Στον Αλέξη Χαραλαμπίδη το Βραβείο ΚΕΒΕ Business Leader – Βιομηχανία

Στον Executive Chairman of the Board of Directors της Charalambides Christis, Αλέξη Χαραλαμπίδη, απονεμήθηκε το βραβείο Business Leader στην Κατηγορία Βιομηχανία στα 7α ΚΕΒΕ Business Leader Awards.

Ο Αλέξης Χαραλαμπίδης, μετά τις σπουδές του στα οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Leicester στο Ηνωμένο Βασίλειο, εντάχθηκε, το 1990, στο δυναμικό της οικογενειακής ιστορικής επιχείρησης, Γαλακτοκομεία Χαραλαμπίδης, η οποία, από το 1945, παράγει φρέσκο κυπριακό γάλα.

Μέλος και ο ίδιος μιας δεμένης οικογένειας, νυμφευμένος και πατέρας τριών κοριτσιών, αντιμετωπίζει τους 700 και πλέον εργαζόμενους της εταιρείας ως μια μεγάλη οικογένεια με ισχυρούς δεσμούς.

Ένα ακόμα σπάνιο στις μέρες μας, αλλά απόλυτα συμβατό με την πορεία του χαρακτηριστικό, είναι ότι αποτελεί μια ήρεμη δύναμη. Ως προσωπικότητα χαρακτηρίζεται από χαμηλούς τόνους, τους οποίους ακολουθεί και στην επιχειρηματική του πορεία, αλλά πάντοτε με αποφάσεις στρατηγικά σχεδιασμένες στο σωστό timing.

Έτσι κατάφερε, από τα Γαλακτοκομεία Χαραλαμπίδης, να δημιουργήσει και να διοικεί τη Χαραλαμπίδης Κρίστης, τη μεγαλύτερη και μακροβιότερη κυπριακή γαλακτοβιομηχανία. Η εταιρεία κατέχει ηγετική θέση στον τομέα παραγωγής και διανομής τροφίμων, έχοντας παγκόσμια αναγνώριση και εξαγωγική δραστηριότητα σε περισσότερες από 30 χώρες.

Πάγια δέσμευσή του η προστασία της ποιότητας και της καινοτομίας των προϊόντων και η επιστροφή της εμπιστοσύνης του καταναλωτή, μέσω της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Αξιοσημείωτο είναι ότι μέσω του προγράμματος κοινωνικής αλληλεγγύης, Συμμετοχή, της Χαραλαμπίδης Κρίστης, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 60 έργα και δράσεις, που αφορούν σε ανάγκες εκατοντάδων χιλιάδων συνανθρώπων μας.

Πολυσχιδής κι ευρηματικός, συμμετέχει τιμητικά, αλλά πάντοτε ενεργά, σε θέσεις - κλειδιά σε διοικητικά συμβούλια επιχειρηματικών κι αθλητικών οργανισμών. Με μότο ζωής - εργαζόμαστε για το καλύτερο όλων μας, δίνοντας όλοι τον καλύτερό μας εαυτό - ο Αλέξης Χαραλαμπίδης είναι ένας βασικός παίχτης της ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας, που λειτουργεί ως πρεσβευτής του καλού, αποδεικνύοντας πως ένας επιχειρηματίας μπορεί και οφείλει να εμπνέει, να ενώνει και να ανοίγει δρόμους για ένα καλύτερο μέλλον με σεβασμό στον άνθρωπο.
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»