Γ. Καμπανέλας: Ελκυστική η Κύπρος για επενδύσεις

InBusinessNews  30/09/2020 13:40
Γ. Καμπανέλας: Ελκυστική η Κύπρος για επενδύσεις

Γ. Καμπανέλας: Ελκυστική η Κύπρος για επενδύσεις

InBusinessNews  30/09/2020 13:40
Στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας από πλευράς Κύπρου κάτι για το οποίο η χώρα μας έχει λάβει τα εύσημα τόσο από τη διεθνή κοινότητα όσο και από τον διεθνή Τύπο, αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων, Γιώργος Καμπανέλλας.

RELATED ARTICLESΜιλώντας στο συνέδριο του Ιnvest Cyprus Roadshow, στο Ηνωμένο Βασίλειο με τίτλο «Cyprus' Proposition for the UK's financial services industry, United Kingdom», ο κ. Καμπανέλλας σημείωσε το ιδανικό επενδυτικό κλίμα της Κύπρου και το γεγονός ότι αποτελεί ελκυστικός προορισμός για headquartering και την πραγματοποίηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Ο κ. Καμπανέλλας ανέφερε πως η Κύπρος μπορεί να αποτελεί μακρινός προορισμός της ΕΕ, αλλά λόγω της στρατηγικής γεωγραφικής της θέσης προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε αγορές της βόρειας Αφρικής, του Ισραήλ και της Μέσης Ανατολής, ιδιαίτερα με την σύναψη διμερών συμφωνιών για αποφυγή διπλής φορολογίας με τις γείτονες της χώρες.
 
Η Κύπρος, είπε, είναι από τις μεγαλύτερα αναπτυσσόμενες χώρες της ΕΕ, με πρόσβαση σε ανθρώπινο δυναμικό με υψηλές δεξιότητες και νομικό σύστημα που προσομοιάζει με αυτό της Μεγάλης Βρετανίας.

Αναλύοντας το οικονομικό προφίλ της Κύπρου, ο κ. Καμπανέλλας σημείωσε πως η Κύπρος διαθέτει ισχυρό τομέα επαγγελματικών υπηρεσιών, τουρισμό και τομέα των ακινήτων. Πρόσθεσε πως καταβάλλονται προσπάθειες για προώθηση και προσέλκυσης επενδύσεων στους τομείς της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της σύστασης επενδυτικών ταμείων.
 
Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα της Κύπρου, ο κ. Καμπανέλλας σημείωσε πως η χώρα μας αποτελεί ιδανικός προορισμός για πολυεθνικές εταιρείες που επιθυμούν να μεταφέρουν την έδρα τους στην Κύπρο λόγω του φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος που διαθέτει. Υπογράμμισε το χαμηλό κόστος, την πρόσβαση που προσφέρει η Κύπρος σε αγορές της Ευρώπης και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, πρόσθεσε, αποτελεί ο τομέας της πλοιοδιαχείρισης ο οποίος κατέγραψε μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στον τομέα της τεχνολογίας ο οποίος, όπως είπε, αποτελεί ένα τομέα με μεγάλες προοπτικές. Συγκεκριμένα, σημείωσε πως στην Κύπρο υπάρχουν πέραν των 250 εταιρειών στον τομέα της πλοιοδιαχείρισης.
 
Η Κύπρος, τόνισε, πέραν του επιχειρηματικού της περιβάλλοντος προσφέρει καλή ποιότητα ζωής, ασφάλεια, lifestyle και διαθέτει φυσικές ομορφιές σε όσους επιθυμούν να εγκατασταθούν και να δραστηριοποιηθούν στην χώρα μας. Αναφέρθηκε, επίσης, και στο χαμηλό κόστος ζωής που προσφέρει η Κύπρος σε σχέση με ανταγωνιστικούς ευρωπαϊκούς προορισμός όπως είναι το Λουξεμβούργο και η Μάλτα.
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας