CFA Society Cyprus: Η επανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών στη σημερινή κοινωνία

Σε άκρως ενδιαφέροντα συμπεράσματα κατέληξε η διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο «Κερδίζοντας την εμπιστοσύνη των επενδυτών», που διοργάνωσε o Σύνδεσμος Χρηματοοικονομικών Αναλυτών Κύπρου (CFA Society Cyprus) σε συνεργασία με τον αντίστοιχο ελληνικό σύνδεσμο CFA Society Greece.

Στην ημερίδα συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές από την Κύπρο και το εξωτερικό, οι οποίοι εστίασαν κυρίως στο θέμα της εμπιστοσύνης των επενδυτών, ως βασικό κλειδί για μια υγιή κεφαλαιαγορά, τη χρήση των καινοτόμων τεχνολογιών, καθώς και το ρόλο των ρυθμιστικών Αρχών στο φλέγον θέμα των επενδύσεων. Μάλιστα το κοινό είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει ζωντανά τη συζήτηση, υποβάλλοντας τις δικές του ερωτήσεις.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Gary Baker, Διευθύνων Σύμβουλος του CFA Ευρώπης, Μ. Ανατολής και Αφρικής αναφέρθηκε στους τρείς βασικούς παράγοντες, οι οποίοι διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο για την ενδυνάμωση της εμπιστοσύνης των επενδυτών, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσεων. Ο πρώτος παράγοντας, υπέδειξε ο  Gary Baker, είναι η ανταπόκριση της ίδιας της εταιρείας, αλλά και η δυνατότητα των επενδυτών  να επηρεάσουν τη λήψη αποφάσεων στα θέματα των χρεώσεων και αξιών της. Ο δεύτερος παράγοντας, συνέχισε, δεν είναι άλλος από το βαθμό εμπιστοσύνης προς τον επενδυτικό κλάδο γενικότερα, του οποίου αναπόσπαστο μέρος αποτελεί και η χρήση καινοτόμων τεχνολογιών. Τρίτος και εξίσου σημαντικός παράγοντας, κατά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του CFA Ευρώπης, Μ. Ανατολής και Αφρικής, είναι το ίδιο το σύστημα και η δυνατότητα του να στηρίξει τη γνώση, τη διαφάνεια και την καθαρή ροή πληροφοριών, η οποία αποτελεί και το βασικό θεμέλιο για την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

Στη δική του τοποθέτηση, ο Νίκος Κονταρούδης, Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Ελλάδας επισήμανε μεταξύ άλλων ότι η ασφάλεια και η λειτουργία των οργανωμένων αγορών έχει βελτιωθεί σημαντικά  τα τελευταία χρόνια, ενώ ο Γιώργος Θεοχαρίδης, Αντιπρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου τόνισε ότι η έλλειψη εμπιστοσύνης αποτελεί σοβαρό εμπόδιο για την ομαλή λειτουργία των αγορών, με τεράστιες συνέπειες τόσο για τις εταιρείες, όσο για τους επενδυτές και την οικονομία γενικότερα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν την ημερίδα στη διεύθυνση https://bit.ly/3824YFt, με τον κωδικό P^y1a0XV

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands