The Restart Issue: 18 επιχειρηματίες μιλούν για την επανεκκίνηση μετά το lockdown

Στο νέο τεύχος του περιοδικού IN Business, επιχειρηματίες σε τομείς - κλειδιά της κυπριακής οικονομίας φωτογραφίζονται με φόντο τις εταιρείες τους και την αγορά. Φωτογραφίζουν την επανεκκίνηση μετά το lockdown. Κίκης Αθηνοδώρου, Αντώνης Βούρος, Φλώρος Βωνιάτης, Γιώργος Γεωργίου, Βάσος Δημητριάδης, Ντίνος Λευκαρίτης, Γιάννος Μιχαηλίδης, Αντρέας Νεοκλέους, Δημήτρης Νησιώτης, Θεόδωρος Νίκολσον, Παντελής Φτελλέχας, Θάνος Χρονόπουλος και Sunil Kapoor, δηλώνουν πως ως χώρα διαθέτουμε όλα τα φόντα για να ανακάμψουμε, αντιπαλεύοντας. Μπορεί οι προκλήσεις κι οι κίνδυνοι να παραμένουν, αλλά με προσεκτικό χειρισμό τονίζουν πως μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Οι επιχειρηματίες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν μια… προβλεπτή ή απρόβλεπτη πραγματικότητα για την επιστροφή. Ήταν δυνατή ή όχι; Πόσο λίγο ή πολύ απείχε από τις παραμέτρους, όπου βάσισαν τα αναθεωρημένα πλάνα και τις προτεραιότητες των εργασιών τους; Πόσο σωστά λογάριασαν, κρίνοντας στο πέρασμα των ημερών, τα μέτρα και τα σταθμά που έβαλαν, στοχεύοντας στην καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση και την ικανοποίηση των διαμορφωμένων αναγκών του πελατολογίου τους; Ποια μηνύματα δίνουν και παίρνουν από την αγορά, πόσο αυτά συνάδουν με τη νέα στρατηγική τους και τι αυτή περιλαμβάνει, ώστε να αξιοποιεί ευκαιρίες και να έχει καλή συνέχεια η επανεκκίνηση; Και το κυριότερο, πόσο αισιόδοξο είναι το δικό τους μήνυμα επανεκκίνησης;       

Τα ερωτήματα αυτά τέθηκαν από τη συντακτική ομάδα του IN Business σε opinion leaders, επιχειρηματίες, οι οποίοι απάντησαν: Επιστρέψαμε για να μείνουμε και θα τα καταφέρουμε.                                                    

Στο αφιέρωμα δίδεται ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας, δυναμισμού και αποφασιστικότητας, πλην όμως, και το οφειλόμενο αίσθημα ευθύνης και προβληματισμού για το τι μέλλει γενέσθαι από ορατούς και αόρατους κινδύνους και από τις επιπτώσεις της πανδημίας που ήλθαν κι έμειναν.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»