Handy Spa: Βραβείο Καινοτομίας στον Τομέα της Μεταποίησης

Το Βραβείο Καινοτομίας της ΟΕΒ για το 2020 στον Τομέα της Μεταποίησης, απονέμεται στην Handy Spa για την παραγωγή του πρώτου πιστοποιημένου χειροποίητου βιολογικού σαπουνιού και με απολύτως μηδενική επιβάρυνση στο περιβάλλον, τα ζώα, την ανθρώπινη υγεία.
 
H Handy Spa εξασφάλισε από τις Φαρμακευτικές Υπηρεσίες το 2015 την πρώτη άδεια στην Κύπρο για την παραγωγή βιολογικών καλλυντικών και χειροποίητων σαπουνιών που βασίζεται σε πρώτες ύλες του τόπου. Η ποικιλία των προϊόντων της περιλαμβάνει 23 διαφορετικά σαπούνια, και 6 κρέμες με λάδι κάνναβης για σώμα και πρόσωπο. Όλα είναι πιστοποιημένα βιολογικά από τον οργανισμό ECOCERT,και εγκεκριμένα από τον οργανισμό για τα δικαιώματα των ζώων ΡΕΤΑ.  Το premium σαπούνι από λάδι κάνναβης διαθέτει παγκόσμια αποκλειστικότητα παραγωγής στην κατηγορία του.
 
Η καινοτομία στα σαπούνια Handy Spa έγκειται στο ότι παράγονται από την αρχή μέχρι την ολοκλήρωση στο χέρι και ότι αποτελούνται από 100% βιολογικά συστατικά, χωρίς καθόλου χημικές-τοξικές ουσίες ή τοξικά χρώματα, αρώματα αλλεργιογόνα ή συντηρητικά. Δεν γίνονται δοκιμές πάνω σε ζώα κι επίσης, δεν χρησιμοποιούνται ζωικά συστατικά.
 
Μερικές από τις πρωτοποριακές μεθόδους που χρησιμοποιούνται, πρώτη φορά σε Κύπρο και Ευρώπη, για την παραγωγή των σαπουνιών Handy Spa είναι: η «ψυχρή» μέθοδος, η ωρίμανση 89 ημερών χάρη στην οποία το σαπούνι αποκτά τις ωφέλιμες ιδιότητές του και το νερό αντίστροφης όσμωσης. Τα Handy Spa είναι πλήρως βιοδιασπώμενα με μηδενική επιβάρυνση στο περιβάλλον, γεγονός που υποστηρίζεται και από την ανακυκλώσιμη συσκευασία τους.
 
Μέσα στο 2020 και με χρηματοδότηση από το Πανεπιστήμιο Κύπρου, η Handy Spa προχώρησε σε ακόμα μία καινοτομία: δημιούργησε για πρώτη φορά στην Ευρώπη, το χειροποίητο βιολογικό σαπούνι από Χαρούπι.
 
Το βραβείο παρέλαβε ο Άντρος Ιωάννου CEO της Handy Spa.

Δειτε Επισης

Χρυσό βραβείο προστάτη του περιβάλλοντος στην ΑΗΚ μετά από αξιολόγηση ειδικών κριτηρίων
Cyta: Κέρδισε έφεση κατά της ΕΠΑ για επιβολή διοικητικού προστίμου €663.000
Νέα ετήσια αύξηση στη βιομηχανική παραγωγή τον Φεβρουάριο
Χορηγοί, απονεμητές, παρευρισκόμενοι... Όλες οι δηλώσεις από τα 16α IN Business Awards (vid)
Κύπρος Νικολαΐδης: Αυτό το βραβείο είναι σημαντικό για μένα, προέρχεται από την πατρίδα μου (vid)
Ηλίας Κόκκινος: Σημαντική αναγνώριση για την οικογένεια του Smoothie Factory το IN Business Award (vid)
Γιώργος Κοσιής & Σάββας Κοσιής: Επιβράβευση των κόπων και των προσπαθειών μας, δεν σταματάμε εδώ (vid)
ΚΕΒΕ: Επιταγή αξίας 14.000 ευρώ στο φιλανθρωπικό ίδρυμα «Τοξότης»
Γιώργος Μούντης: Επιβεβαίωση της σκληρής δουλειάς των συναδέλφων και συνεργατών μας το IN Business Award (vid)
Grant Johnson: Το μέλλον του τουρισμού στην Κύπρο προμηνύεται λαμπρό (vid)