Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Το Υπουργείο Υγείας «αδειάζει» το American Medical Center

Σε σχέση με την ανακοίνωση νωρίτερα των υποστατικών/χώρων όπου εντοπίστηκαν κρούσματα και της ανακοίνωσης του American Medical Center που ακολούθησε, με την οποία διαψεύδει τον εντοπισμό κρούσματος στον χώρο του, επικαλούμενο τα υγειονομικά πρωτόκολλα, το Υπουργείο Υγείας ξεκαθαρίζει ότι:

Πρώτον, δεν υπάρχουν υγειονομικά πρωτόκολλα που να διέπουν την ανακοίνωση των υποστατικών όπου εντοπίζονται κρούσματα, αλλά σχετικό Διάταγμα.

Δεύτερον, η Μονάδα Επιδημιολογικής Επιτήρησης έλαβε ενημέρωση στις 20 Οκτωβρίου για την ύπαρξη επιβεβαιωμένου περιστατικού COVID-19 ανάμεσα στο ιατρικό προσωπικό του νοσηλευτηρίου και, βάσει του Διατάγματος, ανακοινώθηκε ο χώρος.

Προηγουμένως το American Medical Center (AMC) είχε διαψεύσει με ανακοίνωσή του τον εντοπισμό κρούσματος Covid-19, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, επισημαίνοντας ότι δεν θα πρέπει να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, που μόνο πανικό προκαλούν στο κοινό.
 
«Το AMC τονίζει ότι η αναφορά σε επιβεβαιωμένο κρούσμα στο Κέντρο είναι ατυχής, καθώς δεν συνάδει σε καμία περίπτωση με τις προϋποθέσεις, όπως αυτές καταγράφονται στα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Καταληκτικά, το American Medical Center διαβεβαιώνει το κοινό ότι θα συνεχίσει να παρέχει περίθαλψη και ιατρική φροντίδα επί 24ώρου βάσεως, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της υγείας των ασθενών και των εργαζομένων και τηρώντας απαρέγκλιτα όλες τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού GOLD: Hail to the Chief Financial Officer
MyPetrolina app: Δίνει την ευκαιρία διεκδίκησης δύο Nissan X-Trail e-POWER αξίας €46,100 το καθένα
Πώς μπορώ να πάρω Εγγυητική Επιστολή μέσω Ασφαλιστικής Εταιρείας;
Το έργο EU Heyday και Δήμος Πάφου σε καλούν στον γύρο της Πάφου
Όμιλος Εταιρειών UW Group: Πλέοντας προς το μέλλον
Kyriakides Mushrooms: Μια So Mush Better υποψηφιότητα στα In Business Awards
Ενδυνάμωση σχέσεων με Δήμο Τρίπολης συζήτησε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου
ΓΕΡΗΕΤ: Εννέα στους δέκα πολίτες χρησιμοποιούν τις ταχυδρομικές υπηρεσίες
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα της Γυναίκας
Παγκόσμια Ημέρα Νεφρού 2024: Υγεία των νεφρών για όλους