Το Βραβείο Καινοτομίας στον Τομέα της Μεταποίησης απονεμήθηκε στην Handy Spa (Βίντεο)

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ) και το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ) επιβράβευσαν κορυφαίες καινοτομίες στο επιχειρείν καθώς και τίμησαν προσωπικότητες ερευνητών που ξεχώρισαν για το έργο τους. Η απονομή των βραβείων πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου, υβριδικά στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Λόγω της πανδημίας του covid-19, παρόντες ήταν μόνο οι βραβευθέντες και οι απονεμητές ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει την εκδήλωση διαδικτυακά.

Το Βραβείο Καινοτομίας της ΟΕΒ για το 2020 στον Τομέα της Μεταποίησης, απονεμήθηκ στην Handy Spa για την παραγωγή του πρώτου πιστοποιημένου χειροποίητου βιολογικού σαπουνιού και με απολύτως μηδενική επιβάρυνση στο περιβάλλον, τα ζώα, την ανθρώπινη υγεία.
 
Το βραβείο παρέλαβε ο Άντρος Ιωάννου CEO της Handy Spa.
 
H Handy Spa εξασφάλισε από τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες το 2015 την πρώτη άδεια στην Κύπρο για την παραγωγή βιολογικών καλλυντικών και χειροποίητων σαπουνιών που βασίζεται σε πρώτες ύλες του τόπου. Η ποικιλία των προϊόντων της περιλαμβάνει 23 διαφορετικά σαπούνια, και 6 κρέμες με λάδι κάνναβης για σώμα και πρόσωπο. Όλα είναι πιστοποιημένα βιολογικά από τον οργανισμό ECOCERT,και εγκεκριμένα από τον οργανισμό για τα δικαιώματα των ζώων ΡΕΤΑ.  Το premium σαπούνι από λάδι κάνναβης διαθέτει παγκόσμια αποκλειστικότητα παραγωγής στην κατηγορία του.
 
Η καινοτομία στα σαπούνια Handy Spa έγκειται στο ότι παράγονται από την αρχή μέχρι την ολοκλήρωση στο χέρι και ότι αποτελούνται από 100% βιολογικά συστατικά, χωρίς καθόλου χημικές-τοξικές ουσίες ή τοξικά χρώματα, αρώματα αλλεργιογόνα ή συντηρητικά. Δεν γίνονται δοκιμές πάνω σε ζώα κι επίσης, δεν χρησιμοποιούνται ζωικά συστατικά.
 
Μερικές από τις πρωτοποριακές μεθόδους που χρησιμοποιούνται, πρώτη φορά σε Κύπρο και Ευρώπη, για την παραγωγή των σαπουνιών Handy Spa είναι: η «ψυχρή» μέθοδος, η ωρίμανση 89 ημερών χάρη στην οποία το σαπούνι αποκτά τις ωφέλιμες ιδιότητές του και το νερό αντίστροφης όσμωσης. Τα Handy Spa είναι πλήρως βιοδιασπώμενα με μηδενική επιβάρυνση στο περιβάλλον, γεγονός που υποστηρίζεται και από την ανακυκλώσιμη συσκευασία τους.
 
Μέσα στο 2020 και με χρηματοδότηση από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, η Handy Spa προχώρησε σε ακόμα μία καινοτομία: δημιούργησε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, το χειροποίητο βιολογικό σαπούνι από Χαρούπι.
 
 

 

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands