Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Πώς η Κύπρος προσελκύει επενδύσεις στον τομέα της υγείας

Η εισαγωγή στο ΓΕΣΥ, η στρατηγική θέση της Κύπρου, το φορολογικό και νομικό σύστημα αλλά και η ποιότητα ζωής, καταστούν την Κύπρο ως ένα ελκυστικό προορισμό στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Αυτό ήταν και το κύριο θέμα του «Healthcare Investment Conference» που διοργάνωσε η ΙΜΗ, την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia. 
 
Στο πάνελ με τίτλο «Πώς η Κύπρος έχει προσελκύσει επενδύσεις στην υγειονομική περίθαλψη» που συντόνιζε ο Ανδρέας Παπαδόπουλος, Διευθυντής Επιχειρήσεων της Ελληνικής Τράπεζας, αναλύθηκαν μέσα από απτά παραδείγματα τριών εταιρειών, οι επενδυτικές ευκαιρίες της Κύπρου στον τομέα της υγείας. Συγκεκριμένα, στο πάνελ συμμετείχαν ο Yuval Cohen, διευθυντής του Platonas Medical Center, Israel, ο Πόλυς Γεωργιάδης, CEO της SYNLAB και ο διευθύνων σύμβουλος του Γερμανικού Ογκολογικού Κέντορυ, Δρ Νίκος Ζάμπογλου.
 
 
Platonas Medical Centre: Επένδυση 10 εκατομμυρίων
Το παράδειγμα του ιατρικού κέντρου «Platonas» και τους λόγους που επιλέχτηκε η Κύπρος πριν από πέντε χρόνια από μια Ισραηλίτικη εταιρεία για την συγκεκριμένη επένδυση (σχεδόν 10 εκατομμυρίων) παρουσίασε ο διευθυντής του ιατρικού κέντρου, Yuval Cohen. Όπως ανέφερε, η Κύπρος ήταν μια ιδανική επιλογή για επένδυση, αφού προσφέρει ένα επαγγελματικό τραπεζικό σύστημα, ανταγωνιστική εταιρική φορολογία, στρατηγική γεωγραφική θέση αλλά και ένα αρκετά κατανοητό νομικό σύστημα. Εκτός αυτού, συμπλήρωσε ότι πολλοί επενδυτές από το Ισραήλ επιλέγουν την Κύπρο, λόγω των καλών σχέσεων που έχουν τα δύο κράτη τα τελευταία χρόνια.
«Οι ασθενείς από την Κύπρο συνήθιζαν να πηγαίνουν στο Ισραήλ για εγχείρηση. Πλεον, τον τελευταίο χρόνο, παρατηρήθηκε ότι οι ασθενείς από το Ισραήλ έρχονται στην Κύπρο.»
Όσον αφορά το Platonas Medical Center, ο κος Cohen, ανέφερε ότι πλέον έχει καταστεί ένα από τα καλύτερα και πιο μοντέρνα ιατρικά κέντρα της Κύπρου. Συνδυάζει ιατρικές υπηρεσίες, υπηρεσίες αποκατάστασης και είναι το μοναδικό ιδιωτικό νοσηλευτήριο με αποκλειστικό παιδιατρικό όροφο. Επιπρόσθετα, το ιατρικό κέντρο Platonas διαθέτει: εσωτερικό ιατρικό τμήμα, καρδιολογικό τμήμα, τμήμα νευρολογίας, πνευμονολογικό τμήμα, τμήμα νεφρολογίας, ενδοκρινολογίας, ρευματολογίας, μονάδα φροντίδας, τμήμα ημερήσιας φροντίδας, εργαστηριακή υπηρεσία, υπηρεσία ακτινολογίας και υπηρεσίες ασθενοφόρων.
 
 
SYNLAB: Το ΓΕΣΥ αποτελεί ευκαιρία για επένδυση στην υγεία
Την παρουσία της SYNLAB στην Κύπρο από το 2015, του μεγαλύτερου διαγνωστικού κέντρου της Ευρώπης, παρουσίασε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Πόλυς Γεωργιάδης. Όπως ανέφερε, ο κύριος λόγος είναι η εισαγωγή στο ΓΕΣΥ, αφού πλέον δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ ιδιωτικού και δημοσίου παροχέα, η έννοια «the money follows the patient» διευκολύνει τον υγιή ανταγωνισμό και υπάρχει καθολική αποζημίωση από τον ΟΑΥ για κάθε υπηρεσία δίνει βαρύτητα στην ποιότητα υπηρεσιών.
Εκτός από το ΓΕΣΥ, πρόσθεσε τους πιο κάτω λόγους οι οποίοι αποτελούν ιδανική επενδυτική ευκαιρία:
  • Η στρατηγική θέση της Κύπρου και μέλος της ΕΕ
  • Χαμηλό Κόστος Λειτουργίας
  • Ποιότητα ζωής της Κύπρου
  • Ευκολία στην επιχειρηματικότητα
  • Ελκυστικό φορολογικό σύστημα
  • Νομικό πλαίσιο και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου

Όπως ανέφερε, η SYNLAB είναι η νούμερο ένα εταιρεία όσον αφορά την παροχή υπηρεσιών κλινικών διαγνωστικών εξετάσεων στην Ευρώπη και έχει παρουσία σε 40 χώρες ανά το παγκόσμιο (σε τέσσερεις ηπείρους), έχοντας ετήσιο κύκλο εργασιών 2,1 εκατομμύρια ευρώ. Παρέχει εξετάσεις σ’ όλο το φάσα των εργαστηρίων: κλινικά, κτηνιατρικά, φαρμακευτικά και περιβαλλοντικά εργαστήρια καθώς και κλινικές μελέτες και συνεργασίες με πανεπιστήμια.

 

Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο: Η μεγαλύτερη επένδυση στον τομέα της υγείας
Το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο αποτελεί την μεγαλύτερη επένδυση στον τομέα της υγείας που έγινε τα τελευταία πέντε χρόνια στην Κύπρο. Τον τρόπο σκέψης πίσω από την συγκεκριμένη επένδυση, παρουσίασε ο Δρ Νίκος Ζάμπογλου, Διευθύνων Σύμβουλος του Κέντρου.

Όπως ανέφερε, η επένδυση ξεκίνησε πολύ στοχευμένα, αφού γνώριζαν τις ανάγκες και τις αδυναμίες στον τομέα της ογκολογίας στην Κύπρο, οι οποίες ήταν:

  • Η γεωγραφική κάλυψη των ασθενών στην Λεμεσό και Πάφο. Ετσι επιλέχτηκε η Λεμεσός.
  • Οι μοντέρνες τεχνικές ακτινοογκολογίας οι οποίες δεν υπήρχαν προηγουμένος στην Κύπρο.
  • Το PET Scan που δεν υπήρχε στην Κύπρο και οι ασθενείς έπρεπε να ταξιδέψουν για την συγκεκριμένη εξέταση.
  • Απουσίαζε από την Κύπρο ένα περιβάλλον ανθρώπινο και όμορφο, που να ανεβάζει την ψυχολογία των ασθενών.


«Διαλέξαμε τον καλύτερο εξοπλισμό που υπάρχει, χωρίς καμία έκπτωση και αυτή εξακολουθεί να είναι η φιλοσοφία του κέντρου μας… Η ποιότητα είναι αυτή που επιζεί στην ιατρική»

Συμπλήρωσε, ότι το Γερμανικό Ογκολογικό Κέντρο αποτελείται από 17 000 τ.μ. και ολοκληρώθηκε σε διάστημα μόλις 17 μηνών συμπεριλαμβανομένων των αδειών.

 

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου