Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο: Διαδικτυακή τελετή για νέο-εισερχόμενους φοιτητές Ιατρικής

  05/11/2020 16:01
Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο: Διαδικτυακή τελετή για νέο-εισερχόμενους φοιτητές Ιατρικής

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο: Διαδικτυακή τελετή για νέο-εισερχόμενους φοιτητές Ιατρικής

  05/11/2020 16:01
Οι πρωτοετείς φοιτητές Ιατρικής και Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, που προέρχονται από Κύπρο, Γερμανία, Αυστρία, Ελλάδα, Ισπανία, Ρωσία, Νορβηγία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ολλανδία και άλλες χώρες, συμμετείχαν στην τελετή White Coat Ceremony σηματοδοτώντας την εισαγωγή τους στην Ιατρική Σχολή. Αυτό είναι κάτι για το οποίο η Ιατρική Σχολή - και κατ’ επέκταση η χώρα - μπορεί να είναι υπερήφανη, καθ’ όσον τόσες πολλές εθνικότητες εμπιστεύονται τώρα την Ιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου για Ιατρούς και Οδοντιάτρους νέας γενιάς. 

RELATED ARTICLES

 
Στην διαδικτυακή τελετή για τους φοιτητές Ιατρικής, χαιρετισμούς προσφώνησαν, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Κλινικός Καθηγητής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Πέτρος Αγαθαγγέλου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συμβουλίου Κύπρου, Δρ. Γεώργιος Μούστρας, και ο Ιατρικός Διευθυντής ΟΚΥπΥ, Αναπληρωτής Καθηγητής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Δρ. Γεώργιος Παντέλας.  Στην τελετή για τους φοιτητές Οδοντιατρικής, χαιρετισμούς προσφώνησαν, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου, Δρ. Βρασίδας Φιλιππίδης, και ο Πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συμβουλίου Κύπρου, Δρ. Κύπρος Γαβριηλίδης. Εκ μέρους των αποφοίτων Ιατρικής, μίλησε ο Δρ. Guy Sydney, απόφοιτος Ιατρικής 2020, Suma Cum Laude.  Στην κεντρική ομιλία της η Κοσμήτορας, Καθηγήτρια Elizabeth Johnson ανέφερε «Ο Voltaire είπε ότι “η μεγάλη δύναμη συνεπάγεται μεγάλη ευθύνη”. Το να είσαι γιατρός ή οδοντίατρος είναι προνόμιο. Με αυτό το προνόμιο έρχεται η δύναμη. Με αυτό το προνόμιο, πρέπει να σκεφτείτε πώς μπορείτε να επιστρέψετε στην κοινωνία. Πώς μπορείτε να κάνετε τη διαφορά. Αυτό είναι το δικό σας προνόμιο και η δική σας ευθύνη ως μελλοντικοί ηγέτες στον ιατρικό τομέα. Και από σήμερα γίνεστε επαγγελματίες. Από σήμερα, αποδέχεστε τις ευθύνες, τις υποχρεώσεις αλλά και τους ιερούς σκοπούς που συνοδεύουν το προνόμιο της μελέτης και της άσκησης της Ιατρικής και της Οδοντιατρικής.“
 
Η τελετή είναι μια συμβολική εκδήλωση μετάβασης, κατά την οποία οι πρωτοετείς φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου ενδύονται την πρώτη λευκή ιατρική τους μπλούζα. Στη συνέχεια ορκίζονται να αφοσιωθούν στο γνωστικό αντικείμενο της Ιατρικής Επιστήμης και να υπηρετήσουν τον ασθενή τους, επιδεικνύοντας ακεραιότητα, ήθος και υψηλό αίσθημα ευθύνης κατά τη διάρκεια των σπουδών τους.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας