Α. Ανδρεάδης: Ξέρουμε πώς θα είναι τα πράγματα μετά την πανδημία

Η μεταστροφή προς την ψηφιακή τεχνολογία δημιούργησε νέα δεδομένα, χωρίς να υπάρχει περίπτωση επιστροφής στο παρελθόν, τόνισε ο Ανδρέας Ανδρεάδης, Executive Chairman της Temenos.
 
Δεν υπάρχει επιστροφή
Μιλώντας στο 4ο Business Leaders Summit, υπογράμμισε ότι οι πελάτες που έχουν μεταβεί με επιτυχία σε ψηφιακό μοντέλο, είτε πρόκειται για διαδικτυακές αγορές ή online τραπεζικές συναλλαγές, δεν πρόκειται ποτέ να επιστρέψουν σε πιο παραδοσιακές μεθόδους.
 
«Φυσικά δεν γνωρίζουμε τον ρυθμό αλλαγής ή τη διάρκεια, ακόμα και το μέγεθος της οικονομικής κατάρρευσης που προκάλεσε ο κορωνοϊός, αλλά ξέρουμε με μεγάλη βεβαιότητα πώς θα έπρεπε η Temenos να είναι και πώς θα είναι τα τερματικά όταν λήξει η πανδημία», υπογράμμισε ο Ανδρέας Ανδρεάδης.
 
Κάνοντας αναφορά στις τρεις φάσεις επιχειρηματικής ανταπόκρισης για αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας, με στόχο ανάκαψμη και την ανασυγκρότηση των επιχειρήσεων, είπε ότι στην πραγματικότητα είναι μία.
 
«Δεν μπορούμε να προστατέψουμε την επιχείρησή μας, εκτός αν ξανασκεφτούμε πώς θα είναι η επιχείρηση μακροπρόθεσμα και εκτός κι αν θεωρήσουμε ότι η ανάκαψμη λαμβάνει χώρα την ίδια ακριβώς μέρα μετά την κατάρρευση, ούτε καν μία μέρα μετά», επεσήμανε
 
«Θεωρούμε ότι αυτό δεν διαφέρει καθόλου από οποιαδήποτε άλλη σημαντική ύφεση της αγοράς στα 25 έτη ιστορίας μας, που χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε αρκετές υφέσεις», πρόσθεσε.
 
Εργασία από το σπίτι για το 98%
Αναφερόμενος στην παραδοχή ότι ποτέ δεν είχε προβλεφθεί μία πανδημία ως πιθανό επιχειρηματικό κίνδυνο, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει οποιοδήποτε πλεονέκτημα έναντι της υπόλοιπης αγοράς, σημείωσε ότι η ευελιξία στις εργασιακές πρακτικές, όπως και η εργασία από το σπίτι αποτελούσαν τάση εδώ και αρκετά χρόνια στην Temenos.
 
Ένα από τα επιτεύγματα της εταιρείας ήταν να επιτύχει ποσοστό εργασίας από το σπίτι 98% για 7.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, παρέχοντας υποστήριξη σε 3.000 τράπεζες, επιτρέποντάς στις τράπεζες να λειτουργούν σε πραγματικό χρόνο με το λογισμικό της εταιρείας μέσα από τα σπίτια σε όλο τον κόσμο.
 
«Ό, τι κι αν συμβαίνει, αν η επιχείρηση έχει προβεί σε κατάλληλες επενδύσεις, είναι σύγχρονη και ευέλικτη μπορεί να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις στον επιχειρηματικό χώρο με μεγαλύτερη ευκολία», εξήγησε ο κ. Ανδρεάδης.
 
«Δράσαμε άμεσα»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Executive Chairman της Temenos στην ταχύτητα, τονίζοντας ότι λήφθηκαν θεμελιώδεις αποφάσεις για τη μορφή που θα έχει η επιχείρηση στο μέλλον εντός 30 ημερών από το ξέσπασμα του κορωνοϊού. «Σημαντικότερο, όμως, είναι ότι ενεργήσαμε με βάση αυτές τις αποφάσεις, μεταξύ των οποίων ήταν η νέα δομή, η εύρεση του σωστού μεγέθους της επιχείρησης, το γεγονός ότι συνεχίσαμε να επενδύουμε σε έργα που είχαν νόημα, ενώ ταυτόχρονα σταματήσαμε τα έργα που δεν συνεισέφεραν πλέον στο καινούριο όραμα», πρόσθεσε.
 
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα εντός λίγων ημερών η Temenos να προσφέρει στους πελάτες της λογισμικό που τους στήριζε και τους βοηθούσε ώστε να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες του κορωνοϊού.

Δειτε Επισης

Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»