Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Γ. Καμπανέλλας: Η Κύπρος αποτελεί γέφυρα πρόσβασης σε μεγάλες αγορές

Στην στρατηγικά γεωγραφική θέση της Κύπρου η οποία προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε μεγάλες και σημαντικές αγορές, ιδιαίτερα από το γεγονός ότι η χώρα μας αποτελεί πλήρες μέλος της ΕΕ από το 2004, αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων, Γιώργος Καμπανέλλας.

Μιλώντας στο συνέδριο του Ιnvest Cyprus Roadshow, στο Καζακστάν με τίτλο «Cyprus:Your EU Gateway To Global Investments», ο κ. Καμπανέλλας σημείωσε το ιδανικό επενδυτικό κλίμα της Κύπρου και το γεγονός ότι αποτελεί ελκυστικός προορισμός για headquartering και την πραγματοποίηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Ο κ. Καμπανέλλας ανέφερε πως η Κύπρος, προ πανδημίας, ήταν από τις μεγαλύτερα αναπτυσσόμενες χώρες της ΕΕ, με πρόσβαση σε ανθρώπινο δυναμικό με υψηλές δεξιότητες και νομικό σύστημα. Υπογράμμισε πως σύμφωνα με τις οικονομικές προβλέψεις η Κύπρος αναμένεται να ανακάμψει σημαντικά με το νέο έτος, ενώ αναφέρθηκε και στα εγκωμιαστικά σχόλια από τους διεθνούς Οίκους Αξιολόγησης οι οποίοι διατηρούν την χώρα μας στην επενδυτική βαθμίδα.

Αναλύοντας το οικονομικό προφίλ της Κύπρου, ο κ. Καμπανέλλας σημείωσε πως η Κύπρος διαθέτει ισχυρό τομέα επαγγελματικών υπηρεσιών, τουρισμό, ναυτιλίας, τεχνολογίας, φυσικό αέριο και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Πρόσθεσε πως η Κύπρος έχει καταστεί δικαιοδοσία επιλογής για επενδυτικά ταμεία.
 
Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα της Κύπρου, ο κ. Καμπανέλλας σημείωσε πως η χώρα μας αποτελεί ιδανικός προορισμός για πολυεθνικές εταιρείες που επιθυμούν να μεταφέρουν την έδρα τους στην Κύπρο λόγω του φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος που διαθέτει. Υπογράμμισε το χαμηλό κόστος, την πρόσβαση που προσφέρει η Κύπρος σε αγορές της Ευρώπης και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, πρόσθεσε, αποτελεί ο τομέας της πλοιοδιαχείρισης ο οποίος κατέγραψε μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στον τομέα της τεχνολογίας ο οποίος, όπως είπε, αποτελεί ένα τομέα με μεγάλες προοπτικές.

Την ίδια ώρα, ο κ. Καμπανέλλας τόνισε τις μεγάλες προοπτικές που διαθέτει η Κύπρο στον τομέα της ενέργειας, επισημαίνοντας πως ήδη στην Κύπρο δραστηριοποιούνται ενεργειακοί κολοσσοί όπως Chevron, Exxon-Mobil, Eni και Total. Επίσης, ανέφερε πως η Κύπρος μετατρέπεται σε tech hub στην ΕΕ καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας μεταφέρουν την έδρα τους και ανοίγουν γραφεία στην Κύπρο.

Τέλος, ο κ. Καμπανέλλας αναφέρθηκε στην συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Καζακστάν η οποία, όπως είπε, διανοίγει νέους ορίζοντες στις οικονομικές και επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Δειτε Επισης

Altius Insurance: Ανανέωσε για 18η συνεχή χρονιά τη συνεργασία της με την ΠΟΕΔ
Διάλεξη για την τεχνητή νοημοσύνη από ΤΕΠΑΚ και ΕΒΕ Αμμοχώστου
Μέχρι 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για το Κυπριακό Βραβείο Εξαγωγών
PwC Foundation: Γνώσεις σε μαθητές και μαθήτριες για τον χρηματοοικονομικό εγγραμματισμό
Αγκαλιάζουν τα βραβεία δικοινοτικής συνεργασίας του ιδρύματος Στέλιος Χατζηιωάννου
Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ