Στον Σταύρο Κρεμμό το Βραβείο ΚΕΒΕ Business Leader – Γεωργία

Στoν Πρόεδρο του Διοικητικού και Εκτελεστικού Συμβουλίου της Blue Island. Σταύρο Κρεμμό,  απονεμήθηκε το βραβείο Business Leader στην Κατηγορία Γεωργία / Κτηνοτροφία / Αλιεία στα 7α ΚΕΒΕ Business Leader Awards.

Ο Σταύρος Κρεμμός γεννήθηκε τον Μάιο του 1956 και αποφοίτησε από το Γυμνάσιο Λαπήθου. Ακολούθως σπούδασε οικονομικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι κάτοχος μεταπτυχιακών διπλωμάτων από το Mediterranean Institute of Management και το Chartered Institute of Marketing UK.

Με όραμα, σκληρή δουλειά, αλλά και με εμπειρία αρκετών χρόνων σε θέσεις - κλειδιά του επιχειρηματικού στίβου της χώρας μας, ο Σταύρος Κρεμμός είναι σήμερα ο πρόεδρος του διοικητικού και εκτελεστικού συμβουλίου της δημόσιας εταιρείας, Blue Island Plc. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην ιχθυοκαλλιέργεια, τη μεταποίηση και την εμπορία ψαριών και ο Σταύρος Κρεμμός είναι ενεργός σ’ αυτήν από το 1993.

Από το 1992 είναι σύμβουλος επιχειρήσεων και εκπαιδευτής στους τομείς διεύθυνσης επιχειρήσεων, μάρκετινγκ και ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού. Παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες μέσω της εταιρείας ΚΕΔΕ, της οποίας είναι πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Το 2002 διορίστηκε από τον Υπουργό Γεωργίας, Γεωργικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στη συμβουλευτική επιτροπή υδατοκαλλιέργειας, όπου συμμετέχει μέχρι σήμερα. Είναι ενεργό μέλος του Παγκύπριου Συνδέσμου Θαλασσοκαλλιέργειας από το 1995.

Κατά την επαγγελματική του πορεία διετέλεσε γενικός διευθυντής και μέλος διοικητικών συμβουλίων μεγάλου αριθμού εταιρειών.

Τον Ιούνιο του 2010 διορίστηκε μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Τράπεζας, θέση που την κατείχε μέχρι τον Ιούνιο του 2013.

Από τον Αύγουστο του 2003, μέχρι τον Ιούλιο του 2009, ανέλαβε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, καθώς και διαφόρων θυγατρικών της εταιρειών. Διετέλεσε μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου από τον Δεκέμβριο του 1993 μέχρι τον Σεπτέμβριο του 1999. Ακόμα, εργάστηκε ως γενικός διευθυντής στη βιομηχανία στρωμάτων Gevorest από το 1980 μέχρι το 1992.
 

Δειτε Επισης

Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης
Η τεχνητή νοημοσύνη και το μέλλον των Μ.Μ.Ε
Η Bioland Energy Group καθάρισε την παραλία Βορόκληνης
Consulco: Υψηλές αποδόσεις του London Credit Fund και το πρώτο τρίμηνο του 2024
Συζήτηση για ενιαία Εθνική Χρηματοπιστωτική Αρχή Χρηματοπιστωτικών Υπηρεσιών
Η Λευκωσία υποδέχεται το 16ο Συνέδριο για την Εταιρική Βιωσιμότητα & Υπευθυνότητα