Εκτός διαγωνισμού η MLKP για λεωφορεία Αμμοχώστου και υπεραστικά

InBusinessNews  21/09/2020 14:00
Εκτός διαγωνισμού η MLKP  για λεωφορεία Αμμοχώστου και υπεραστικά

Εκτός διαγωνισμού η MLKP για λεωφορεία Αμμοχώστου και υπεραστικά

InBusinessNews  21/09/2020 14:00
Σε απόρριψη της προσφοράς της κοινοπραξίας MLKP σε ότι αφορά την ανάληψη της λειτουργίας των υπηρεσιών των δημόσιων συγκοινωνιών, για την επαρχία Αμμοχώστου και για τις υπεραστικές διαδρομές, προχώρησε το Υπουργείο μεταφορών.

RELATED ARTICLES

 
Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση της εταιρείας, η οποία σε ανακοίνωση που εξέδωσε γνωστοποιεί την πρόθεση της να κινηθεί νομικά, καθώς υποστηρίζει πως έκανε την καλύτερη προσφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
 
«Η κοινοπραξία MLKP που αποτελείται από την Kapnos Airport Shuttle και τη Malta Lines αμφισβητεί την πρόσφατη απόφαση που πάρθηκε από την Επιτροπή του Συμβουλίου Προσφορών του Υπουργείου Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Έργων να ακυρώσει τις προσφορές της, όσον αφορά την ανάληψη της λειτουργίας των υπηρεσιών των δημόσιων συγκοινωνιών, για την επαρχία Αμμοχώστου και για τις υπεραστικές διαδρομές», αναφέρει σε ανακοίνωση της η εταιρεία.
 
«Προφανώς», τονίζεται, «δεν υπάρχει δικαιολογία για την απόρριψη από την Επιτροπή του Συμβουλίου Προσφορών της καλύτερης προσφοράς για μια ποιοτική υπηρεσία δημόσιων μεταφορών. Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή η Επιτροπή του Συμβουλίου Προσφορών είναι η ίδια που έχει αναθέσει πρόσφατα παρόμοιες συμβάσεις στην κοινοπραξία MLKP”.
 
Η Δημοκρατία, προστίθεται στην ανακοίνωση,  «έχει ήδη υπερασπιστεί αυτήν την προσφορά στο δικαστήριο και έχει κερδίσει 2 από τις 3 υποθέσεις. Συνεπώς, θα επαναφέρουμε την υπόθεση στο δικαστήριο, όπου ένα ανεξάρτητο όργανο θα μπορεί να πάρει μια τεκμηριωμένη απόφαση βάσει των πραγματικών γεγονότων κι  εντός του νομικού πλαισίου.»
 
Η κοινοπραξία MLKP (που αποτελείται από την Kapnos Airport Shuttle και τη Malta Lines) υποστηρίζει ότι έκανε την καλύτερη προσφορά, εξοικονομώντας 35 εκατομμύρια ευρώ συγκριτικά με τους υφιστάμενους λειτουργούς υπηρεσιών λεωφορείων. «Η προσφορά της κοινοπραξίας συνίστατο από την αποτελεσματική λειτουργία των λεωφορείων με τη χρήση έξυπνης τεχνολογίας για τη βελτίωση της εμπειρίας  του κοινού από τις δημόσιες μεταφορές στην περιοχή».
 
Επιπλέον, προσθέτει η εταιρεία, η κοινοπραξία MLKP ή CPT υλοποίησε με επιτυχία την πρώτη φάση όπως προβλέπονταν από τα 2 συμβόλαια τα οποία κατακυρώθηκαν σε αυτήν. Ο συνδυασμός της τοπικής γνώσης (Kapnos Airport Shuttle) με τη διεθνή εμπειρία (Μalta Lines) κατέστησε δυνατή την επίτευξη εξαιρετικών ορόσημων στην Κύπρο,  ακόμη και με την άνευ προηγουμένου πανδημία που πλήττει άτομα, οικογένειες και εταιρείες με τη χειρότερη κρίση στην πρόσφατη ιστορία. Αυτό περιλαμβάνει:
 
- Εφαρμογή του έργου σε μόλις τέσσερις μήνες, συμπεριλαμβανομένων των αδιεξόδων για 3 μήνες εξαιτίας του Covid-19, όταν η τυπική περίοδος εκτέλεσης που καθορίζεται στον διαγωνισμό ήταν ένα έτος.
- Επιτυχή μεταφορά 500 υπαλλήλων στη νέα εταιρεία χωρίς καθόλου βοήθεια από καμία αρχή.
- Κανένας υπάλληλος της πρώην εταιρείας δεν έμεινε πίσω.
- Δημιουργία περίπου 100 νέων θέσεων εργασίας στην Κύπρο, επιπλέον από όσες είχαν οι προηγούμενοι φορείς.
- Ανάπτυξη του στόλου εγκαίρως, παρά τους περιορισμούς που επέφερε η παγκόσμια πανδημία COVID-19.
- Συνέχιση των υπηρεσιών με το ίδιο δίκτυο ενώ η εταιρεία είναι έτοιμη να υλοποιήσει τη δεύτερη φάση.
- Δύο αεροσκάφη μισθώθηκαν για τη μεταφορά προσωπικού υποστήριξης και ομογενών κατά τη διάρκεια του λανσαρίσματος ενώ παράλληλα βοηθήθηκαν δεκάδες Κύπριοι με την πτήση αυτή για τον επαναπατρισμό τους.
 
«Η κοινοπραξία MLKP έχει αποδείξει με μεγάλη επιτυχία ότι ακόμη και κάτω από τις χειρότερες συνθήκες, είναι σε θέση να προσφέρει επαγγελματικές και αξιόπιστες υπηρεσίες. Συνεπώς, είναι ακατανόητο γιατί η Επιτροπή του Συμβουλίου Προσφορών αποφάσισε να καταψηφίσει την ίδια τη δική της απόφαση αποκλείοντας την καλύτερη προσφορά, η οποία είναι επίσης και η πιο βολική για τον φορολογούμενο πολίτη της χώρας», καταλήγει η ανακοίνωση.
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας