Γ. Καμπανέλας: Ελκυστική η Κύπρος για επενδύσεις

Στην επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας από πλευράς Κύπρου κάτι για το οποίο η χώρα μας έχει λάβει τα εύσημα τόσο από τη διεθνή κοινότητα όσο και από τον διεθνή Τύπο, αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων, Γιώργος Καμπανέλλας.

Μιλώντας στο συνέδριο του Ιnvest Cyprus Roadshow, στο Ηνωμένο Βασίλειο με τίτλο «Cyprus' Proposition for the UK's financial services industry, United Kingdom», ο κ. Καμπανέλλας σημείωσε το ιδανικό επενδυτικό κλίμα της Κύπρου και το γεγονός ότι αποτελεί ελκυστικός προορισμός για headquartering και την πραγματοποίηση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Ο κ. Καμπανέλλας ανέφερε πως η Κύπρος μπορεί να αποτελεί μακρινός προορισμός της ΕΕ, αλλά λόγω της στρατηγικής γεωγραφικής της θέσης προσφέρει εύκολη πρόσβαση σε αγορές της βόρειας Αφρικής, του Ισραήλ και της Μέσης Ανατολής, ιδιαίτερα με την σύναψη διμερών συμφωνιών για αποφυγή διπλής φορολογίας με τις γείτονες της χώρες.
 
Η Κύπρος, είπε, είναι από τις μεγαλύτερα αναπτυσσόμενες χώρες της ΕΕ, με πρόσβαση σε ανθρώπινο δυναμικό με υψηλές δεξιότητες και νομικό σύστημα που προσομοιάζει με αυτό της Μεγάλης Βρετανίας.

Αναλύοντας το οικονομικό προφίλ της Κύπρου, ο κ. Καμπανέλλας σημείωσε πως η Κύπρος διαθέτει ισχυρό τομέα επαγγελματικών υπηρεσιών, τουρισμό και τομέα των ακινήτων. Πρόσθεσε πως καταβάλλονται προσπάθειες για προώθηση και προσέλκυσης επενδύσεων στους τομείς της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της σύστασης επενδυτικών ταμείων.
 
Αναφερόμενος στα πλεονεκτήματα της Κύπρου, ο κ. Καμπανέλλας σημείωσε πως η χώρα μας αποτελεί ιδανικός προορισμός για πολυεθνικές εταιρείες που επιθυμούν να μεταφέρουν την έδρα τους στην Κύπρο λόγω του φιλικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος που διαθέτει. Υπογράμμισε το χαμηλό κόστος, την πρόσβαση που προσφέρει η Κύπρος σε αγορές της Ευρώπης και το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει.
 
Χαρακτηριστικό παράδειγμα, πρόσθεσε, αποτελεί ο τομέας της πλοιοδιαχείρισης ο οποίος κατέγραψε μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, ενώ αναφέρθηκε και στον τομέα της τεχνολογίας ο οποίος, όπως είπε, αποτελεί ένα τομέα με μεγάλες προοπτικές. Συγκεκριμένα, σημείωσε πως στην Κύπρο υπάρχουν πέραν των 250 εταιρειών στον τομέα της πλοιοδιαχείρισης.
 
Η Κύπρος, τόνισε, πέραν του επιχειρηματικού της περιβάλλοντος προσφέρει καλή ποιότητα ζωής, ασφάλεια, lifestyle και διαθέτει φυσικές ομορφιές σε όσους επιθυμούν να εγκατασταθούν και να δραστηριοποιηθούν στην χώρα μας. Αναφέρθηκε, επίσης, και στο χαμηλό κόστος ζωής που προσφέρει η Κύπρος σε σχέση με ανταγωνιστικούς ευρωπαϊκούς προορισμός όπως είναι το Λουξεμβούργο και η Μάλτα.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»