλήτων χαρτιού μη συσκευασίας αποτελεί αδίκημα κάτω από τον περί Αποβλήτων Νόμο και υπόκειται σε εξώδικη ρύθμιση ύψους έως και 4000 ευρώ.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας