Φ. Σώσειλος: Οι επιχειρήσεις διορθώνουν, αναθεωρούν και αναδιαμορφώνουν

Αντιμέτωπες με τη διόρθωση των συνεπειών της πανδημίας, την αναθεώρηση, αλλά και την αναδιαμόρφωση του μοντέλου του οργανισμού είναι οι επιχειρήσεις, οι οποίες κλήθηκαν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που έφερε ο κορωνοϊός.
 
Όπως ανέφερε ο Partner, Advisory, PwC Κύπρου, Φίλιππος Σώσειλος, μιλώντας στο «19th Leadership and HR Management Conference», η πανδημία αποτέλεσε ένα stress test για τα εργαλεία της εργασίας, αλλά για την ετοιμότητα των ανθρώπων να προσαρμοστούν στις νέες συνθήκες.
 
Ο νέος κόσμος απαιτεί νέες δεξιότητες
Σημειώνοντας ότι ο νέος κόσμος που δημιουργήθηκε απαιτεί νέες δεξιότητες και ιδιαίτερη διαχείριση, επεσήμανε ότι η πανδημία οδήγησε τις επιχειρήσεις να σκεφτούν ξανά τον τρόπο που εργάζονται.
 
«Συμμετείχαμε σε ένα πείραμα, είδαμε τι πήγε καλά, τι θα έπρεπε να διορθώσουμε. Συνειδητοποιήσαμε την εικονική πραγματικότητα, στην οποία καλούμαστε να εργαστούμε», είπε σχετικά, εξηγώντας ότι αν και κάποιες βιομηχανίες/κλάδοι έχουν επωφεληθεί, εντούτοις οι περισσότερες εταιρείες βρίσκονται αντιμέτωπες με πολύ αρνητικές επιπτώσεις.
 
Ήρθε για να μείνει η εργασία από το σπίτι
Επικαλούμενος έρευνα της PwC, ο κ. Σώσειλος επεσήμανε ότι το 78% των CEOs θεωρούν ότι η απομακρυμένη συνεργασία θα είναι μία δραστική αλλαγή στη μετά πανδημία εποχή.
 
Την ίδια ώρα, το 76% κρίνουν ως αλλαγή τον αυτοματισμό, ενώ περίπου έξι στους δέκα πιστεύουν ότι ήρθε για να μείνει και μετά την πανδημία ένας χαμηλής πυκνότητας εργασιακός χώρος.
 
«Η παραγωγικότητα έδειξε να αυξάνεται εν μέσω της πανδημίας, παρόλο που στην αρχή παρουσιάστηκαν προβλήματα και δυσκολίες», τόνισε, μεταξύ άλλων.
 
Όσον αφορά την εξ αποστάσεως εργασία, περίπου το 20% φαίνεται να παλεύουν με τη μοναξιά, ενώ προέκυψαν προκαταλήψεις για αποστασιοποίηση.

Σχετικά με το μέλλον της αγοράς εργασίας, τόνισε ότι μέχρι το 2025 αναμένεται να δημιουργηθούν εκατ. νέες θέσεις εργασίας, ενώ άλλες αναμένεται να αντικατασταθούν στο πλαίσιο του καταμερισμού εργασίας ανάμεσα σε εργαζομένους και μηχανές.

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands