Δρ Μαρίνος Σωτηρίου: Ζούμε σε μια εμπόλεμη κατάσταση.

Δελτίο Τύπου  22/01/2021 11:45
Δρ Μαρίνος Σωτηρίου: Ζούμε σε μια εμπόλεμη κατάσταση.

Δρ Μαρίνος Σωτηρίου: Ζούμε σε μια εμπόλεμη κατάσταση.

Δελτίο Τύπου  22/01/2021 11:45

 

Τη θέση ότι ο εμβολιασμός μεγάλης μερίδας πληθυσμού σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε συνδυασμό με την εφαρμογή κάποιων περιοριστικών μέτρων, αποτελούν τα μόνα όπλα στη φαρέτρα μας, για την καταπολέμηση της covid-19 και την επιστροφή σε μια λειτουργική κατάσταση, που να προσεγγίζει την  προ πανδημίας εποχή, εξέφρασε ο καρδιοχειρουργός και συνιδρυτής του American Medical Center, Δρ Μαρίνος Σωτηρίου.

Μάλιστα προέτρεψε το κοινό να εμβολιαστεί χωρίς δεύτερη σκέψη, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά ζούμε σε μια εμπόλεμη κατάσταση και χωρίς το εμβόλιο, η μόνη εναλλακτική λύση είναι να συνεχίσουμε να ζούμε με την πανδημία και τις τραγικές συνέπειες της για την ανθρωπότητα.

«Σίγουρα υπάρχει σκεπτικισμός αλλά και κάποια ερωτήματα όσον αφορά πιθανές επιπλοκές. Ήδη όμως έγιναν εκατομμύρια εμβολιασμοί, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και φαίνεται πως όσο περισσότερα άτομα εμβολιάζονται ανά το παγκόσμιο, τόσο οι ανησυχίες αυτές εξανεμίζονται» τόνισε ο Δρ Σωτηρίου, ο οποίος παραδέχθηκε ότι στην αρχή και ο ίδιος είχε κάποιες επιφυλάξεις.

Παράλληλα ο Δρ Σωτηρίου υπέδειξε ότι οι πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετώπισε η ανθρωπότητα βρήκε τα νοσηλευτήρια απροετοίμαστα, με αποτέλεσμα να καταβάλλουν αγωνιώδεις προσπάθειες για να ανταπεξέλθουν σε αυτό το δύσκολο αγώνα επιβίωσης.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε  και στην απαγόρευση των επισκεπτηρίων στα ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία, ως ένα από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση. «Το μέτρο αυτό είναι προς την ορθή κατεύθυνση, καθώς δεν θα πρέπει για κανένα λόγο να βάζουμε σε ρίσκο την υγεία των ασθενών. Ωστόσο για περιπτώσεις ατόμων με πολύ βεβαρημένη την κλινική τους κατάσταση, γίνονται κάποιες εξαιρέσεις, κατόπιν άδειας του Υπουργείου Υγείας», είπε ο Δρ Σωτηρίου.

Τέλος αναφερόμενος στη μετά covid εποχή, έκανε λόγο για σημαντικές αλλαγές στη ζωή μας, ιδιαίτερα στο χώρο της εργασίας και της υγείας, καθώς όπως είπε, εξελίξεις που θα λάμβαναν χώρα σε μια περίοδο 10-15 χρόνων, επιταχύνθηκαν και έγιναν μέσα σε μερικούς μήνες.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας