Στην Ελένη Καλογήρου το Βραβείο ΚΕΒΕ Business Leader – Τουρισμός

Στην Ανώτατη Εκτελεστική Διευθύντρια της Hermes Airports, Ελένη Καλογήρου, απονεμήθηκε το βραβείο Business Leader στην Κατηγορία Τουρισμός / Εστίαση / Ψυχαγωγία στα 7α ΚΕΒΕ Business Leader Awards.

Η Ελένη Καλογήρου, από τον Μάιο του 2016, είναι η ανώτατη εκτελεστική διευθύντρια της Hermes Airports, της εταιρείας που διαχειρίζεται τα δυο διεθνή αεροδρόμια της Κύπρου στη βάση 25ετούς συμφωνίας.

Η συμφωνία παραχωρήθηκε για την ανάπτυξη και τη λειτουργία των δύο διεθνών αερολιμένων στη Λάρνακα και την Πάφο και υπογράφηκε με την Κυπριακή Δημοκρατία το 2006 κατόπιν διεθνούς διαγωνισμού. Η επαγγελματική πορεία της Ελένης Καλογήρου στην Hermes Airports ξεκίνησε το 2014, όταν είχε διατελέσει ανώτατη οικονομική διευθύντρια και εκτελεστική διευθύντρια ελέγχου εργασιών.

Διαθέτει πέραν των 30 χρόνων επαγγελματικής εμπειρίας, κυρίως στον κλάδο των αερομεταφορών, καθώς υπήρξε ανώτατη οικονομική διευθύντρια και μεταγενέστερα αναπληρώτρια ανώτατη εκτελεστική διευθύντρια των Κυπριακών Αερογραμμών. Τον Ιούνιο 2019 διορίστηκε μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Διεθνούς Συμβούλιου Αερολιμένων Ευρώπης (ACI Europe) κι από το 2018 είναι μέλος του συμβουλευτικού σώματος του ICAEW Travel, Tourism & Hospitality Community.

Διαθέτει, επίσης, εμπειρία στον τομέα ανάπτυξης ακινήτων, καθώς και στο λογιστικό επάγγελμα, έχοντας εργαστεί στην KPMG τόσο στην Κύπρο όσο και στο Λονδίνο.

Η Ελένη Καλογήρου είναι μέλος του Ινστιτούτου Εγκεκριμένων Λογιστών της Αγγλίας και Ουαλίας (ICAEW) και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου. Είναι κάτοχος πτυχίου και μεταπτυχιακού διπλώματος στα οικονομικά από το Πανεπιστήμιο του Cambridge.
 

Δειτε Επισης

Πρόσβαση στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται ζητά η Επιτροπή Θεσμών
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
Altius Insurance: Στηρίζει τη σύνοδο του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου νοσηλευτικής και μαιευτικής
Πλοήγηση στη νέα κανονικότητα: Το μέλλον των επαγγελματικών υπηρεσιών για ιδιώτες
RSM: Παγκόσμια στρατηγική 2030–RSM Cyprus: Ανάπτυξη, καινοτομία & επιτυχία πελατών(vid)
H ORB φέρνει ένα 3D Jeep® Wrangler από τις χιονισμένες πλαγιές, κατευθείαν στο κέντρο της Λευκωσίας (vid)
Στη δύναμη της ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Οργανισμών Δημοσίων Επιβατικών Μεταφορών
Η Golden Gallery by Kapatays παρουσιάζει για 15η χρονιά το Art Deal by Kapatays
Έμφυλος προϋπολογισμός, ένα νέο εργαλείο για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης
Το Needle 2024 συνεχίζει με την σειρά παράλληλων δράσεων: Needle & Thread Talks