Στον Χρήστο Παπαέλληνα το Βραβείο ΚΕΒΕ Business Leader – Εμπόριο

Στον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντής του C.A. Papaellinas Group, Χρήστο Παπαέλληνα, απονεμήθηκε το βραβείο Business Leader στην Κατηγορία Εμπόριο στα 7α ΚΕΒΕ Business Leader Awards.

O Χρήστος Παπαέλληνας γεννήθηκε στη Λευκωσία το 1966 και φοίτησε στο Γυμνάσιο και στο Λύκειο Ακροπόλεως. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων μετέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου απέκτησε πτυχίο oικονομικών από το πανεπιστήμιο του Leicester κι έπειτα ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη διοίκηση επιχειρήσεων, αποκτώντας το master's in business administration (MBA) από το Imperial College του Λονδίνου.

Με την επιστροφή του στην Κύπρο, το 1991, εντάχθηκε στον Όμιλο C.A.Papaellinas, όπου ανέλαβε διευθυντικά καθήκοντα στους τομείς της διανομής και προώθησης καλλυντικών και καταναλωτικών προϊόντων.

Με την επιχειρησιακή αναδιοργάνωση του ομίλου, το 2000, ανέλαβε την θέση του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή του ομίλου, την οποία και διατηρεί μέχρι σήμερα.

Το διάστημα αυτό ο Όμιλος C.A.Papaellinas, με το βλέμμα στο μέλλον, επεκτάθηκε δυναμικά υλοποιώντας τη στρατηγική της μεθοδικής και εξειδικευμένης ανάπτυξης σε όλους τους τομείς δραστηριοτήτων του. Έτσι έχει εδραιωθεί ως κορυφαίος όμιλος προϊόντων υγείας και ομορφιάς στην Κύπρο.

Κεντρικός στόχος της προσπάθειας του Χρήστου Παπαέλληνα είναι η δημιουργία μίας βιώσιμης και ισόρροπης επιχειρηματικής οντότητας, κατάλληλα προετοιμασμένης να αντιμετωπίσει τις πολυδιάστατες προκλήσεις, με ισχυρές αλυσίδες λιανικής και ηγετική θέση στον τομέα της υγείας.

Το 2011 εξελέγη μέλος του συμβουλίου του Πανεπιστημίου Κύπρου, εκπροσωπώντας τη σύγκλητο. Διετέλεσε αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων και συμμετείχε, επί σειρά ετών, στα διοικητικά Συμβούλια της Eurobank Cyprus και της Λαϊκής Τράπεζας. Υπηρέτησε, επίσης, ως μέλος στα διοικητικά συμβούλια των Κυπριακών Αερογραμμών, από το 2003 μέχρι το 2005, και της Interfund από το 2008 μέχρι το 2018.

Ο Χρήστος Παπαέλληνας είναι παντρεμένος με την Κλέα Χατζηστεφάνου κι έχουν ένα γιο, τον Ανδρέα, που σήμερα υπηρετεί τη στρατιωτική του θητεία.
 

Δειτε Επισης

Πρόσβαση στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται ζητά η Επιτροπή Θεσμών
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
Altius Insurance: Στηρίζει τη σύνοδο του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου νοσηλευτικής και μαιευτικής
Πλοήγηση στη νέα κανονικότητα: Το μέλλον των επαγγελματικών υπηρεσιών για ιδιώτες
RSM: Παγκόσμια στρατηγική 2030–RSM Cyprus: Ανάπτυξη, καινοτομία & επιτυχία πελατών(vid)
H ORB φέρνει ένα 3D Jeep® Wrangler από τις χιονισμένες πλαγιές, κατευθείαν στο κέντρο της Λευκωσίας (vid)
Στη δύναμη της ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Οργανισμών Δημοσίων Επιβατικών Μεταφορών
Η Golden Gallery by Kapatays παρουσιάζει για 15η χρονιά το Art Deal by Kapatays
Έμφυλος προϋπολογισμός, ένα νέο εργαλείο για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης
Το Needle 2024 συνεχίζει με την σειρά παράλληλων δράσεων: Needle & Thread Talks