Νέες ευρωπαϊκές επιτυχίες της GrantXpert στο Horizon 2020

Η ομάδα της GrantXpert Consulting, με εξειδίκευση στον συντονισμό και συγγραφή προτάσεων σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, σημείωσε νέα μεγάλη επιτυχία στο ανταγωνιστικό πρόγραμμα Horizon 2020, την 4η κατά σειρά σε διάστημα 3 χρόνων. Μέχρι σήμερα η GrantXpert έχει συμβάλει στην άντληση πέραν των 25 εκ. Ευρώ μέσω συγχρηματοδοτούμενων και Ευρωπαϊκών προγραμμάτων από κυπριακούς και Ευρωπαϊκούς οργανισμούς.
 
Η πρόταση με τίτλο “Redefining the Future of Culture Heritage: Creating an Innovative Model for Sustainability” (ReInHerit), που κατατέθηκε εκ μέρους του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου, στην Πρόσκληση Culture beyond borders – Facilitating innovation and research cooperation between European museums and heritage, κατατάχθηκε 2η Πανευρωπαϊκά. Η πρόσκληση με κωδικό H2020-SC6-TRANSFORMATIONS-2018-2019-2020 και τίτλο ‘SOCIOECONOMIC AND CULTURAL TRANSFORMATIONS IN THE CONTEXT OF THE FOURTH INDUSTRIAL REVOLUTION’ κάτω από την οποία εντάσσεται το Call “Culture Beyond Borders”, κατατάσσεται ανάμεσα στις πιο ανταγωνιστικές προσκλήσεις του Horizon 2020, γεγονός που καθιστά την επιτυχία του Πολιτιστικού Ιδρύματος της Τράπεζας Κύπρου ακόμη μεγαλύτερη.
 
Το έργο ReInHerit προτείνει ένα ιδιαιτέρως πρωτοποριακό μοντέλο αειφόρου διαχείρισης της κληρονομιάς, που θα αποτελέσει το έναυσμα για τη δημιουργία ενός δυναμικού δικτύου. Το δίκτυο αυτό θα απαρτίζεται από επαγγελματίες του κλάδου της πολιτιστικής κληρονομιάς, εμπειρογνώμονες σε θέματα τεχνικής διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς, ερευνητές, κρατικά μουσεία, περιφερειακά και τοπικά μουσεία, και εκπροσώπους χώρων με σήμα Ευρωπαϊκής Κληρονομιάς (European Label) και αναμένεται να απασχολήσει πέραν των 30 ερευνητών στο διάστημα υλοποίησης 36 μηνών του έργου. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 3 εκ. Ευρώ και στην κοινοπραξία συμμετέχουν ενεργά τρεις οργανισμοι από την Κύπρο: Το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου (συντονιστής έργου), το ερευνητικό κέντρο RISE και το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.
 
Η GrantXpert Consulting είναι ο αποκλειστικός Σύμβουλος Εθνικών και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων για το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου τα τελευταία 4 χρόνια. μέσα από τη συνεχή και αρμονική συνεργασία με τα μέλη της ομάδας του Πολιτιστικού, η ομάδα της GrantXpert εργάζεται πάντα με γνώμονα την ανάπτυξη και την ενδυνάμωση του Ιδρύματος σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.
 
Πιο κάτω αναφέρονται μερικές από τις προηγούμενες επιτυχίες της GrantXpert στο πρόγραμμα Horizon 2020:
 
-Πρόγραμμα: SME InstrumentPhase I (H2020-SMEInst-2018-2020-1)
Δικαιούχος: NETinfo PLC
Χρονιά: 2018
 
Η GrantXpert ανέλαβε την συγγραφή και υποβολή της πρότασης “NETinfoPAY” σε ένα από τα πιο ανταγωνιστικά προγράμματα του Horizon 2020, το SME Instrument. Η ετοιμασία της αίτησης έγινε εκ μέρους της εταιρείας NETinfo PLC. Η εταιρεία εξασφάλισε χρηματοδότηση ύψους 50,000 Ευρώ για την εκπόνηση μελέτης βιωσιμότητας και τεχνοοικονομικής μελέτης για μια ιδιαίτερα καινοτόμο λύση που ανέπτυξε η εταιρεία. Το έργο ολοκληρώθηκε με επιτυχία τον Ιούνιο του 2019, με την ενεργή εμπλοκή της GrantXpert στην ετοιμασία των παραδοτέων.
 
-Πρόγραμμα Marie Curie Initial Training Networks (ITN), Call: H2020-MSCA-ITN-2019
Έργο: CLIPE-Creating Lively Interactive Populated Environments
Συντονιστής έργου: Πανεπιστήμιο Κύπρου
Έναρξη έργου: 03/2020. Διάρκεια 4 χρόνια.
Συνολικός προϋπολογισμός έργου: 4 εκ. Ευρώ.
 
-Πρόγραμμα Spreading Excellence and Widening Participation, Teaming Phase 1.
Έργο: CSRC-Centre for STEAM Education Research, Science Communication and Innovation –
Συντονιστής έργου: Πανεπιστήμιο Κύπρου
Διάρκεια έργου: 09/2017-08/2018.
Συνολικός προϋπολογισμός έργου: 400,000 Eυρώ.
 

Δειτε Επισης

Πρόσβαση στο ψηφιακό κράτος για όσους δυσκολεύονται ζητά η Επιτροπή Θεσμών
Columbia Technology και Sita δημιουργούν την SmartSea-Θα παρέχει λύσεις ναυτιλιακής τεχνολογίας
Altius Insurance: Στηρίζει τη σύνοδο του πρώτου επιστημονικού συνεδρίου νοσηλευτικής και μαιευτικής
Πλοήγηση στη νέα κανονικότητα: Το μέλλον των επαγγελματικών υπηρεσιών για ιδιώτες
RSM: Παγκόσμια στρατηγική 2030–RSM Cyprus: Ανάπτυξη, καινοτομία & επιτυχία πελατών(vid)
H ORB φέρνει ένα 3D Jeep® Wrangler από τις χιονισμένες πλαγιές, κατευθείαν στο κέντρο της Λευκωσίας (vid)
Στη δύναμη της ΟΕΒ ο Σύνδεσμος Οργανισμών Δημοσίων Επιβατικών Μεταφορών
Η Golden Gallery by Kapatays παρουσιάζει για 15η χρονιά το Art Deal by Kapatays
Έμφυλος προϋπολογισμός, ένα νέο εργαλείο για την επίτευξη των στόχων της αειφόρου ανάπτυξης
Το Needle 2024 συνεχίζει με την σειρά παράλληλων δράσεων: Needle & Thread Talks