Τον υφυπουργό Ναυτιλίας υποδέχθηκε στο λιμάνι Λεμεσού η DP World Limassol

To λιμάνι Λεμεσού επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης, τη Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2020, όπου είχε την ευκαιρία να ξεναγηθεί στις εγκαταστάσεις του Τερματικού Πολλαπλών Χρήσεων, καθώς και στους χώρους του νέου Επιβατικού Τερματικού. Τον κ. Δημητριάδη υποδέχθηκαν στο λιμάνι στελέχη της DP World Limassol. 

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του, ο Υφυπουργός είχε παράλληλα, την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις δραστηριότητες της DP World Limassol καθώς και να δει από κοντά τον καινούριο εξοπλισμό της Εταιρείας. Επιπρόσθετα, συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της DP World Limassol, Nawaf Abdulla, με τον οποίο αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με τις επιπτώσεις στη ναυτιλία από την πανδημία του Covid-19 και τα μέτρα στήριξης του κλάδου. Ανάμεσα στα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν το μέλλον της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ελλάδας-Κύπρου, η στρατηγική της χώρας για την ανάπτυξη του κλάδου των κρουαζιέρων και η βιώσιμη ανάπτυξη του λιμανιού και της τοπικής κοινότητας.

Σε δηλώσεις του, ο Υφυπουργός Ναυτιλίας ανέφερε ότι «η περίοδος αυτή μας έχει δώσει την ευκαιρία να επανεξετάσουμε τους σχεδιασμούς  μας και να αναζητήσουμε τρόπους που θα καταστήσουν τις υπηρεσίες που παρέχονται στον τομέα της ναυτιλίας πιο αποτελεσματικές και ανταγωνιστικές. Η DP World Limassol αποτελεί σημαντικό εταίρο του κράτους και βασικό φορέα του ναυτιλιακού κλάδου και της οικονομίας της χώρας, συνεπώς,  με χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι η βιώσιμη ανάπτυξη του λιμανιού αποτελεί κοινό μας όραμα. Η στενή συνεργασία αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου το λιμάνι Λεμεσού να καταστεί κύριο λιμάνι επιλογής για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου». Ο κ. Δημητριάδης αναφέρθηκε επίσης στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας, η επιδότηση της οποίας από την κυβέρνηση εγκρίθηκε πρόσφατα από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι το λιμάνι Λεμεσού συγκαταλέγεται ανάμεσα στις επιλογές για το εν λόγω δρομολόγιο, «λόγω της μικρότερης απόστασής του από την Ελλάδα, των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων του Επιβατικού Τερματικού και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτό».

Από την πλευρά του, ο Διευθύνων Σύμβουλος της DP World Limassol, Nawaf Abdulla, αφού καλωσόρισε τον Υφυπουργό, υπογράμμισε ότι η Εταιρεία στέκεται δίπλα στο Υφυπουργείο Ναυτιλίας σε μία περίοδο που χαρακτηρίζεται από προκλήσεις για τον τομέα ναυτιλίας, η οποία απαιτεί τη στενή συνεργασία των κυριότερων εμπλεκόμενων φορέων. Ο κ. Abdulla ανέφερε επίσης ότι «η χρονιά αυτή μας έχει δώσει την ευκαιρία να προχωρήσουμε στις απαραίτητες αναβαθμίσεις και να εκσυγχρονίσουμε τις δραστηριότητές μας και τα συστήματά μας, χτίζοντας γερά θεμέλια για τα επόμενα χρόνια. Η DP World Limassol αναγνωρίζει τον καίριο ρόλο που διαδραματίζει ο ναυτιλιακός τομέας για την κυπριακή οικονομία, παραμένοντας προσηλωμένη στον κυριότερό της στόχο: να καθιερώσει την χώρα ως κορυφαίο ναυτιλιακό κέντρο».
 

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett