Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ιnvest Cyprus: Επιτυχής προώθηση της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο

Τις προσδοκίες δικαίωσε η ψηφιακή προώθηση της Κύπρου στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου, ακολουθώντας την επιτυχημένη προώθηση σε Ισραήλ, Ινδία και Χονγκ-Κονγκ.

Με τη συμμετοχή πέραν των 150 προσώπων από τη Βρετανία, η διαδικτυακή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του Invest Cyprus Roadshow ανέδειξε τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως επενδυτικός προορισμός και τις προοπτικές της κυπριακής Οικονομίας, η οποία αντέδρασε άμεσα προκειμένου να περιορίσει τον αντίχτυπο της πανδημίας.

Στόχος του Invest Cyprus Roadshow, το οποίο αποτελείται από δέκα συνολικά συνέδρια είναι η προώθηση της Κύπρου ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός για διάφορους τομείς της οικονομίας, όπως επίσης και η προσέλκυση εταιρειών διεθνών δραστηριοτήτων για να εγκαταστήσουν έδρα στην Κύπρο (headquartering).

Ταυτόχρονα, στο πλαίσιο του Invest Cyprus Roadshow UK πραγματοποιήθηκε προώθηση των επαγγελματικών υπηρεσιών της Κύπρου με έμφαση στα επενδυτικά ταμεία και στο Fintech.

Χαιρετισμό απηύθυναν το μέλος του ΔΣ του Invest Cyprus, Δέσποινα Παναγιώτου Θεοδοσίου, ο Πρόεδρος του Invest Cyprus, Μιχάλης Μιχαήλ και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνος Ηροδότου.

Οι παράγοντες για μετεγκατάσταση και το Brexit
Τρεις ενδιαφέρουσες διαδικτυακές ψηφοφορίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του Invest Cyprus Roadshow UK.

Στο επίκεντρο των polls τέθηκε η έκταση των επιπτώσεων του Brexit στην ευελιξία και μετεγκατάσταση των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου, οι βασικοί παράγοντες που παίζουν ρόλο στην απόφαση για μετεγκατάσταση, ανάμεσά τους τα δικαιώματα που απορρέουν από την απόκτηση διαβατηρίου της ΕΕ και η ευκολία του επιχειρείν.

Εξάλλου, οι σύνεδροι κλήθηκαν να αναφερθούν στους τομείς, στους οποίους αναμένεται να χρειαστούν περαιτέρω βοήθεια όσον αφορά τη μετεγκατάσταση, μεταξύ άλλων η μετανάστευση, η εργοδότηση και η σύνδεση με την τοπική επιχειρηματικότητα.

 

Το ιδανικό επενδυτικό κλίμα και η μετεγκατάσταση
Ιδιαίτερη αναφορά στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας από πλευράς Κύπρου αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων, Γιώργος Καμπανέλλας.

 

Ταυτόχρονα, ανέλυσε το οικονομικό προφίλ της Κύπρου, το ιδανικό επενδυτικό κλίμα, καθώς και το γεγονός ότι αποτελεί ελκυστικό προορισμό για headquartering και την πραγματοποίηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

«Η Κύπρος αποτελεί ιδανική πύλη για πρόσβαση σε αναπτυσσόμενες αγορές εντός της ΕΕ», τόνισε από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Invest Cyprus, Μιχάλης Μιχαήλ, ο οποίος αναφέρθηκε στο μεγάλο ύψος επενδύσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στην Κύπρο από τη Βρετανία.

 

Ο κ. Μιχαήλ διαβεβαίωσε ότι ο Κυπριακός Οργανισμός Προώθησης Επενδύσεων είναι σε θέση να βοηθήσει για την ομαλή μετεγκατάσταση ξένων επενδυτών στην Κύπρο και των επιχειρήσεων τους, ενώ είναι σε θέση να παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και να διευκολύνει την πρόσβαση ξένων επενδυτών σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.

Η Κύπρος ως βάση για εταιρείες χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών
Τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως προορισμός regional/ headquarter, ιδίως για εταιρείες του Ηνωμένου Βασιλείου, επεσήμανε ο ο Partner, Central, Eastern, Southeastern Europe and Central Asia (CESA) Law, Leader, Head of Law & Fund Services, Χαράλαμπος Προύντζος, επισημαίνοντας τη σημασία υψηλής ποιότητας υπηρεσιών σε συνάρτηση με χαμηλό κόστος εγκατάστασης.

 

Στο ίδιο μήκος κύματος ο Partner, Head of Accounting and Tax Department, Kinannis LLC, Χαράλαμπος Μεϊβατζής Από την πλευρά του ο Partner, Head of Accounting and Tax Department, Kinannis LLC, Χαράλαμπος Μεϊβατζής ανέλυσε τα κίνητρα για εργαζομένους που έχουν μετεγκατασταθεί, όπως τη φορολογική έκπτωση της τάξεως του 50% στα εισοδήματα από εργοδότηση στην Κύπρο νοουμένου ότι υπάρχει ελάχιστος μισθός €100.000 ετησίως.

 

Οι νέες ευκαιρίες για τα επενδυτικά ταμεία
To κανονιστικό πλαίσιο της Κύπρου και του Ηνωμένου Βασιλείου αναφορικά με το Fintech παρουσίασε ο Associate, Chrysostomides, Κώστας Μαυρίδης την ώρα που η Κρίστια Ευαγόρου, Senior Manager, International Private Clients - Funds Services της PwC Cyprus περιέγραψε τα πλεονεκτήματα της Κύπρου ως κόμβου EMI/PI και τις αρνητικές επιπτώσεις ενός Brexit χωρίς συμφωνία.

 

Τις νέες ευκαιρίες στον τομέα των επενδυτικών ταμείων και διαχείρισης κεφαλαίων, καθώς και τα πλεονεκτήματα για επαναπατρισμό κεφαλαίων από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Κύπρο έθεσε στο επίκεντρο ο Πρόεδρος του Cyprus Investment Funds Association (CIFA), Ανδρέας Γιασεμίδης.

 

Στο πλαίσιο συζήτησης ο Chief Executive Officer της MAP S.Platis, Δημήτρης Ταξιτάρης ανέλυσε τη δυναμική της βιομηχανίας των funds/fund managers, ενώ ο Partner, Risk Advisory & Wealth Advisory Services Leader, Deloitte, Πανίκος Τέκλος ανέδειξε το ενδιαφέρον που καταγράφεται από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου για τη διεξαγωγή διασυνοριακών υπηρεσιών στην Κύπρο, μέσω της δημιουργίας ΚΕΠΕΥ.

 

 

Σε σειρά αλλαγών που μπορούν να γίνουν προκειμένου να προσφέρουν ευελιξία σε επενδυτικά ταμεία και διαχειριστές επενδυτικών ταμείων αναφέρθηκε Asset Management, Advisory Services, KPMG in Cyprus, Αντώνης Ρούβας.

 

Eπισκόπηση της εγχώριας ασφαλιστικής αγοράς έκανε στο Invest Cyprus Roadshow UK ο Συνέταιρος και Επικεφαλής του Χρηματοοικονομικού Τομέα της ΕΥ Κύπρου, Σάββας Πεντάρης.

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά