Στον Τώνη Τουμαζή το Βραβείο ΚΕΒΕ Business Leader – Ακίνητα

Στον ιδρυτή του Ομίλου ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ και TELMEN, Τώνη Τουμαζή, απονεμήθηκε το βραβείο Business Leader στην Κατηγορία Ακίνητα – Κατασκευές – Ανάπτυξη Γης στα 7α ΚΕΒΕ Business Leader Awards.

Ο Τώνης Παναγιώτη Τουμαζής γεννήθηκε στην Αμμόχωστο το 1952. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο U.C.L. και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού MSc structural engineering και D.I.C από το Imperial College και μεταπτυχιακού στην αρχιτεκτονική, Bartlett School of Architecture, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου.

Δίδαξε στο τμήμα πολιτικής μηχανικής του U.C.L. και εργάστηκε ως μηχανικός μελετών θαλασσίων πλατφόρμων πετρελαίων στο Matthew Hall Engineering.

Με την επιστροφή του στην Κύπρο, το 1981, εργάστηκε στην εταιρεία ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ KO, την οποία ίδρυσε ο πατέρας του, το 1937, στην Αμμόχωστο. Το 1988 ανέλαβε τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και παράλληλα ίδρυσε την ηλεκτρομηχανολογική εταιρεία ΤΕΛΜΕΝ, τον όμιλο ΑΤΛΑΣΠΑΝΤΟΥ και αργότερα την ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΩΝ.

Πρωτοπόρος και οραματιστής, ο Τώνης Τουμαζής είναι σήμερα ιδρυτής και ιδιοκτήτης πέραν των 20 εταιρειών, με έδρα τη Λευκωσία, τη Λεμεσό, την Αθήνα, τη Μεγάλη Βρετανία και τη Ρουμανία. Οι περισσότερες ανήκουν στον κατασκευαστικό τομέα και έχουν ετήσιο κύκλο εργασιών πέραν των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Συμμετέχοντας στα κοινά και στο επιχειρηματικό σκηνικό είναι μέλος σε διάφορους συνδέσμους, οργανισμούς και διοικητικά συμβούλια. Μεταξύ άλλων, είναι μέλος του Βρετανικού Τεχνικού Επιμελητηρίου, πρόεδρος του Κυπριακού Κέντρου Μελετών, αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Αμμοχώστου, ιδρυτικό μέλος και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του φιλανθρωπικού ιδρύματος, Υγεία.

Ο Τώνης Τουμαζής προτάθηκε για απονομή του Πολεμικού Σταυρού τάξεως Γ’ για τη συμμετοχή του στις πολεμικές επιχειρήσεις της ΕΛΔΥΚ το 1974. Επίσης, τιμήθηκε με τον Χρυσόν Στέφανον από το Μέλαθρο Οικουμενικού Ελληνισμού για τη προσφορά και τη στήριξή του.

Για τα 80χρονα της ΑΤΛΑΣ ΠΑΝΤΟΥ ανέλαβε την έκδοση του βιβλίου - Η ιστορία της οικοδομικής τέχνης στην Κύπρο: Από την Προϊστορία έως τον 21ον αιώνα - , που είναι μία προσφορά του ομίλου προς την πατρίδα και τις επερχόμενες γενεές.

Είναι νυμφευμένος με τη Δένα Αναξαγόρου Τουμαζή και πατέρας τριών παιδιών.

 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»