Green Deal Call: Η τελευταία ευκαιρία συμμετοχής στον «Ορίζοντα 2020»

Η Πρόσκληση Υποβολής Προτάσεων «Πράσινη Συμφωνία» (Green Deal Call - GDC) είναι η τελευταία πρόσκληση του προγράμματος για έρευνα και καινοτομία της ΕΕ «Ορίζοντας 2020». Η Πρόσκληση περιλαμβάνει 10 ενότητες (areas) και 20 θεματικά πεδία (topics) που καλύπτουν θέματα από τη βιοποικιλότητα έως την κινητικότητα, την ενέργεια, τα τρόφιμα και την υγεία, καθώς και τη συμμετοχή της κοινωνίας των πολιτών.
 
Ένας από τους κύριους στόχους του GDC είναι να μπορέσει να μεγιστοποιήσει τον αντίκτυπο στην κοινωνία και την οικονομία της Ευρώπης που θα έχουν τα αποτελέσματα των ερευνητικών έργων που θα χρηματοδοτήσει όσο το δυνατό πιο άμεσα. Παρότι η Πρόσκληση διαθέτει προϋπολογισμό 1 δισεκατομμύριο ευρώ, ο αριθμός των έργων που θα χρηματοδοτηθούν αναμένεται να είναι σχετικά μικρός αλλά με μεγαλύτερο προϋπολογισμό (ανά έργο). Ως εκ τούτου, το GDC απευθύνεται κυρίως σε φορείς με σχετική εμπειρία σε δραστηριότητες έρευνας και καινοτομίας και με εξειδίκευση σε ένα από τα θεματικά πεδία της Πρόσκλησης. Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων για όλα τα θεματικά πεδία είναι η 26η Ιανουαρίου 2021.
 
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το GDC περιλαμβάνονται σε ανακοίνωση του ΙδΕΚ. Επιπρόσθετα, στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου Research and Innovation Days 2020 υπάρχουν διαθέσιμες οι βιντεογραφημένες παρουσιάσεις για το GDC πού έγιναν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Συνεδρίου.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν ευκαιρίες συνεργασίας και συμμετοχής σε προτάσεις:
(α) που είναι διαθέσιμες στην Υπηρεσία Αναζήτησης Συνεργατών, η οποία λειτουργεί στην ιστοσελίδα του έργου “NCPs CaRE” και καλύπτει όλα τα θεματικά πεδία (topics) της Πρόσκλησης,
(β) συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις δικτύωσης που ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα του ΙδΕΚ, όπως για παράδειγμα: Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το με το Horizon 2020 Helpdesk του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), στο τηλέφωνο 22205050 ή στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: horizon2020@research.org.cy

Δειτε Επισης

Σύσταση Δικτύου Επιχειρήσεων Καινοτομίας από την ΟΕΒ
Εγκαίνια Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς στην παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας
Ο νέος πρόεδρος των πολιτικών μηχανικών-Το κεντρικό Δ.Σ. του ΣΠΟΛΜΗΚ για την τριετία 2024-2027
Σημαντικές κοινωνικές δράσεις από ACTTA για τη συμπλήρωση 70 χρόνων από την ίδρυσή του
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για νέους «Νοιώθω Αυτοπεποίθηση»-Μια συνεργασία Dove και Hope For Children
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Διαχειριστών Κοινόκτητων Οικοδομών Κύπρου
Η δύναμη ασφάλειας της CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ κάλυψε τους συμμετέχοντες στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού 2024
EU Heyday: Τρέξτε στον Γύρο της Πάφου 2024 και δείτε τα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητά μας
Ενίσχυση του κυπριακού brand: Μια συλλογική υπόθεση
Η Quadcode παρουσιάζει ένα από τα μεγαλύτερα Hackathon στην Κύπρο