Στο κορυφαίο συνέδριο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ο Invest Cyprus

Δελτίο τύπου  27/10/2020 18:10
 Στο κορυφαίο συνέδριο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων  ο Invest Cyprus

Στο κορυφαίο συνέδριο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ο Invest Cyprus

Δελτίο τύπου  27/10/2020 18:10
Στην κορυφαία συνάντηση της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας, Annual Investment Meeting (AIM), που διοργανώνεται από το Υπουργείο Οικονομικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων υπό την αιγίδα του Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, πρωθυπουργού των ΗΑΕ και Κυβερνήτη του Ντουμπάι, συμμετείχε ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), στο πλαίσιο της αποστολής του για ανάδειξη της Κύπρου ως ελκυστικού επενδυτικού προορισμού και ως ιδανικής επιλογής για εγκατάσταση έδρας εταιρειών διεθνών δραστηριοτήτων.

RELATED ARTICLES

 
Το Annual Investment Meeting, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ 20-22 Οκτωβρίου 2020 για πρώτη φορά ψηφιακά λόγω των περιοριστικών μέτρων που εξακολουθούν να ισχύουν διεθνώς, θεωρείται η κορυφαία πλατφόρμα προώθησης επενδύσεων, αφού στη διάρκειά του παρουσιάζονται οι τελευταίες εξελίξεις, πληροφορίες και στρατηγικές για την προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων. Το Συνέδριο προσέλκυσε συνολικά πέραν των 15,000 συμμετεχόντων από 170 χώρες, επικεφαλής εταιρειών, επενδυτές και κορυφαίους εμπειρογνώμονες, θέτοντας τις βάσεις για τη δικτύωση επιχειρήσεων και κρατών.
 
Κεντρικό θέμα του Συνεδρίου ήταν οι προκλήσεις που έφερε για την ανθρωπότητα η πανδημία, επηρεάζοντας ένα μεγάλο φάσμα τομέων και η ανάγκη χάραξης μίας νέας στρατηγικής και πολιτικής, τόσο σε παγκόσμιο, όσο και σε τοπικό επίπεδο, με στόχο την αντιμετώπιση των τεράστιων επιπτώσεων.
 
Στο πλαίσιο των εργασιών του Συνεδρίου, ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus, Γιώργος Καμπανέλλας, ήταν ομιλητής σε συζήτηση τύπου πάνελ μεταξύ Οργανισμών Προώθησης Επενδύσεων άλλων χωρών. Ο κ. Καμπανέλλας αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα πλάνα του Invest Cyprus για την επόμενη χρονιά. «Η πανδημία βρήκε τη χώρα μας εν μέσω επαναπροσδιορισμού του μακροπρόθεσμου οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης, επιταχύνοντας έτσι την προώθηση αλλαγών, ειδικότερα σε ό,τι αφορά στον τομέα του Ψηφιακού Μετασχηματισμού και της βιώσιμης ανάπτυξης» ανέφερε χαρακτηριστικά. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι ο Invest Cyprus είναι σε διαδικασία εφαρμογής νέων τεχνολογικών εργαλείων και μεθόδων και θα συνεχίσει εντός του 2021 τις διαδικτυακές προωθητικές ενέργειες, οι οποίες πλέον αλλάζουν στόχο. «Πέρα από τη γενική προώθηση της χώρας στο εξωτερικό, δίνουμε περισσότερη προσοχή στον εντοπισμό επιμέρους δυνητικών επενδυτών και ξένων επιχειρήσεων» πρόσθεσε.
 
Όπως τόνισε ο κ. Καμπανέλλας, «αν και είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς την κατάσταση που θα επικρατεί στο μέλλον, εντούτοις κρίνουμε αναγκαία την αλλαγή κουλτούρας όσον αφορά την προσέλκυση στρατηγικών επενδύσεων. Κάποιες στρατηγικές πρέπει να αναθεωρηθούν και να αναπτυχθούν καινούριοι τομείς, έτσι ώστε να αυξηθεί το επενδυτικό ενδιαφέρον και να επιτευχθεί ο στόχος της βιώσιμης ανάπτυξης».
Στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης που διοργάνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού με στόχο την προσέλκυση επενδύσεων στον τομέα του Τουρισμού και της Φιλοξενίας, ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus αναφέρθηκε επίσης στις μεγάλες αλλαγές που προκύπτουν στον τομέα  και χαρακτήρισε την ψηφιοποίηση, τις νέες τεχνολογίες και τις καινοτόμες ιδέες ως «κλειδιά» για αντιμετώπιση των προκλήσεων που επηρεάζουν όλες τις υπηρεσίες της βιομηχανίας. Η εμπειρία του πελάτη, επεσήμανε, καθίσταται πιο σημαντική από ποτέ, καθώς η συμπεριφορά των ταξιδιωτών αλλάζει, με την ασφάλεια και υγεία να αποτελούν πλέον προτεραιότητα. Μίλησε ακόμη για τον θετικό αντίκτυπο που έχει η ραγδαία ανάπτυξη που παρατηρείται στο Travel Tech, με ολοένα και περισσότερες νεοφυείς επιχειρήσεις να καταπιάνονται με τέτοιου είδους επενδύσεις.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περιθώριο του Συνεδρίου, διεξήχθη ο παγκόσμιος διαγωνισμός για νεοφυείς επιχειρήσεις «AIM Global National Champions League». Την Κύπρο εκπροσώπησε η «Syndeseas Integrated Solutions Ltd», νικήτρια εταιρεία στον διαγωνισμό «Cyprus Startup Virtual Pitch Competition» που διοργανώθηκε από τον Invest Cyprus νωρίτερα φέτος και στον οποίο συμμετείχαν δεκάδες κυπριακές νεοφυείς επιχειρήσεις.
 
Ο CEO της Syndeseas Μιχάλης Αγαπίου δήλωσε ότι στην εταιρεία αισθάνονται ευτυχείς που εκπροσωπούν την Κύπρο ως εθνικοί πρωταθλητές και ευχαρίστησε τον Invest Cyprus για την ευκαιρία που τους δόθηκε να αναδείξουν τόσο την εταιρεία, όσο και το κυπριακό οικοσύστημα των startups σε διεθνές επίπεδο.
 
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας