Προκλήσεις, ψηφιακή μεταμόρφωση και βιώσιμη ανάπτυξη στην ναυτιλία

InBusinessNews  19/11/2020 07:55
Προκλήσεις, ψηφιακή μεταμόρφωση και βιώσιμη ανάπτυξη στην ναυτιλία

Προκλήσεις, ψηφιακή μεταμόρφωση και βιώσιμη ανάπτυξη στην ναυτιλία

InBusinessNews  19/11/2020 07:55
Η τεχνολογία επανακαθορίζει το πλαίσιο λειτουργίας σε αρκετούς τομείς της Οικονομίας, με την ναυτιλία να μην αποτελεί εξαίρεση, ενώ ταυτόχρονα καλείται να υιοθετήσει μα πιο πράσινη πολιτική στα πλαίσια της αειφόρου ανάπτυξης και προστασίας του περιβάλλοντος. Ανάμεσα στις προκλήσεις και η αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας. Οι νέες τεχνολογίες παρέχουν την δυνατότητα να βελτιώσουν τόσο την περιβαλλοντική βιωσιμότητα όσο και την επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα του τομέα της ναυτιλίας.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η IMH διοργανώνει για πρώτη φορά το «ShipTech Conference», την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020, στις 12:00 μ.μ., δίδοντας την ευχέρεια σε κορυφαίους επαγγελματίες του χώρου να ανταλλάξουν με τους συμμετέχοντες γνώσεις, αλλά και απόψεις για τις προκλήσεις, τις προοπτικές της κυπριακής ναυτιλιακής βιομηχανίας, καθώς το πώς η ψηφιακή καινοτομία μεταμορφώνει τον τομέα.

Προεδρεύων του Συνεδρίου, που θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, θα είναι η Δέσποινα Παναγιώτου – Θεοδοσίου, Co-CEO της Tototheo Maritime Ltd και Πρόεδρο της WISTA International, Κύπρου.

Ομιλητές
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλειος Δημητριάδης θα απευθύνει χαιρετισμό, ενώ παράλληλα θα αναφερθεί στον ρόλο της πράσινης Οικονομίας και της ψηφιακής τεχνολογίας στον τομέα της ναυτιλίας, καθώς και στις ενέργειες του Υφυπουργείου οι οποίες στοχεύουν στο να καταστεί η κυπριακή ναυτιλία ασφαλέστερη, πιο ανταγωνιστική, πιο έξυπνη και βιώσιμη.

Τις επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19 στον τομέα της ναυτιλίας θα αναπτύξει η Michelle Wiese Bockmann, Markets Editor & Analyst, Lloyd’s List, UΚ, ενώ θα εξετάσει τον τρόπο με τον οποίον η πανδημία έχει μεταμορφώσει τη ζήτηση για ναυτιλία σε όλους τους τομείς, εστιάζοντας στα βασικά προϊόντα ενέργειας και τις επιπτώσεις στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων.

Από την πλευρά του ο Μένοικος Μαυρομμάτης, Territory Sales Manager Cyprus & Malta, SAP Cyprus, θα αναφερθεί στο μέλλον ναυτιλιακής βιομηχανίας, τις μελλοντικές ευκαιρίες και στις καινοτόμες προσεγγίσεις για την επιχειρησιακή αριστεία σε μια εποχή αβεβαιότητας.
Ο Ζαχαρίας Σιόκουρος, Chief Executive Officer, Cyprus Marine and Maritime Institute (CMMI), θα αναλύσει τον αντίκτυπο των τεχνολογικών αλλαγών στη ναυτιλιακή βιομηχανία, καθώς και τις εξελίξεις στη ναυτιλιακή βιομηχανία, την πρόωση και την τροφοδοσία και την ανάπτυξη έξυπνων πλοίων που φέρνουν επανάσταση.

Ο αντίκτυπος της τεχνητής νοημοσύνης στην ναυτιλιακή βιομηχανία θα αποτελέσει το αντικείμενο παρουσίασης του Julian Clark, Global Senior Partner, Ince, UK, ενώ η Madadh MacLaine, Secretary General, Zero Emissions Ship Technology Association, Scotland, θα αναφερθεί στο πως ο ναυτιλιακός τομέας θα πρέπει να δράσει άμεσα ώστε να απομακρυνθεί από την χρήση ορυκτών καυσίμων.

Τέλος, ο Αντρέας Χρυσοστόμου, Chief Strategy Officer (ή Υπεύθυνος Στρατηγικής) της Tototheo Maritime, στην Κύπρο θα αναλύσει το πώς η ανταλλαγή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο μπορεί να ενισχύσει την επίγνωση της κατάστασης των ενδιαφερομένων, μειώνοντας έτσι τον χρόνο αναμονής ενός πλοίου για να εισέλθει σε ένα πολυσύχναστο λιμάνι. Η ανταλλαγή δεδομένων σε πραγματικό χρόνο μπορεί να επιτρέψει στα πλοία να πλέουν πιο αργά και να εξοικονομούν καύσιμα με το χρονοδιάγραμμα της άφιξής τους στο λιμάνι.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στην αγγλική. Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.
 
Το Συνέδριο προσδοκά να συγκεντρώσει όλους τους επαγγελματίες του χώρου της ναυτιλίας, αλλά και όσους δραστηριοποιούνται επαγγελματικά σε συναφείς με τον τομέα της ναυτιλίας εταιρείες στην Κύπρο. Συγκεκριμένα, το Συνέδριο απευθύνεται σε:
 • Ιδιοκτήτες πλοίων
 • Καπετάνιους
 • Μηχανικούς πλοίων
 • Ναυτιλιακές εταιρείες
 • Ναυτιλιακά πρακτορεία
 • Εταιρείες διαχείρισης πλοίων
 • Εταιρείες εφοδιασμού πλοίων και προμηθευτές πλοίων
 • Μαρίνες / Λιμάνια
 • Εταιρείες πληροφορικής και πάροχοι τεχνολογίας
 • Επενδυτές και/ή επενδυτικές εταιρείες
 • Εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων και πλούτου
 • Τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα
 • Λογιστικές / ελεγκτικές / φορολογικές εταιρείες
 • Δικηγορικά γραφεία και νομικούς σύμβουλους
 • Ακαδημαϊκούς / μελετητές
 • Ναυτικές ακαδημίες
 • Σχετικές κυβερνητικές και ρυθμιστικές αρχές
 
Για ηλεκτρονικές εγγραφές, κάντε κλικ εδώ
Τα μέλη των οργανισμών που στηρίζουν το συνέδριο, δικαιούνται 10% έκπτωση.
 
Οργανωτής: IMH
Χορηγοί (μέχρι στιγμής): SAP, Tototheo Maritime
Powered by: Invest Cyprus
Με τη Στήριξη: Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, WISTA Cyprus
Χορηγοί Επικοινωνίας: περιοδικό GOLD, περιοδικό IN Business, REPORTER
 
Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με την IMH:
τηλέφωνο: 22505555 │ φαξ: 22679820
ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com
ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας