Δρ. Αναστασία Κωνσταντινίδου: Βραβείο Έρευνας στη θεματική ενότητα Επιστήμες Ζωής

Το Κυπριακό Βραβείο Έρευνας στη θεματική ενότητα Επιστήμες Ζωής και την κατηγορία «Νέος Ερευνητής 2020» απονέμεται στην Δόκτορα Αναστασία Κωνσταντινίδου.
 
Η Δόκτορ Κωνσταντινίδου δραστηριοποιείται στην Μεταφραστική Ογκολογία, ενώ διαθέτει σημαντική εμπειρία στην εκπόνηση κλινικών μελετών που αφορούν ασθενείς με σάρκωμα και καρκίνο του μαστού. Με το έργο της, η Δόκτορ Κωνσταντινίδου συνδέει την εργαστηριακή έρευνα με την κλινική πρακτική. Το προτεινόμενο ερευνητικό της έργο στοχεύει στη βελτίωση όχι μόνο του προσδόκιμου επιβίωσης για ασθενείς με καρκίνο, στην Κύπρο και αλλού, αλλά επιπλέον στην ποιότητα ζωής τους. Την ώρα που τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Υγείας παρουσιάζουν δραματική αύξηση στα ποσοστά του καρκίνου του μαστού την τελευταία 20ετία, έρευνες ακριβώς όπως αυτή της Δόκτορος Κωνσταντινίδου αναμένεται ότι θα διαδραματίσουν αξιόλογο ρόλο.
 
Η κα Κωνσταντινίδου έχει αναπτύξει σημαντικές συνεργασίες με διεθνή ερευνητικά κέντρα καθώς και με την Φαρμακοβιομηχανία, ενώ διαθέτει πλούσια συγγραφική δραστηριότητα και έντονη παρουσία σε συνέδρια και επιστημονικές επιτροπές σε εθνικό αλλά κυρίως ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. Τέλος, έχοντας πραγματοποιήσει σπουδές Ιατρικής με εξειδίκευση στην Ογκολογία και μεταπτυχιακές σπουδές στην Μοριακή Βιολογία, σε κορυφαία ιδρύματα, έχει εξασφαλίσει μέχρι σήμερα ανταγωνιστικές χρηματοδοτήσεις και αποσπάσει πολλά βραβεία.

Το βραβείο παρέλαβε η Δρ. Αναστασία Κωνσταντινίδου, Ακαδημαϊκός στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κύπρου, Παθολόγος Ογκολόγος στο Ογκολογικό Κέντρο Τράπεζας Κύπρου.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»