Τελετή Απολογισμού Δράσης ΕΤΕΚ 2017-2020

Το έργο του Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (ΕΤΕΚ), κατά την τριετία 2017 - 2020, παρουσιάστηκε την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2020 στην καθιερωμένη επίσημη τελετή παρουσίασης του Απολογισμού Δράσης και Οικονομικής Δραστηριότητας του ΕΤΕΚ.
 
Η φετινή Τελετή, την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, πραγματοποιήθηκε με πολύ περιορισμένο αριθμό καλεσμένων λόγω των ειδικών μέτρων προστασίας και υγιεινής κατά του κορωνοϊού, στον υπαίθριο χώρο του οικήματος του ΕΤΕΚ στη Λευκωσία. Η Τελετή, η οποία μεταδιδόταν ζωντανά από τη σελίδα Facebook του Επιμελητηρίου, ήταν προγραμματισμένη να γίνει τον περασμένο Μάιο, όμως ακυρώθηκε λόγω των περιοριστικών μέτρων που ίσχυαν τότε για προστασία από την πανδημία Covid-19.
 
Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Στέλιος Αχνιώτης, ο οποίος αποχωρεί από την ηγεσία του ΕΤΕΚ μετά από τρεις συνεχείς θητείες, στην ομιλία του, κάνοντας μία σύντομη αναδρομή στην Τριετία 2017-2020, αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο και την προσφορά του ΕΤΕΚ, τόσο προς την Πολιτεία και την κυπριακή κοινωνία, όσο και προς τα μέλη του. Στάθηκε ιδιαίτερα στα τεχνολογικά άλματα των υπηρεσιών που προσφέρει το Επιμελητήριο προς τα μέλη του και τους πολίτες, σημειώνοντας ότι «έχει τεθεί σε πιλοτική εφαρμογή το e-shop του ΕΤΕΚ. Επίσης, έχει λειτουργήσει το σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων για εγγραφή στο μητρώο μελών, ενώ σύντομα θα τεθεί σε εφαρμογή και το σύστημα για την ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για εγγραφή εταιρειών μελετών». Ο κ. Αχνιώτης ανακοίνωσε ακόμη ότι σχεδιάζεται νέα αναβαθμισμένη ιστοσελίδα του ΕΤΕΚ η οποία θα είναι πιο δυναμική και φιλικότερη προς τους χρήστες.
 
Ο Στέλιος Αχνιώτης αναφέρθηκε εξάλλου στα 30-χρονα του ΕΤΕΚ τα οποία γιόρτασε το 2020 σημειώνοντας ότι «στα 30 αυτά χρόνια το Επιμελητήριο άφησε ως παρακαταθήκη συγκεκριμένο και πλούσιο έργο σε ένα ευρύ τομέα θεμάτων, πολύ εκτενέστερο από το στενό πλαίσιο που θα προσδιόριζε και περιόριζε η κοντόφθαλμη προσέγγιση που θα επέβαλλε την ενασχόληση μόνο με τις ανάγκες και την επαγγελματική αποκατάσταση του μηχανικού».
  
Εκτενής καταγραφή της δράσης της τριετίας αποτυπώνεται στην έκδοση «Απολογισμός Δράσης και Οικονομικής Δραστηριότητας της Τριετίας 2017 – 2020» η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του ΕΤΕΚ, www.etek.org.cy.
 
Σημειώνεται πως το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2020 θα διεξαχθούν εκλογές σε όλες τις επαρχίες για ανάδειξη των μελών του Γενικού Συμβουλίου και του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΕΤΕΚ για την τριετία 2020-2023.
 
 
Βραβείο Μηχανικής 2020
Κατά τη διάρκεια της Tελετής έγινε η απονομή του Βραβείου Μηχανικής 2020 στον κ. Ανδρέα Λιβέρα, ηλεκτρολόγο μηχανικό, για την ανάπτυξη του έξυπνου και αυτοματοποιημένου εργαλείου πρόβλεψης φωτοβολταϊκής παραγωγής «Suncaster». Εύφημος μνεία απονεμήθηκε στον δρα Κυριάκο Θεμιστοκλέους, αρχιτέκτονα, για την ερευνητική του συνεισφορά στη βελτίωση της επιτήρησης της θαλάσσιας ρύπανσης από πλαστικά απορρίμματα. Εύφημος μνεία απονεμήθηκε, επίσης, στο Κέντρο Αριστείας για Έρευνα και Καινοτομία «ΚΟΙΟΣ» του Πανεπιστημίου Κύπρου και τους δρα Παναγιώτη Κολιό, ηλεκτρονικό μηχανικό και δρα Δημήτρη Ηλιάδη, ηλεκτρολόγο μηχανικό, ως συντονιστές του έργου «Σύστημα Διαχείρισης Περιστατικών Εκτάκτου Ανάγκης Covid-19». Εύφημος μνεία απονεμήθηκε και στον κ. Παναγιώτη Ζυμαρίδη, μηχανολόγο μηχανικό για την εικοσαετή του εκπαιδευτική δράση.

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands