«Μαγειρικές τέχνες» και… βρες στην κουζίνα την θέση που σου αξίζει

Το Συμβούλιο της Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι μετά από αξιολόγηση και πιστοποίηση από τον Φορέα ΔΙ.Π.Α.Ε., ξεκινά τη λειτουργία του το νέο Πρόγραμμα Σπουδών «Μαγειρικές Τέχνες».

Το Πρόγραμμα θα προσφέρεται στις εγκαταστάσεις των ΜΙΕΕΚ στη Λεμεσό και θα δεχθεί τους πρώτους σπουδαστές τον Οκτώβριο του 2020.  Το Πρόγραμμα Σπουδών στις «Μαγειρικές Τέχνες» έρχεται να ικανοποιήσει με τον καλύτερο τρόπο τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και να δώσει ώθηση σε παραγωγικούς τομείς της οικονομίας.

Τα ΜΙΕΕΚ, πάντα στην πρώτη γραμμή παραγωγής εξειδικευμένου και επιστημονικά καταρτισμένου εργατικού δυναμικού, και σε συνεργασία με τους επαγγελματικούς φορείς και τους μελλοντικούς εργοδότες των αποφοίτων της, προσφέρει υψηλής ποιότητας προγράμματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, διετούς κύκλου, σε αναπτυσσόμενους τομείς. Με τον τρόπο αυτό, παρέχει  στους πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας την ευκαιρία απόκτησης, βελτίωσης ή αναβάθμισης των επαγγελματικών τους προσόντων και δεξιοτήτων, ώστε να καταστούν ικανότεροι και αποτελεσματικότεροι για απασχόληση και συμμετοχή στην αγορά εργασίας, κυπριακή και ευρωπαϊκή.

Οι απόφοιτοι του Προγράμματος «Μαγειρικές Τέχνες» θα μπορούν να εφαρμόζουν και να αξιοποιούν βασικές τεχνικές ικανότητες, επαγγελματικές δεξιότητες και γνώσεις για να αναλάβουν βασικές θέσεις εργασίας στην κουζίνα. Μέσα από την εφαρμογή των γνώσεων που θα αποκομίσουν στην τάξη, την πρακτική κατάρτιση από τα εργαστηριακά μαθήματα και τη βιομηχανική εμπειρία, θα είναι ικανοί να παράγουν και να παραθέτουν διάφορα είδη μενού, κρύας ή ζεστής κουζίνας, θα κατέχουν τις κλασσικές και μοντέρνες μεθόδους και τεχνικές μαγειρέματος και θα γνωρίζουν το γευστικό προφίλ των πελατών. Οι δεξιότητες στη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού, στις λειτουργίες της κουζίνας και του εστιατορίου, καθώς και στη φροντίδα των πελατών, θα βοηθήσουν τους απόφοιτους να παρέχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, κατανοώντας τις μεταβαλλόμενες ανάγκες των πελατών και ακολουθώντας συνάμα καλές πρακτικές στον χώρο εργασίας. Η δομή του Προγράμματος ακολουθεί τις ανάγκες της αγοράς σε μια προσπάθεια άμεσης εργοδότησης των αποφοίτων σε διάφορες επισιτιστικές επιχειρήσεις, εστιατόρια και ξενοδοχεία. 
 
Το Πρόγραμμα Σπουδών στις «Μαγειρικές Τέχνες» έχει ήδη τύχει θερμής υποδοχής από οργανωμένα σύνολα και φορείς που δραστηριοποιούνται στον χώρο της εστίασης και της τουριστικής βιομηχανίας. Συγκεκριμένα,  ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ξενοδόχων (ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ.) επικροτεί τη δημιουργία του Προγράμματος και τονίζει πως «…θα εμπλουτίσει το δυναμικό των τουριστικών μονάδων και θα συμβάλει στην επάνδρωση της ξενοδοχειακής βιομηχανίας με καταρτισμένο εργατικό δυναμικό για δυναμική ανάκαμψη του τουρισμού». Επίσης, ο Σύνδεσμος Αρχιμαγείρων Κύπρου πιστεύει πως το Πρόγραμμα θα αποτελέσει «…χρήσιμο εργαλείο για τους μελλοντικούς επαγγελματίες του κλάδου και σίγουρα θα εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο το εργατικό δυναμικό των μονάδων της ξενοδοχειακής βιομηχανίας όπου στην παρούσα φάση νοσεί».
 
Σημειώνεται πως η φοίτηση στα Προγράμματα Σπουδών των ΜΙΕΕΚ είναι δωρεάν και οι απόφοιτοι μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης με μεταφορά πιστωτικών μονάδων.
 
Πληροφορίες και εγγραφές:
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για πληροφορίες στον Λειτουργό Συντονισμού των ΜΙΕΕΚ κ. Κυριάκο Κυριάκου (τηλ: 22800651-652-653,, email: kkyriakou@schools.ac.cy)

Για τη διαδικασία εγγραφής πατήστε εδώ.
 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»