Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Στον Κύπρο Χρυσοστομίδη το Βραβείο ΚΕΒΕ Business Leader – Επαγγελματικές Υπηρεσίες

Στoν Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Χρυσοστομίδης Δικηγόροι και Νομικοί Σύμβουλοι, Κύπρο Χρυσοστομίδη, απονεμήθηκε το βραβείο Business Leader στην Κατηγορία Χρηματοοικονομικά και Επαγγελματικές Υπηρεσίες.

Ο Κύπρος Χρυσοστομίδης γεννήθηκε στην Πάφο. Σπούδασε νομικά στην Αθήνα με υποτροφία της Ελληνικής Κυβέρνησης και συγκριτικό δίκαιο στο Λουξεμβούργο με υποτροφία της εκεί νομικής σχολής. Έκανε μεταπτυχιακά με υποτροφία της Γερμανικής Κυβέρνησης στο Πανεπιστήμιο της Βόννης, όπου αναγορεύθηκε διδάκτωρ του δικαίου. Ομιλεί Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά. Εργάστηκε ως επιστημονικός βοηθός και ερευνητής του ιδιωτικού διεθνούς δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Βόννης και για τέσσερα χρόνια στο Στρασβούργο, στη νομική γραμματεία της επιτροπής ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ενδιαφέρθηκε νωρίς για τα κοινά, δραστηριοποιήθηκε πολιτικά στον κεντρώο, προοδευτικό και δημοκρατικό χώρο και συμμετείχε ενεργά στην επιστημονική και κοινωνική ζωή της Κύπρου. Είναι πρόεδρος της Έπαλξης Ανασυγκρότησης Κέντρου και του Κυπριακού Ινστιτούτου Πολιτικής Έρευνας και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων. Υπήρξε ένας από τους πρώτους δικηγόρους που παρουσίασαν υποθέσεις προσφύγων και άλλων θυμάτων της Τουρκικής Εισβολής στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Έχει γράψει εκτεταμένα γύρω από τη διεθνή πτυχή του Κυπριακού, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την πολιτική ζωή στην Κύπρο.

Από τον Μάρτιο του 2003 μέχρι το 2006 ήταν μέλος της Κυβέρνησης ως Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, από το 2006 ως το 2008 είχε εκλεγεί μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και το 2008 διορίστηκε Υπουργός Δικαιοσύνης, από όπου παραιτήθηκε τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου.

Εκπροσώπησε την Κύπρο για οκτώ χρόνια εκ μέρους του CCCI στο Δικαστήριο Διεθνούς Διαιτησίας στο Παρίσι και είναι τώρα μέλος, εκ μέρους της Κύπρου, της Επιτροπής Διαιτησίας του ίδιου οργανισμού.

Ο Κύπρος Χρυσοστομίδης, έχει παρασημοφορηθεί δύο φορές από τη Γαλλική Κυβέρνηση και μια φορά από την Ελληνική Κυβέρνηση. Είναι νυμφευμένος με τη δικηγόρο Ελένη Χρυσοστομίδου και έχουν δύο θυγατέρες.

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου