Γ. Καμπανέλλας: Η Κύπρος αποτελεί γέφυρα πρόσβασης σε μεγάλες αγορές

InBusinessNews  02/12/2020 12:45
Γ. Καμπανέλλας: Η Κύπρος αποτελεί γέφυρα πρόσβασης σε μεγάλες αγορές

Γ. Καμπανέλλας: Η Κύπρος αποτελεί γέφυρα πρόσβασης σε μεγάλες αγορές

InBusinessNews  02/12/2020 12:45
Στην στρατηγικά γεωγραφική θέση της Κύπρου η οποία προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε μεγάλες και σημαντικές αγορές, ιδιαίτερα από το γεγονός ότι η χώρα μας αποτελεί πλήρες μέλος της ΕΕ από το 2004, αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων, Γιώργος Καμπανέλλας.

RELATED ARTICLESΜιλώντας στο συνέδριο του Ιnvest Cyprus Roadshow, στο Καζακστάν με τίτλο «Cyprus:Your EU Gateway To Global Investments», ο κ. Καμπανέλλας σημείωσε το ιδανικό επενδυτικό κλίμα της Κύπρου και το γεγονός ότι αποτελεί ελκυστικός προορισμός για headquartering και την πραγματοποίηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Ο κ. Καμπανέλλας ανέφερε πως η Κύπρος, προ πανδημίας, ήταν από τις μεγαλύτερα αναπτυσσόμενες χώρες της ΕΕ, με πρόσβαση σε ανθρώπινο δυναμικό με υψηλές δεξιότητες και νομικό σύστημα. Υπογράμμισε πως σύμφωνα με τις οικονομικές προβλέψεις η Κύπρος αναμένεται να ανακάμψει σημαντικά με το νέο έτος, ενώ αναφέρθηκε και στα εγκωμιαστικά σχόλια από τους διεθνούς Οίκους Αξιολόγησης οι οποίοι διατηρούν την χώρα μας στην επενδυτική βαθμίδα.

Αναλύοντας το οικονομικό προφίλ της Κύπρου, ο κ. Καμπανέλλας σημείωσε πως η Κύπρος διαθέτει ισχυρό τομέα επαγγελματικών υπηρεσιών, τουρισμό, ναυτιλίας, τεχνολογίας, φυσικό αέριο και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Πρόσθεσε πως η Κύπρος έχει καταστεί δικαιοδοσία επιλογής για επενδυτικά ταμεία.
 
Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα της Κύπρου, ο κ. Καμπανέλλας σημείωσε πως η χώρα μας αποτελεί ιδανικός προορισμός για πολυεθνικές εταιρείες που επιθυμούν να μεταφέρουν την έδρα τους στην Κύπρο λόγω του φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος που διαθέτει. Υπογράμμισε το χαμηλό κόστος, την πρόσβαση που προσφέρει η Κύπρος σε αγορές της Ευρώπης και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, πρόσθεσε, αποτελεί ο τομέας της πλοιοδιαχείρισης ο οποίος κατέγραψε μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στον τομέα της τεχνολογίας ο οποίος, όπως είπε, αποτελεί ένα τομέα με μεγάλες προοπτικές.

Την ίδια ώρα, ο κ. Καμπανέλλας τόνισε τις μεγάλες προοπτικές που διαθέτει η Κύπρο στον τομέα της ενέργειας, επισημαίνοντας πως ήδη στην Κύπρο δραστηριοποιούνται ενεργειακοί κολοσσοί όπως Chevron, Exxon-Mobil, Eni και Total. Επίσης, ανέφερε πως η Κύπρος μετατρέπεται σε tech hub στην ΕΕ καθώς ολοένα και περισσότερες εταιρείες τεχνολογίας μεταφέρουν την έδρα τους και ανοίγουν γραφεία στην Κύπρο.

Τέλος, ο κ. Καμπανέλλας αναφέρθηκε στην συμφωνία αποφυγής διπλής φορολογίας μεταξύ Κύπρου και Καζακστάν η οποία, όπως είπε, διανοίγει νέους ορίζοντες στις οικονομικές και επιχειρηματικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας