Κυπριακές οικογενειακές επιχειρήσεις: Μια ζωή μαζί;

InBusinessNews  30/10/2020 10:00
Κυπριακές οικογενειακές επιχειρήσεις: Μια ζωή μαζί;

Κυπριακές οικογενειακές επιχειρήσεις: Μια ζωή μαζί;

InBusinessNews  30/10/2020 10:00

Οι οικογενειακές επιχειρήσεις είναι η ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας. Τουλάχιστον το 80% των επιχειρήσεων στην Κύπρο είναι οικογενειακές.

RELATED ARTICLESΟικογενειακή, χαρακτηρίζεται η επιχείρηση της οποίας η πλειοψηφία της ιδιοκτησίας ελέγχεται από μια οικογένεια. Αρκετές έρευνες σε ευρωπαϊκές χώρες έδειξαν ότι οι οικογενειακές επιχειρήσεις έχουν καλύτερα αποτελέσματα από αντίστοιχες μη οικογενειακές, όσον αφορά  πωλήσεις, κερδοφορία αλλά και ανάπτυξη.

Στην αντίπερα όχθη, ωστόσο, οι οικογενειακές επιχειρήσεις έχουν λιγότερες πιθανότητες μακροχρόνιας επιβίωσης από μη-οικογενειακές. Λιγότερο από το 10% των οικογενειακών επιχειρήσεων επιβιώνει για να μεταβεί στην τρίτη γενιά. Η παγκοσμιοποίηση αλλά και η πρόσφατη πανδημία θα κάνουν τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.

Σε μια σειρά από άρθρα που ξεκινούν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και θα δημοσιεύονται κάθε Δευτέρα, σκοπεύουμε να προβληματίσουμε τις Οικογενειακές Επιχειρήσεις ώστε να κάνουν το πρώτο και βασικό βήμα για εταιρική διακυβέρνηση η οποία θα έχει ως στόχο τη μακροχρόνια επιτυχία: Οικογενειακή επιχείρηση για μια ΖΩΗ. 

Τα πρώτα δύο άρθρα θα είναι:
Δευτέρα 2 Νοεμβρίου – Οικογενειακές Επιχειρήσεις: Πλεονεκτήματα και Αδυναμίες, του Μάριου Λουκαΐδη

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου - Τα στάδια, οι κίνδυνοι και οι ευκαιρίες σε μια οικογενειακή επιχείρηση, του Μάριου Λουκαΐδη

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας