Η NIPD Genetics προσφέρει rapid test στα σημεία δειγματοληψίας της σε όλη την Κύπρο

Δελτίο Τύπου  04/12/2020 17:30
Η NIPD Genetics προσφέρει rapid test στα σημεία δειγματοληψίας της σε όλη την Κύπρο

Η NIPD Genetics προσφέρει rapid test στα σημεία δειγματοληψίας της σε όλη την Κύπρο

Δελτίο Τύπου  04/12/2020 17:30
Εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid antigen test), με τα αποτελέσματα να εκδίδονται σε μόλις 15 λεπτά από την πραγματοποίησή της, προσφέρει η NIPD Genetics στα σημεία δειγματοληψίας της σε όλες τις επαρχίες.

RELATED ARTICLES


 
Το τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου πραγματοποιείται με ρινοφαρυγγικό (μύτη) ή/και στοματοφαρυγγικό (στόμα) επίχρισμα. Το τεστ ταχείας ανίχνευσης που προσφέρει η NIPD Genetics, έχει λάβει τις ενδείξεις CE και EUL, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας αντίστοιχα, οι οποίοι έχουν εξασφαλίσει άδεια διάθεσης για χρήση έκτακτης ανάγκης.
 
Ο διευθύνοντας σύμβουλος της NIPD Genetics, καθηγητής Φίλιππος Πατσαλής, εξήγησε ότι  «Τα συγκεκριμένα τεστ έχουν υψηλή ειδικότητα και ευαισθησία, ειδικά όταν πραγματοποιηθούν τις πρώτες τρεις ημέρες μετά την εμφάνιση συμπτωμάτων ή πιθανής έκθεσης στον ιό. Δεν έχουν τόση ακρίβεια όσο τα μοριακά τεστ RT-PCR, για αυτό και πρέπει όλα τα θετικά αποτελέσματα από τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου να επιβεβαιώνονται ακολούθως με μοριακό έλεγχο. Παρόλα αυτά, το σημαντικό πλεονέκτημα των rapid antigen test που διαθέτουμε, είναι ο μικρός χρόνος αναφοράς των αποτελεσμάτων. Με αυτό τον τρόπο, άτομα που ανιχνεύονται ως θετικά στον ιό SARS-CoV-2 ενημερώνονται επί τόπου μέσα σε 15 λεπτά για τα αποτελέσματά τους και μπορούν να λάβουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Ακριβώς για αυτό το λόγο, τα rapid antigen test αποτελούν ένα βασικό όπλο αποτροπής εξάπλωσης της πανδημίας».
 
Τα τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου προσφέρονται παγκύπρια στα σημεία δειγματοληψίας της NIPD Genetics, χωρίς ραντεβού. Τα τεστ πραγματοποιούνται και αναλύονται επί τόπου από το εκπαιδευμένο προσωπικό της NIPD Genetics. Οι πολίτες θα μαθαίνουν τα αποτελέσματά τους επί τόπου σε 15 λεπτά από τη λήψη του δείγματος. Η NIPD Genetics παρακαλεί το κοινό που προσέρχεται για έλεγχο όπως τηρεί τα μέτρα προστασίας, φορώντας μάσκες και κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσεις.
 
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εξέταση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου, το κόστος, αλλά και όλες τις εξετάσεις για τον νέο κορωνοϊό και άλλα αναπνευστικά παθογόνα, στην ιστοσελίδα www.nipd.com/respiratory.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας