Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Δρ Μαρίνος Σωτηρίου: Ζούμε σε μια εμπόλεμη κατάσταση.

 

Τη θέση ότι ο εμβολιασμός μεγάλης μερίδας πληθυσμού σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε συνδυασμό με την εφαρμογή κάποιων περιοριστικών μέτρων, αποτελούν τα μόνα όπλα στη φαρέτρα μας, για την καταπολέμηση της covid-19 και την επιστροφή σε μια λειτουργική κατάσταση, που να προσεγγίζει την  προ πανδημίας εποχή, εξέφρασε ο καρδιοχειρουργός και συνιδρυτής του American Medical Center, Δρ Μαρίνος Σωτηρίου.

Μάλιστα προέτρεψε το κοινό να εμβολιαστεί χωρίς δεύτερη σκέψη, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά ζούμε σε μια εμπόλεμη κατάσταση και χωρίς το εμβόλιο, η μόνη εναλλακτική λύση είναι να συνεχίσουμε να ζούμε με την πανδημία και τις τραγικές συνέπειες της για την ανθρωπότητα.

«Σίγουρα υπάρχει σκεπτικισμός αλλά και κάποια ερωτήματα όσον αφορά πιθανές επιπλοκές. Ήδη όμως έγιναν εκατομμύρια εμβολιασμοί, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και φαίνεται πως όσο περισσότερα άτομα εμβολιάζονται ανά το παγκόσμιο, τόσο οι ανησυχίες αυτές εξανεμίζονται» τόνισε ο Δρ Σωτηρίου, ο οποίος παραδέχθηκε ότι στην αρχή και ο ίδιος είχε κάποιες επιφυλάξεις.

Παράλληλα ο Δρ Σωτηρίου υπέδειξε ότι οι πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετώπισε η ανθρωπότητα βρήκε τα νοσηλευτήρια απροετοίμαστα, με αποτέλεσμα να καταβάλλουν αγωνιώδεις προσπάθειες για να ανταπεξέλθουν σε αυτό το δύσκολο αγώνα επιβίωσης.

Στο πλαίσιο αυτό αναφέρθηκε  και στην απαγόρευση των επισκεπτηρίων στα ιδιωτικά και δημόσια νοσοκομεία, ως ένα από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση. «Το μέτρο αυτό είναι προς την ορθή κατεύθυνση, καθώς δεν θα πρέπει για κανένα λόγο να βάζουμε σε ρίσκο την υγεία των ασθενών. Ωστόσο για περιπτώσεις ατόμων με πολύ βεβαρημένη την κλινική τους κατάσταση, γίνονται κάποιες εξαιρέσεις, κατόπιν άδειας του Υπουργείου Υγείας», είπε ο Δρ Σωτηρίου.

Τέλος αναφερόμενος στη μετά covid εποχή, έκανε λόγο για σημαντικές αλλαγές στη ζωή μας, ιδιαίτερα στο χώρο της εργασίας και της υγείας, καθώς όπως είπε, εξελίξεις που θα λάμβαναν χώρα σε μια περίοδο 10-15 χρόνων, επιταχύνθηκαν και έγιναν μέσα σε μερικούς μήνες.

Δειτε Επισης

DHL Express Κύπρου: Η συνεργασία με Yellow Applications για το λογισμικό Exelsys HCM-Ορόσημο για την εταιρεία
UCLan Cyprus Career Fair 2024-Η ετήσια έκθεση καριέρας του Πανεπιστημίου την Πέμπτη 21 Μαρτίου
Nicosia Economic Congress: Ο λόγος στους επιχειρηματικούς ηγέτες
2η Επιστημονική Ημερίδα «Κουβεντιάζοντας με απλά λόγια για τον καρκίνο του προστάτη»
2η Ετήσια Εθελοντική Αιμοδοσία Kition Ocean Holdings στο Λιμάνι Λάρνακας
Bowling Boutique Bar & Grill: Ο νέος χώρος bowling που αφίχθηκε στην Έγκωμη (photos)
Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού GOLD: Hail to the Chief Financial Officer
MyPetrolina app: Δίνει την ευκαιρία διεκδίκησης δύο Nissan X-Trail e-POWER αξίας €46,100 το καθένα
Πώς μπορώ να πάρω Εγγυητική Επιστολή μέσω Ασφαλιστικής Εταιρείας;
Το έργο EU Heyday και Δήμος Πάφου σε καλούν στον γύρο της Πάφου